Str 9 z 17 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ZlotaPerla1 |
Post #1 Ocena: 0 2019-11-18 15:05:11 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-11-18 14:51:20, Soltys napisał(a):
Jak mozna poznac rozne smaki jedzac tylko zupe rybna i sledzie po kaszubsku? 😉🤔
No ale na smakowanie to każdy ma czas przed tym ostatecznym związkiem, a jak ktoś nie próbował, to wyrazy współczucia
Ja z jednej strony zawsze żałowałam, że pozwoliłam się uziemić w związku z jednym mężczyzną. Ale z drugiej strony mój wybór wydaje się słuszny - niczego mi nie brakuje. Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|

|
 |
|
|
ZosiaS |
Post #2 Ocena: 0 2019-11-18 15:38:28 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-11-18 12:51:31, niebieskieucho napisał(a):
No i jak samcom wiadomo, gdy sie jest z dala od zony, to jest sie bardzo podatnym (tu by powiedzieli vulnerable) na kobiety. A pokusy byly wielkie, to I trudno bylo sie oprzec - przy okazji poznajac “kodeks” pan lekkich obyczajów. Bylo to w czasach, gdy nikomu sie nie snilo o AIDS, wiec panie ograniczaly sie tylko do wizualnej oceny zdrowia narzedzia.
To jest obleśne...
Jak słabym trzeba być, aby nie panować nad swoją chucią?
|

|
 |
|
Soltys |
Post #3 Ocena: 0 2019-11-18 15:50:31 (6 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2005 Skąd: Gillingham |
Cytat:
2019-11-18 15:05:11, ZlotaPerla1 napisał(a):
Cytat:
2019-11-18 14:51:20, Soltys napisał(a):
Jak mozna poznac rozne smaki jedzac tylko zupe rybna i sledzie po kaszubsku? 😉🤔
No ale na smakowanie to każdy ma czas przed tym ostatecznym związkiem, a jak ktoś nie próbował, to wyrazy współczucia
Ja z jednej strony zawsze żałowałam, że pozwoliłam się uziemić w związku z jednym mężczyzną. Ale z drugiej strony mój wybór wydaje się słuszny - niczego mi nie brakuje.
No wlasnie "zawsze żałowałam" i mój wybór wydaje się słuszny.
Czyli monotonna kuchnia?
"Nie zawsze trzeba mieć za drania
Tego, co jest innego zdania."
Jan Sztaudynger
|

|

|
|
Soltys |
Post #4 Ocena: 0 2019-11-18 16:01:14 (6 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2005 Skąd: Gillingham |
Cytat:
2019-11-18 15:38:28, ZosiaS napisał(a):
Cytat:
No i jak samcom wiadomo, gdy sie jest z dala od zony, to jest sie bardzo podatnym (tu by powiedzieli vulnerable) na kobiety. A pokusy byly wielkie, to I trudno bylo sie oprzec - przy okazji poznajac “kodeks” pan lekkich obyczajów. Bylo to w czasach, gdy nikomu sie nie snilo o AIDS, wiec panie ograniczaly sie tylko do wizualnej oceny zdrowia narzedzia.
To jest obleśne...
Zosiu, purytanka z Ciebie.  W niebie nudy i spiewy Anielskie, pamietaj. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) "Nie zawsze trzeba mieć za drania
Tego, co jest innego zdania."
Jan Sztaudynger
|

|

|
|
niebieskieucho |
Post #5 Ocena: 0 2019-11-18 16:32:07 (6 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat:
2019-11-18 13:05:27, ZlotaPerla1 napisał(a):
No i mamy
Ja nie mówie, ze takich zabezpieczen nie bylo - one tylko nie byly obowiazkowe w tego rodzaji "przychodniach"
Cytat:
A ja doczekałam się na Pierwszą Miłość ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) potem będzie Top Gear, albo słuchanie muzyki
Pierwsza, nie musi oznaczac ostatniej - czyz nie?
Cytat:
Niebieski, a jak potem wyglądały relacje mąż-żona w twoim przypadku?
Calkiem normalne. Nie bylismy zazdrosni o siebie. A ja jej, ani ona mnie nie kotrolowala. Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|

|

|
|
|
ZosiaS |
Post #6 Ocena: 0 2019-11-18 16:37:01 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-11-18 16:01:14, Soltys napisał(a):
Cytat:
2019-11-18 15:38:28, ZosiaS napisał(a):
Cytat:
To jest obleśne...
Zosiu, purytanka z Ciebie.  W niebie nudy i spiewy Anielskie, pamietaj.
W tym kontekście uznam to za komplement.
Nie, nie jestem purytanką, pruderyjna też nie jestem, ale jakieś zasady trzeba mieć.
Miłość, zaufanie, wzajemny szacunek...
Wiesz, takie tam wartości, ale kto by o tym pamiętał, zwłaszcza jak żony nie ma w pobliżu.
Na niebo nie mam szans, zła kobieta ze mnie i klnę jak szewc. 😜
Edycja, poliamoria, to nie moje klimaty. [ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 18-11-2019 16:40 ]
|

|
 |
|
galadriel |
Post #7 Ocena: 0 2019-11-18 16:42:20 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Zosiu, purytanka z Ciebie.  W niebie nudy i spiewy Anielskie, pamietaj.
ale to, ze ktos ma zasady moralne i etyczne nie znaczy, ze jest do luftu z lozku, a moze wrecz byc odwrotnie.
W przypadku facetow np, ci skaczacy na prawo i lewo, (macho typ) wlasnie sa gorsi w lozku.
Usually sa skoncentrowani na swojej przyjemnosci, a ich znajomosc Kama sutry ogranicza sie do bj. No, fajerwerkow z takim ni ma...
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 18-11-2019 16:43 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
niebieskieucho |
Post #8 Ocena: 0 2019-11-18 16:46:23 (6 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat:
2019-11-18 14:29:25, galadriel napisał(a):
Chyba sie rozwiedli  Albo zona jest bardzo tolerancyjna.
Oboje bylismy tolerancyjni, a zona z synem nie zyja od 10 lipca 2018
Cytat:
Ja nie znam ani jednej dziewczyny/ kobiety, ktorej marzeniem byloby wyjsc za faceta lekkich obyczajow, z hobby- zaliczanie prostytutek. Ale moze gdzies istanieja takie kobiety, zony dokonale? "ucz sie synku od tatusia" ...
Nie musisz znac i to wcale nie oznacza, ze takich nie ma. A znasz powiedzenie "milosc nie zna granic"?
Cytat:
No to podsumowujac, w nawiazaniu do naszej kolezanki z programu " z wieloma czy z jednym"- czy kobiecie sie to oplaca?
Zawsze, jezeli ma na to ochote z kims kto sie jej podoba. Jezeli nie, nic jej nie zmusza do takiego poswiecenia, chyba ze korzysci materialne. Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|

|

|
|
Richmond |
Post #9 Ocena: 0 2019-11-18 16:47:35 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2019-11-18 14:29:25, galadriel napisał(a):
No to facet spuscil sobie z krzyza, i idzie w dluga polowac na nastepna, a kobieta co z tego ma?
Pewnie nawet ani orgazmu. Ani przytulenia po, ani sms'ow nastepnego dnia, ani wychodzenia do restauracji, wspolnych wakacji, dom, ogord, kot, pies, juz nie wspomnie o dzieciach rodzinie i wspolnych swietach. Ale tam nie ma nawet wposlnego wylegiwania sie do rana. Ani rano powtorki z rozrywki. Ani sniadania w lozku. Tam moze nawet nie byc przytulania, ani calowania (tak poza tym, nie tylko AIDS sie prznosi droga plciowa, wiec nawet cos tak prozaicznego jak oral sex nie jest bezpieczny z przygodnymi partnerami).
No to podsumowujac, w nawiazaniu do naszej kolezanki z programu " z wieloma czy z jednym"- czy kobiecie sie to oplaca?
Zalezy czego kobieta oczekuje. Nie kazda i nie w kazdej sytuacji oczekuje zwiazku, malzenstwa, itp. To po prostu zwykla rozrywka, tak samo jak dla mezczyzny.
Oczywiscie sypianie z byle kim, przygodnie, ma swoje ryzyko, ale zawsze jest cos po srodku: friends with benefits. Mozna sobie robic kolacje, sniadania, powtorki, a potem "see you later". Carpe diem.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2019-11-18 16:55:18 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Zalezy czego kobieta oczekuje. Nie kazda i nie w kazdej sytuacji oczekuje zwiazku, malzenstwa, itp. To po prostu zwykla rozrywka, tak samo jak dla mezczyzny.
Oczekiwania/ potrzeby moga byc rozne. I bardzo czesto zreszta seks jest odpowiedzia na nieseksualne potrzeby. Nie dla kazdego faceta tez sex to tylko rozrywka. Podejscie do sfery seksu to wypadkowa wielu czynnikow, kultury, srodowiska, wychowania, wartosci, kompleksow, rowniez na poziomie biologicznej (ilosc testoronu) bedzie sie to roznic (u kobiet podobnie) itd
Natomiast faktycznie, ci dla ktorych tak jest, uwazaja, ze wszyscy inni sa tacy sami. Nie wiem dlaczego im sie tak wydaje, moze czuja sie dzieki temu lepiej. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|