MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jeden partner seksualny w życiu?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 4 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-12-04 06:58:34 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #2 Ocena: 0

2009-12-04 07:56:39 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

a ja wam powiem ze moj misko nie jest moim pierwszym ani ja jego pierwsza - ja mialam tylko 1 partnera przed nim on przedemna wiecej. Jesesmy ponad 5lat razem i znam moja ciekawska nature, ze gdyby byl tym jedynym to zawsze by mi switalo "ciekawe jak to by bylo z kims innym" i to wcale nie dlatego ze nam sie w tych sprawach nie uklada - bron boze, wrecz przeciwnie - ale dlatego ze juz taka jestem...teraz mnie to pytanie wogle nie nurtuje, nie interesuje mnie to i juz. Bylo wiem dziekuje.....
moj misko ma take samo podejscie do tego i bardzo dobrze sie rozumiemy.
Natomiast nie wyobrazam sobie zdrady - ja bym tego nie umiala - bo sex bez milosci to jak lizanie lizaka przez papierek, co z tego ze prawie to czujesz jak to nie to.
I tyle w tym temacie - tak z samego rana jakies juz zberezne mysli mi nasuleliscie:-]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-12-04 09:20:27 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2009-12-04 09:30:05 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2009-12-03 19:43:25, gabbyy napisał(a):
No to ja mam temat,który nurtuje mnie od jakiegoś czasu.Ciekawa jestem Waszych opinii:)
Jesteśmy z moim mężem od 9 lat.
Wiadomo,że raz jest lepiej,raz gorzej,jak w każdym związku.
Nie chodzi jednak o to.
Mój mąż (a wcześniej partner) nie miał przede mną żadnej innej kobiety w sensie seksualnym.
Jak już rozmowa schodzi na ten temat twierdzi,że tak jest nadal i że nie byłby w stanie mnie zdradzić (że zabiłyby go pózniej wyrzuty sumienia i takie tam).
Nie bardzo chce mi się wierzyć w taką monogamiczność.Poza tym przecież jest człowiek ciekawy,co by było gdyby i jakby to było z kimś innym?
Co Wy na to?

Po 9-ciu razem spedzonych latach,wypadaloby ta swoja polowke troche ,a moze nawet bardzo znac.
Spotkalam w swoim zyciu rozne typy facetow,i nie trzeba lat,by sie zorientowac z kim "masz do czynienia"-a Ty najblizsza osoba zastanawiasz sie( znow -po 9ciu latach! ) czy on jest z tych,ktorzy chca sprawdzic co by bylo,jak by bylo...
W sumie lepiej brzmi:
"Nie przyszloby mi do glowy Cie zdradzic bo i tak jestes/dla mnie/ najlepsza z najlepszych ,bo nie musze nic sprawdzac,bo tak wlasnie chce itd.."zamiast:"bo mialbym wyrzuty sumienia".
Moze skoro nie wierzysz w ta cala monogamicznosc,to znaczy ze Ty masz z tym problem?Ludzie czesto odbieraja rzeczywistosc podlug siebie...
Otoz na caloksztalt/zlozonosc naszej osobowosci wplywa nie tylko biologia(popedy)-a chyba z takiego zalozenia wychodzisz?
Rzutowac na nia moga ot chociazby takie czynniki jak wychowanie,srodowisko(otoczenie)albo cechy indywidualne... no nie wiem-wrazliwosc,stopien hmm uduchowienia,byc moze rowniez inteligencja wrodzona.
Jak komus wygodnie i jest szczesliwy(cokolwiek to znaczy)z jednym partnerem to po co ma to zmieniac.Bo co, niemodne?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-12-04 10:12:35 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-12-04 10:26:42 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-12-04 12:30:35 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-12-04 12:34:39 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mamcia1

Post #9 Ocena: 0

2009-12-04 12:49:11 (15 lat temu)

mamcia1

Kobieta

Z nami od: 05-08-2009

ja mialam doswiadczenia przed moim obecnym M-on nie.
Nie zastanawiam sie czy mnie zdradzi bo wole sie w tym czasie do niego przytulic.Zasapkaja mnie w pelni ,w kazdej mozliwej chwili kiedy sygnalizuje..... i na wzajem.
A jak mu sie kiedys na starosc zachce doswiadczen to cozja nic nie trace-widocznie nie bedzie mnie warty:-]

Do góry stronyOffline

agusia29

Post #10 Ocena: 0

2009-12-04 12:55:38 (15 lat temu)

agusia29

Kobieta

Z nami od: 25-06-2009

Niucha myśle tak jak Ty,dla jednej przyjemnej chwili albo i nie przyjemnej,zburzyc wszystko co sie budowało razem ze swoim partnerem,to nie ma sensu.
a seks bez miłości to jest dokładnie tak jak napisała Ania lizanie lizaka przez papierek
Szczęście zamyka się na bardzo mały kluczyk, który łatwo zgubić

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,