MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ciezka decyzja

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Cassius

Post #1 Ocena: 0

2009-09-03 23:04:52 (16 lat temu)

Cassius

Mężczyzna

Z nami od: 24-06-2009

Ty to w ogole jestes typek..Myslales,ze dziewczyna po przejsciach,z dwojka dzieci,od razu zrobi z ciebie krola,kiedy jej ostatni partner okazal sie nawet nie paziem;-0
Poza tym dla mnie to jest conajmniej dziwne,ze zamiast usiasc,pogadac z nia spokojnie,starac sie po prostu dojsc do pozytywnego "czegos",to tu sie zalisz,chwalisz(juz sam nie wiem co)nieznanym sobie ludziom(nie ujmujac ni9c nikomu).
Gdyby ci na niej bardzej zalezalo,to napewno by sie to tak nie skonczylo,jak sie skonczylo..
"Gdyby ludzie wiedzieli jak rzadko zostają zrozumieni woleli by milczeć" J. W. von Goethe

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

LiLia38

Post #2 Ocena: 0

2009-09-04 13:47:49 (16 lat temu)

LiLia38

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 15-02-2009

jak mozna wybierac?jak wszystkich sie kocha.

Do góry stronyOffline

Unwinka

Post #3 Ocena: 0

2009-09-04 19:40:19 (16 lat temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Tak jak żadna kobieta nie wejdzie na pierwszy plan mężczyzny z pochówkiem (gdzie ojciec uczestniczy w życiu dziecka), tak samo żaden facet nie wejdzie na piedestał w życiu kobiety z dzieckiem!

Tatuś z przychówkiem zawsze będzie spędzał więcej czasu z dzieckiem (ćmi) z I-go małżeństwa,aniżeli z tymi, które ma z obecną partnerką, dlatego, aby właśnie to dziecko z poprzedniego małżeństwa czuło się "dobrze"- bo przecież jest synem/ córką dochodzącym (ą).

Tak samo samotna matka będzie starała się zrekompensować dziecku "stratę" ojca właśnie poprzez skupianie największej uwagi nie własnemu życiu i nad ew. związkiem, a właśnie na dziecku.

Najważniejsze aby osoba wiążąca się z partnerem "z przeszłością" miał świadomość, iż niestety, ale partnerem trzeba będzie się dzielić i związek ten będzie pełen kompromisów ale w większości ze strony tej osoby bez przychówku.

Dlatego łatwiej jest kobietom z dzieckiem wiązać się z dzieciatym facetem, natomiast trudniej wiązać się z "dzieciatym" facetem kobietom bez dzieci.

Na potwierdzenie powyższego można poczytać sobie choćby forum "macochy" na Gazeta.pl

Widocznie chciałbyś być wystawiony na piedestał u babeczki, która najwyraźniej do tego nie chce dopuścić, choć i zdarza się fajna, lecz nawiedzona babeczka, która owszem chciała by mieć faceta, który zawsze jest, ale wtedy gdy ona go potrzebuje, natomiast w międzyczasie 100% uwagi skupia na swoim dziecku.

Różnie w życiu bywa, różni są ludzie. Z pierwszego postu raczej nie można wnioskować, iż to Ty autorze chcesz 100% uwagi, ani nie można wnioskować, że to z tą babeczką jest nie tak.

W każdym bądź razie Twój post jest przesiąknięty gniewem, a to świadczy o tym, i raczej obiektywny nie jesteś i być może wyolbrzymiasz, choć, kto wie....

Swoją drogą, wspomniałeś,że jej dzieci zaczęły się do Ciebie zwracać "tato" po bardo krótkim czasie

A nie przysżło Ci do głowy, że ona chcąc chronić swoje dzieci przed ewentualnym bólem rozstania chciałaby zwolnić rozwój Waszego związku?? Kobieta z dziećmi dla ich dobra pozbiera się po rozstaniu, ale ile razy dzieci mogą stracić "ojca"?? Jednego już miały, i nie mają.
Być może jeszcze nie jesteście w tym stadium związku, aby ona mogła Ci zaufać, iż ich nie zostawisz, i nie chciałaby, aby jej dzieci darzyły Cię uczuciem. W przypadku Waszego rozstania dzieci zapewne przeżyły by bardzo utratę bliskiej im osoby.

Porozmawiaj z nią szczere i powiedzcie sobie "czego" oczekujecie od związku i tyle.

AU

[ Ostatnio edytowany przez: Unwinka 04-09-2009 20:03 ]

Do góry stronyOffline

PIOTRALE

Post #4 Ocena: 0

2009-09-13 15:35:14 (16 lat temu)

PIOTRALE

Mężczyzna

Z nami od: 30-07-2009

U mnie jest taka sytuacja mam dzieci z pierwszego malzenstwa dzieci sa w Polsce z moja ex.poznalem w Anglii kobiete zktora jestem 3lata dzieci czsami przyjezdzaja do mnie bardzo ja polubily zreszta z wzajemnoscia.To nie jest wyscig szczurow aby kogos stawiac na pierwszym miejscu a kogos gdzies tam dalej.Wszystko opiera sie na wzajemnym zaufaniu,zrozumieniu.Dlaczego dzieci maja byc przeszkoda w nastepnym zwiazku???????????aha juz wiem moze tos boi sie odpowiedzialnosci,lub nie wyszedl spod mamy spodniczki.Ja swoje dzieci kocham ,ona to wie i jak pisalem u nas nie ma zadnego faworyzowania i zazdrosci.
nie kradnij,wladza nie znosi konkurecji,

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,