MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Randkowanie z obcokrajowcami - warto?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

Str 28 z 43

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wembley27

Post #1 Ocena: 0

2020-10-03 19:20:02 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Ja bylam zgwalcona majac 8 lat. I teraz nie day Boze zeby jakis facet krzywde mi zrobil
Nie ręcze za siebie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PannaZMokraGlow

Post #2 Ocena: 0

2020-10-03 19:27:22 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-10-03 18:54:45, dominikana36 napisał(a):
Bo akurat wymienialyscie tylko regiony nie do konca czysto "biale" z punktu widzenia ruchow dzialajacych na korzysc "czystosci rasy" :).
Poza tym chcialam uniknac podejrzenia, ze ci Anglicy czy Niemcy to maja inne korzenie...
A statystyki przemocy domowej sa rownie okrojone w PL jak w np w RPA czy Albanii. Nie warto wierzyc, ze nie.

No rzeczywiscie to chyba regiony nie do konca biale, choc to akurat Ty zauwazylas. W kulturze xiTsonga w rodzinie mojego bylego meza jego Mama jest przebojowa kobieta bo od dosc mlodych lat w czasie zebran rodzinnych kazala podawac sobie krzeslo, wbrew ich tradycji kazacej kobietom siadac na podlodze i zostawiac krzesla mezczyznom. O czym tu opowiadac w porownaniu z Anglia? Rzeczywiscie nie sa biali, moi dawni powinowaci, i wolalam o tym nie pisac wczesniej tylko o prawie bialych Latynosach jeszcze lub Azjatach, no ale jesli schodzimy na kolor skory od dziada pradziada to kobiety w przewazajaco bialej Europie jednak maja lepszy start, przykro mi.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2020-10-03 19:27:51 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Jeśli chodzi o Polskę to względy historyczne też nie są bez znaczenia. Kobiety często zostawały same i musiały sobie radzić same niekoniecznie przez kolejne zamążpójście. W Polsce kobieta bardzo często jest mózgiem domu, podejmuje lub wspolpodejmuje najważniejsze decyzje co nie jest takie oczywiste w innych kulturach.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #4 Ocena: 0

2020-10-03 19:29:52 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-10-03 19:20:02, Wembley27 napisał(a):
Ja bylam zgwalcona majac 8 lat. I teraz nie day Boze zeby jakis facet krzywde mi zrobil
Nie ręcze za siebie

Wspolczuje bardzo w takim wieku. Szczerze. Ja bylam jakies 20 lat starsza kiedy ja bylam zgwalcona, na pozegnanie, pechowo ze nie przez Europejczyka.

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #5 Ocena: 0

2020-10-03 19:31:12 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-10-03 19:20:02, Wembley27 napisał(a):
Nie ręcze za siebie

Przykro mi.🤧

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #6 Ocena: 0

2020-10-03 19:47:34 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Psychicznie I fizycznie poradzilam sobie
Nawet mamie nie powiedziala nikomu

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #7 Ocena: 0

2020-10-03 19:53:28 (5 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Wembley27 i PannaZMokraGlowa, wspolczuje, przykro mi.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2020-10-03 21:14:22 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Niektóre smutne historie drogie Panie i ciężka nauczka od losu...

U mnie, zwłaszcza gdy dzieci były mniejsze i wkradało się trochę przyzwyczajenie, lekka nuda i czasem nerwowo sie robiło to aktywowałem następującą procedurę:

1. Ku zaskoczeniu mojej żony proponowałem by na tydzień przyjechała Kochana Mamusia i jej bezcenne rady oraz uwagi, które zawsze były celne i fachowe.

2. Oczywiscie w miedzyczasie sprawdzałem ceny biletów w drugą stronę by trik nie był zbyt pricey.

3. Po zaklepaniu lotów jechałem z bukietem kwiatów na lotnisko po naszą Kopalnię Nieomylnych Porad i Wiedzy, przywoziłem do domu i po przejściu ceremonii powitalnej (,,A ten domek na kosiarki w ogródku dalej NIEPOMALOWANY??? - Nie Mamo droga, nie trzeba mi przypominać co pół roku, mam w kalendarzu na przyszłą wiosnę. - No wiecie co....";)

4. Następnego dnia był mój czas odlotu i to bez LSD za to Ryanair-em do PL. 4 dni z reguly a właściwie 3 - kumple, mecz, piwo, rodzina, repeat x3 i fru - klaskanie po wylądowaniu chić mi tam jeszcze do śmiechu nie było - jej Majestat był jeszcze z nami 3-4 dni.

5. Żona szcześliwa jakbym z misji z Afganistanu wrócił za to Zły Porucznik fajnie udawał tę radość. 3 dni słuchania jak to ona bezbłędnie i fachowo wychowała dzieci, jak to Marian zawsze robi co mu każe (zwlaszcza w i wokoło domu a maja farme wiec swojemu Tacie zawsze współczuję i zgodnie z umową w tajemnicy trzymam wynajmowanie chłopów za piwko).

6. Potem ceremonia pożegnalna i odlot - poprzedzajacy godzinną podróż na lotnisko w trakcie której z niedowierzaniem i podziwem kręciłem głową słyszac te samą historię 11 raz). No i gdy sztab generalny w osobie mojej teściowej odleciał - byłem wolnym i radosnym człowiekiem a nasze relacje z małżonką zawsze sie poprawiały.

Tym sposobem nie wkradało sie i nie wkrada zbyt wiele nudy i nie ma potrzeby myśleć o napedzaniu gospodarki wydajac na najdrizszy zawod swiata czy nie daj Boże - romansować gdzieś na boczku. Ale dobra bo to nie do końca o tym.

Randkowanie z obcokrajowcami? Łaj not? Da to czas dobrze sprawdzić, czy książe jest tym z bajki a nie z kronik kryminalnych. Moja Mama zawsze mówiła mojej siostrze - jak idziesz z nowym chłopakiem na party/balety to daj mu sie napić jak chce. Szybko poznasz jego slabe i ciemne strony gdy 40% roztwor z żyta czy ziemniaka poluźni hamulce. I działało podobno.

Wybaczcie, że wtrącam te nudne historie. Randkujcie, kochajcie sie tylko nie na 1 spotkaniu 🤪
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2020-10-04 08:10:38 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2020-10-03 21:14:22, Jurny_Jurek napisał(a):

Wybaczcie, że wtrącam te nudne historie. Randkujcie, kochajcie sie tylko nie na 1 spotkaniu 🤪

Teraz takie czasy, że młodzi kochają się bez spotykania się :-]

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #10 Ocena: 0

2020-10-04 10:49:17 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-10-04 08:10:38, daavid napisał(a):
Cytat:

2020-10-03 21:14:22, Jurny_Jurek napisał(a):

Teraz takie czasy, że młodzi kochają się bez spotykania się :-]

*ROFL*

Do góry stronyOffline

Strona 28 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,