Str 28 z 43 |
|
---|---|
Wembley27 | Post #1 Ocena: 0 2020-10-03 19:20:02 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja bylam zgwalcona majac 8 lat. I teraz nie day Boze zeby jakis facet krzywde mi zrobil
Nie ręcze za siebie |
PannaZMokraGlow | Post #2 Ocena: 0 2020-10-03 19:27:22 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-03 18:54:45, dominikana36 napisał(a): Bo akurat wymienialyscie tylko regiony nie do konca czysto "biale" z punktu widzenia ruchow dzialajacych na korzysc "czystosci rasy" ![]() Poza tym chcialam uniknac podejrzenia, ze ci Anglicy czy Niemcy to maja inne korzenie... A statystyki przemocy domowej sa rownie okrojone w PL jak w np w RPA czy Albanii. Nie warto wierzyc, ze nie. No rzeczywiscie to chyba regiony nie do konca biale, choc to akurat Ty zauwazylas. W kulturze xiTsonga w rodzinie mojego bylego meza jego Mama jest przebojowa kobieta bo od dosc mlodych lat w czasie zebran rodzinnych kazala podawac sobie krzeslo, wbrew ich tradycji kazacej kobietom siadac na podlodze i zostawiac krzesla mezczyznom. O czym tu opowiadac w porownaniu z Anglia? Rzeczywiscie nie sa biali, moi dawni powinowaci, i wolalam o tym nie pisac wczesniej tylko o prawie bialych Latynosach jeszcze lub Azjatach, no ale jesli schodzimy na kolor skory od dziada pradziada to kobiety w przewazajaco bialej Europie jednak maja lepszy start, przykro mi. |
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2020-10-03 19:27:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Jeśli chodzi o Polskę to względy historyczne też nie są bez znaczenia. Kobiety często zostawały same i musiały sobie radzić same niekoniecznie przez kolejne zamążpójście. W Polsce kobieta bardzo często jest mózgiem domu, podejmuje lub wspolpodejmuje najważniejsze decyzje co nie jest takie oczywiste w innych kulturach.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2020-10-03 19:29:52 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-03 19:20:02, Wembley27 napisał(a): Ja bylam zgwalcona majac 8 lat. I teraz nie day Boze zeby jakis facet krzywde mi zrobil Nie ręcze za siebie Wspolczuje bardzo w takim wieku. Szczerze. Ja bylam jakies 20 lat starsza kiedy ja bylam zgwalcona, na pozegnanie, pechowo ze nie przez Europejczyka. |
Misia13 | Post #5 Ocena: 0 2020-10-03 19:31:12 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-03 19:20:02, Wembley27 napisał(a): Ja bylam zgwalcona majac 8 lat. I teraz nie day Boze zeby jakis facet krzywde mi zrobil Nie ręcze za siebie Przykro mi.🤧 |
|
|
Wembley27 | Post #6 Ocena: 0 2020-10-03 19:47:34 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Psychicznie I fizycznie poradzilam sobie
Nawet mamie nie powiedziala nikomu |
Turefu | Post #7 Ocena: 0 2020-10-03 19:53:28 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Wembley27 i PannaZMokraGlowa, wspolczuje, przykro mi.
|
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2020-10-03 21:14:22 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Niektóre smutne historie drogie Panie i ciężka nauczka od losu...
U mnie, zwłaszcza gdy dzieci były mniejsze i wkradało się trochę przyzwyczajenie, lekka nuda i czasem nerwowo sie robiło to aktywowałem następującą procedurę: 1. Ku zaskoczeniu mojej żony proponowałem by na tydzień przyjechała Kochana Mamusia i jej bezcenne rady oraz uwagi, które zawsze były celne i fachowe. 2. Oczywiscie w miedzyczasie sprawdzałem ceny biletów w drugą stronę by trik nie był zbyt pricey. 3. Po zaklepaniu lotów jechałem z bukietem kwiatów na lotnisko po naszą Kopalnię Nieomylnych Porad i Wiedzy, przywoziłem do domu i po przejściu ceremonii powitalnej (,,A ten domek na kosiarki w ogródku dalej NIEPOMALOWANY??? - Nie Mamo droga, nie trzeba mi przypominać co pół roku, mam w kalendarzu na przyszłą wiosnę. - No wiecie co...." ![]() 4. Następnego dnia był mój czas odlotu i to bez LSD za to Ryanair-em do PL. 4 dni z reguly a właściwie 3 - kumple, mecz, piwo, rodzina, repeat x3 i fru - klaskanie po wylądowaniu chić mi tam jeszcze do śmiechu nie było - jej Majestat był jeszcze z nami 3-4 dni. 5. Żona szcześliwa jakbym z misji z Afganistanu wrócił za to Zły Porucznik fajnie udawał tę radość. 3 dni słuchania jak to ona bezbłędnie i fachowo wychowała dzieci, jak to Marian zawsze robi co mu każe (zwlaszcza w i wokoło domu a maja farme wiec swojemu Tacie zawsze współczuję i zgodnie z umową w tajemnicy trzymam wynajmowanie chłopów za piwko). 6. Potem ceremonia pożegnalna i odlot - poprzedzajacy godzinną podróż na lotnisko w trakcie której z niedowierzaniem i podziwem kręciłem głową słyszac te samą historię 11 raz). No i gdy sztab generalny w osobie mojej teściowej odleciał - byłem wolnym i radosnym człowiekiem a nasze relacje z małżonką zawsze sie poprawiały. Tym sposobem nie wkradało sie i nie wkrada zbyt wiele nudy i nie ma potrzeby myśleć o napedzaniu gospodarki wydajac na najdrizszy zawod swiata czy nie daj Boże - romansować gdzieś na boczku. Ale dobra bo to nie do końca o tym. Randkowanie z obcokrajowcami? Łaj not? Da to czas dobrze sprawdzić, czy książe jest tym z bajki a nie z kronik kryminalnych. Moja Mama zawsze mówiła mojej siostrze - jak idziesz z nowym chłopakiem na party/balety to daj mu sie napić jak chce. Szybko poznasz jego slabe i ciemne strony gdy 40% roztwor z żyta czy ziemniaka poluźni hamulce. I działało podobno. Wybaczcie, że wtrącam te nudne historie. Randkujcie, kochajcie sie tylko nie na 1 spotkaniu 🤪 I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2020-10-04 08:10:38 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2020-10-03 21:14:22, Jurny_Jurek napisał(a): Wybaczcie, że wtrącam te nudne historie. Randkujcie, kochajcie sie tylko nie na 1 spotkaniu 🤪 Teraz takie czasy, że młodzi kochają się bez spotykania się ![]() |
PannaZMokraGlow | Post #10 Ocena: 0 2020-10-04 10:49:17 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-04 08:10:38, daavid napisał(a): Cytat: 2020-10-03 21:14:22, Jurny_Jurek napisał(a): Wybaczcie, że wtrącam te nudne historie. Randkujcie, kochajcie sie tylko nie na 1 spotkaniu 🤪 Teraz takie czasy, że młodzi kochają się bez spotykania się ![]() ![]() |