[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 03-10-2020 00:03 ]
Str 26 z 43 |
|
---|---|
SweetLiar | Post #1 Ocena: 0 2020-10-03 00:03:29 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Bardzo dobrze to Galadriel podsumowałaś, ale nie do końca się zgodzę bo trzeba pamiętać, że na poczucie humoru każdego narodu bardzo duży wpływ ma kultura, historia, religia, język i wiele innych uwarunkowań. Także to co w jednej szerokości geograficznej będzie uchodzić za żart z serii Monty Phytona w innej uznają za toilet humor. I odwrotnie.
[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 03-10-2020 00:03 ] Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
PannaZMokraGlow | Post #2 Ocena: 0 2020-10-03 13:41:21 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-02 20:24:11, galadriel napisał(a): Cytat: ale dla mnie to nie istotne skad czlowiek pochodzi ale jaki jest i co soba reprezentuje.
czyli to co my nazwyamy klasa, poziomem. Albo ich brakiem, (buractwem). Albo dobrocia lub jej brakiem. Poniewaz ja mialam meza z egzotycznej zagranicy a wczesniej jeszcze innego faceta i nie wyszlo, wiec ja jestem troche uprzedzona wzgledem niektorych kultur. Bo jesli ktos jest wspanialy otwarty a jego kultura tez jest wspaniala otwarta, to wedlug mnie jest tej osobie zwyczajnie i po ludzku latwiej w zwiazku z obcokrajowcem niz osobie na ktora rodzina i znajomi stale wywieraja presje przeciwko partnerowi, partnerce. Podam przyklad z zycia. Mialam kiedys faceta muzulmanina ktory nie mial nic przeciwko chrzescijanstwu w rodzinie - dopoki nie zaczela sie wtracac jego rodzina. Jego rodzenstwo stale mnie pytalo kiedy sie nawracam, i potem on tez zaczal miec watpliwosci czy jest sens to ciagnac. To bylo dawno temu i teraz sie ciesze ze sie dawno skonczylo, ale przy moim rozwodzie za zaborczosc i msciwosc bylego meza tez czesciowo obwinialam jego kulture wlasnie, choc chrzescijanska ale taka gdzie kobieta gra zawsze drugie skrzypce. Tevez, Zaczelam znow tu pisac bo zobaczylam ze jestes w sieci. To moje pytanie, dlaczego zwiazki sie konczyly, jest bardziej do przemyslenia dla Ciebie samego, bo mnie tak kiedys zapytala psycholozka angielska na Kings Cross. Konretnie to jej drugie pytanie brzmialo tak, w angielskim oryginale ktory zrozumiesz: "Is nobody good enough, or are you not good enough, which is it?" ![]() Pamietam do dzis i nieraz sie nadal nad soba zastanawiam ![]() |
Wembley27 | Post #3 Ocena: 0 2020-10-03 13:56:01 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Zapytałam się mojego brat
Jak Ci się udało stworzyć małżeństwo z takim długim stażem On odpowiedzial Nie dlatego brałem slub zeby się rozwodzić Cos w tym jest Do zwiazku musza dorosnąć 2 osoby Jak tylko jedna się stara a druga olewa to nic z tego nie będzie Związek jest jak zespół Musi grac do jednej bramki |
niebieskieucho | Post #4 Ocena: 0 2020-10-03 15:30:27 (5 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat: 2020-10-01 14:34:34, dominikana36 napisał(a): Gosian bo w seksie z prostytutka nie chodzi wcale o to jak ona wyglada i co tam wyczynia...bo wyglada jak kazda z nas , umiejetnosci ma te same, tylko raczej przebieg wiekszy ![]() Za duzo tu filozofii. Z uslug tych pan (które nalezy traktowac godnie i z szacunkiem) korzysta sie dla przyjemnosci, mozliwosci wyboru urody/rasy. To wszystko. Przynajmniej takie jest moje zdanie. -- ten powszechny zawód w świecie nie zaginie, dobrze wiecie gdy się komuś nie nie podoba może to mieć ... każdy wie gdzie Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2020-10-03 16:22:18 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
" ale przy moim rozwodzie za zaborczosc i msciwosc bylego meza tez czesciowo obwinialam jego kulture wlasnie,CHOC CHRZESCIJANSKA ale taka gdzie kobieta gra zawsze drugie skrzypce." tak z czystej ciekawosci to jakiej byl narodowosci? tajemniczo zabrzmialo : P [ Ostatnio edytowany przez: cris82 03-10-2020 16:26 ] |
|
|
PannaZMokraGlow | Post #6 Ocena: 0 2020-10-03 16:42:44 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-03 16:22:18, cris82 napisał(a): " ale przy moim rozwodzie za zaborczosc i msciwosc bylego meza tez czesciowo obwinialam jego kulture wlasnie,CHOC CHRZESCIJANSKA ale taka gdzie kobieta gra zawsze drugie skrzypce." tak z czystej ciekawosci to jakiej byl narodowosci? tajemniczo zabrzmialo : P [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 03-10-2020 16:26 ] Tak z czystej ciekawosci moj drogi zadajesz bezposrednie pytania a potem ja dostaje sie w centrum krytyki 😂😜 |
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2020-10-03 16:46:27 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
bezposrednio opusujesz byle zwiazki stad moja ciekawosc
to byl syryjczyk? |
PannaZMokraGlow | Post #8 Ocena: 0 2020-10-03 17:40:28 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-03 16:46:27, cris82 napisał(a): bezposrednio opusujesz byle zwiazki stad moja ciekawosc to byl syryjczyk? Rzeczywiscie Syria by sie kwalifikowala. Wedlug mnie kwalifikuja sie cala Ameryka Lacinska, Afryka, Azja, wschod Europy rowniez raczej patriarchalny wydaje mi sie. |
dominikana36 | Post #9 Ocena: 0 2020-10-03 17:55:21 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2020-10-03 15:30:27, niebieskieucho napisał(a): Cytat: 2020-10-01 14:34:34, dominikana36 napisał(a): Gosian bo w seksie z prostytutka nie chodzi wcale o to jak ona wyglada i co tam wyczynia...bo wyglada jak kazda z nas , umiejetnosci ma te same, tylko raczej przebieg wiekszy ![]() Za duzo tu filozofii. Z uslug tych pan (które nalezy traktowac godnie i z szacunkiem) korzysta sie dla przyjemnosci, mozliwosci wyboru urody/rasy. To wszystko. Przynajmniej takie jest moje zdanie. -- ten powszechny zawód w świecie nie zaginie, dobrze wiecie gdy się komuś nie nie podoba może to mieć ... każdy wie gdzie A czy ja gdzies napisalam, ze nie? tylko tak samo mozna wybrac i to samo osiagnac w klubie nocnym a przez internet to juz na pewno...tylko tam trzeba sie troszke postarac i liczyc z mozliwoscia odmowy i brakiem pelnej kontroli ![]() Te uslugi sluza pdniesieniu wlasnej wartosci klienta ( niezaleznie od plci),oczywiscie jesli czlowiek ma poczucie wlasnej wartosci w danej chwili to jego doznania sa nieziemskie... przykro tylko, ze tak wiele osob musi sie dowartosciowywac... A co do szacunku- nalezy sie taki sam kazdemu czlowiekowi...nigdy nie pezyszlobymi do glowy odmowic szacunku prostytutce tylko z racji zawodu..szkoda, ze tobie to przyszlo do glowy, jako "znawcy tematu". I dlaczego utozsamaiasz prostytuke z kobieta? strasznie stereoypowe myslenie, meskich prostytutek jest dokladnie tyle ile zenskich i nie maja mniej amatorow uslug. Bardzo ograniczony sposob myslenia... |
SweetLiar | Post #10 Ocena: 0 2020-10-03 17:56:03 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2020-10-03 17:40:28, PannaZMokraGlowa napisał(a): Wedlug mnie kwalifikuja sie cala Ameryka Lacinska, Afryka, Azja, wschod Europy rowniez raczej patriarchalny wydaje mi sie. Dorzucam Grecję, prawie całe Bałkany i wiele południowe rejony Włoch Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|