MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szczesliwy zwiazek z muzulmaninem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

Str 28 z 37

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

zaczarowany_pan

Post #1 Ocena: 0

2012-02-21 02:04:07 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Psychologia ofiary - czyli dlaczego mnie atakują?
Autorką tekstu jest Monika Kornaś, studentka psychologii.

"Kogo wybierają napastnicy?
Jak twierdzą psychologowie, nasze zachowania w wielu sytuacjach są determinowane czynnikami genetycznymi. To, jak zachowamy się w momencie niebezpieczeństwa może być wrodzone. Nie wiemy jednak, jak zachowamy się w danej sytuacji, jeśli nie będzie miała ona miejsca w naszym życiu. Nic nie jest jednak do końca tylko dziełem przypadku. Okazuje się bowiem, że jedne osoby są znacznie częściej atakowane niż inne. Dlaczego tak się dzieje? W tym miejscu znów odwołajmy się do psychologii, a dokładniej do psychoanalizy i poglądów Zygmunta Freuda.

Bardzo dokładnie i w niezwykle ciekawy sposób. Wyjaśnił on mechanizm tworzenia się osobowości przestępcy. Badacz uważał, że człowiekiem kierują dwa podstawowe popędy: życia i śmierci. Ten pierwszy miał służyć zaspokajaniu potrzeb seksualnych. Drugi był popędem autodestrukcyjnym. Według Freuda zachowania agresywne są wrodzone, ponieważ człowiek musi wyładowywać na zewnątrz energię, co czyni niezależnie od sytuacji, w jakiej się obecnie znajduje. Skoro przestępca ma wrodzone pewne pobudki destrukcyjne, to w jaki sposób wybiera swoją ofiarę? Według psychologów robi to podświadomie. Napastnik pragnie jednego: szybkiego i pewnego zwycięstwa. Szuka więc ofiary słabej, bezbronnej, delikatnej i zupełnie nieświadomej zagorzenia. Jeżeli agresor czuje, że wybrana osoba nie będzie umiała się obronić, jest dla niego idealną ofiarą: łatwą zdobyczą, przy której może być pewny łatwego zwycięstwa.

To, jak odbierają nas inny może mieć więc bardzo istotny wpływ stanie się potencjalną ofiarą. Istotne są pewne sygnały, które podświadomie wysyłamy w kierunku agresora. Płyną one z naszych gestów, przyjętej postawy. Na tej właśnie podstawie obcy człowiek szybko wyrabia sobie zdanie na nasz temat. Prawda jest jednak taka, że to, jak odbierają nas inni można wytrenować. Ich obraz zależy w dużej mierze od tego, jak my chcemy być odbierani. Nie musimy być silni fizycznie, aby uniknąć napadu i nie stać się ofiarą."
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #2 Ocena: 0

2012-02-21 07:47:50 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

jojomaster

Post #3 Ocena: 0

2012-02-21 07:57:27 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

Cytat:

2012-02-21 07:47:50, Iwonia28 napisał(a):
Ewamik masz racje nikt nie jest bardziej nachalny niz muzulmani. Bardzo mnie to irytuje ze taki bedzie za toba szedl i dupe zawracal pomimo braku zainteresowania z mojej strony... Ja nadzwyczajniej sie ich boje i nigdy bym nie rozwazyla zwiazku z takim czlowiekiem. Oczywiscie sa na pewno "normalni" ucywilizowani muzulmani, nie zaprzeczam ale ja owych osobiscie nie znam...

poznalismy takiego ucywilizowanego kiedys w londynie w pubie :) hehe twierdzil ze jest ateista, mial dziewczyne polke, ale zerwali ze soba. byl z kuzynem, bez ktorego rodzice nie chcieli go z kraju wypuscic. kuzyn lazil za nim i mowil mu ze bedzie sie za niego modlil :) a on sie cieszyl ze udalo mu sie wyrwac i twierdzil ze juz nigdy nie wroci do swojego kraju.
wiozl mnie tez raz taksowkarz, opowiadal o swoim kraju, potem zeszlo na niewygodny temat kobiet w libii, powiedzial ze jak sie z zona dowiedzieli ze urodzi im sie corka to wyjechali do anglii.
wiec chyba nie wszyscy sa tacy przewaleni?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #4 Ocena: 0

2012-02-21 08:27:09 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-02-21 10:56:17 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

pmarcys1
A tam, a polacy to nie bzykają?
ci ogarnięci to po znajomości, a ci mniej, albo co nie chcą kombinować tylko się nasycić to idą na dziwki i tyle.
Ogłoszeń pełno, no i pewnie że polki to nice pussy :)) angielki im nie dorastają do pięt :)))
Jak byś poszukał to i byś libijke i turczynke znalazł, o ile lubisz włochate :))))

Mnie ciekawi, jeżeli chodzi o muzułmanów, po co im te chusteczki w samochodach?
zauważyliście?
nawet mają na swój styl ładnie ozdabiane opakowania, i zawsze czy to z tyłu, czy z przodu, ale w samochodzie chusteczki muszą być.

pomijam żart jaki był kiedyś w BBC na ten temat :))
Pytam poważnie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer AIM

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2012-02-21 15:51:40 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-02-21 10:56:17, krakn napisał(a):
Mnie ciekawi, jeżeli chodzi o muzułmanów, po co im te chusteczki w samochodach?
zauważyliście?
nawet mają na swój styl ładnie ozdabiane opakowania, i zawsze czy to z tyłu, czy z przodu, ale w samochodzie chusteczki muszą być.

pomijam żart jaki był kiedyś w BBC na ten temat :))
Pytam poważnie

placza czesto...

ze smiechu :-]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #7 Ocena: 0

2012-02-21 22:37:11 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ChrisCov

Post #8 Ocena: 0

2012-02-22 00:18:23 (13 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

Dodaj do tego:
brak odpowiednich ozdób dla dziewczyny,
no i co tu ukrywać, Polacy należą do krótkoprzyrodzeniowych,[...]

Mieścimy się w średniej europejskiej.
Przypominam stary temat:
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/6/35041/Wzrost-gospodarczy-zalezy-od-dlugosci-ogona,0
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2012-02-22 08:03:25 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #10 Ocena: 0

2012-02-22 08:34:16 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 28 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,