MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szczesliwy zwiazek z muzulmaninem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 27 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

Str 27 z 37

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2012-02-20 23:34:16 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Bardziej przemawialyby statystyki oficjalne niz "wg mojego kolegi", a wbrew pozorom, nie tylko Polki zawieraja takie zwiazki mazenskie w UK, Brytyjki tez czesto. Wg moich obserwacji w pracy sa dwie osoby rdzenne Brytyjki od wielu lat w zwiazku z muzulmaninem, nie widza potrzeby, ani nie sa przymuszane do zmiany wyznania. Coz sa ludzie i ludziska, w kazdym wyznaniu, w kazdej nacji.
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

zaczarowany_pan

Post #2 Ocena: 0

2012-02-20 23:44:27 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Z nami od: 07-11-2011

Cytat:

2012-02-20 23:31:36, Pigula75 napisał(a):
Cytat:

2012-02-20 23:16:44, zaczarowany_pantofelek napisał(a):
Cytat:

2012-02-20 23:12:09, ewamik napisał(a):
Ja tak cichutko tylko dopowiem,że nie dalej jak kilka tygodni temu Królowa ElżbietaII ogłosiła,że małżeństwa członków rodziny królewskiej z katolikami już są dozwolone.
Wcześniej nie wolno było z katolikami.

To wszystko w tym temacie i zmykam sobie cichutko na paluszkach i zamykam za sobą drzwi

Nie boj sie nie zmykaj, Bo mnie meski szowinizm zaleje. Dziekujemy za info, a w sumie to ciekawe, ze w "naszej" religii tak latwo wszystko podpasowac pod potrzeby czasow.

...nawet jesli bylaby tu lawina kobiecych slow...to "mescy szowinizci" i tak staneliby na glowach by nas "zalac" :-]:-]:-]:-]

A wracajac do tematu, moj Maz wrocil wieczorem z pracy oznajmil , ze moja chrzesnica zwiazana wlasnie z muzulmaninem , wyrzekla sie wiary katoliciej na rzecz islamu z milosci do swojego "narzeczonego:) Pomijam fakt, ze z tej milosci wczesniej przebaczyla Mu 2 zdrady (przylapala na goracym uczynku) i rowniez z milosci "nie slyszy" jak owy narzeczony wypowiada sie "ladnie" o Polkach ...
...ale coz....temat rzeka... i nikt nikogo w nurt tej rzeki na sile nie pcha...

To jest zawsze przykre, jak wiesz, ze ktos na wlasne zyczenie laduje sie w bagno. Niestety najczesciej dobra rada nie dziala, tak jak musisz sie oparzyc, zeby wiedziec czego sie nie tykac, tak zycia uczysz sie doswiadczajac kontaktu z czlowiekiem, ktory jest nim czesto tylko z nazwy
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2012-02-20 23:47:56 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Na serio nie wiem co takiego jest w Polkach,że muzułmanie tak za nimi łażą.
Wiadomo,że większośc z Polek ma charakterystyczną dla naszego kraju urodę....taką słowiańską.
Nie licząc zaczepek w clubach,ja sama byłam zaczepiana na siłowni,przystankach autobusowych itd.
Na siłowni jeden typ wyszedł za mną,szedł kilkadziesiąt metrów i ciągle gadał-on mnie pokochał,on tylko Polkę chce,jego koledzy też mają i chwalą sobie.Nie odzywałam się ale w końcu stanęłam i mówię-odczep sie ode mnie,bo zadzwonie na policje,zresztą jestem meżatką i mam dzieci.Wtedy pyta czy mam koleżankę wolną.
Zobaczył,że wyciągam tel.i odszedł.
Na przystanku to samo.Pytanie czy jestem Polką..a po usłyszeniu odpowiedzi od razu-"może szukasz chłopaka?" Sorry,mężatka."A może któraś kolezanka szuka?"
Raz na przystanku zaczepiła mnie kobieta w średnim wieku i pyta czy może szukam miłego faceta,bo spodobałam się jej.
Jeden był tak namolny,że nawet po usłyszeniu iż mam dzieci stwierdził,że on uwielbia dzieci i chce żonę katoliczkę,bo dla niego religia nie ma znaczenia.
Mój mąż zaczął obawiać sie i gdy delikatny zmierzch zapada,a ja mam jechac busem,to nie pozwala mi stać i przyjeżdża po mnie.
szczególnie po incydencie na Ealingu.Polka podeszła do mnie z pytaniem czy miałabym ochotę iśc z nia i jej kolegami do clubu do centrum.Najlepsze cluby,najdroższe drinki.
Namawiała mnie by dac jej swój numer tel.
gdzie mieszkam itd.Koledzy po nia juz jadą i zabiora mnie po drodze.
Ja do męża zadzwoniłam.Przyjechali po nia koledzy.3typów,śniade twarze wiadomego pochodzenia,samochód jeep.Powiem,że miałam pietra.Tu czekam na 112,laska z facetami namawiaja mnie,bym siadła... Na szczęscie mąz nadjechał,tamci z piskiem opon odjechali,że dziewczyna nie zdążyła zamknąc drzwi.Mój mąż boi się i zabrania mi pałętać sie po nocy.Mówi,że moga porwać :)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

zaczarowany_pan

Post #4 Ocena: 0

2012-02-20 23:57:40 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Podobno sa okreslone typy kobiet, ktore przyciagaja konkretne "typy" mezczyzn. Cos jak typ ofiary gwaltu czy kobiety ladujacej sie w kolejne zwiazki z przemoca.

U Ciebie moze to oczywiscie byc uroda, tu wystarczy tylko uwazac, zazdroscic i sie cieszyc:-]
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2012-02-21 00:00:11 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-02-20 23:57:40, zaczarowany_pantofelek napisał(a):

U Ciebie moze to oczywiscie byc uroda, tu wystarczy tylko uwazac, zazdroscic i sie cieszyc:-]

Albo chodzi w dresie z napisem Polska:P

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #6 Ocena: 0

2012-02-21 00:04:54 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

zaczarowany_pan

Post #7 Ocena: 0

2012-02-21 00:08:28 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Cytat:

2012-02-21 00:00:11, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2012-02-20 23:57:40, zaczarowany_pantofelek napisał(a):

Albo chodzi w dresie z napisem Polska:P

To raczej nie zadziala, kobieta, zeby sie nie znudzic mezczyznom zmienia ubrania. Mezczyzna, zeby sie nie znudzic kobietom

zmienia kobiety. To tak oT:-]
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2012-02-21 00:22:28 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
odobno sa okreslone typy kobiet, ktore przyciagaja konkretne "typy" mezczyzn. Cos jak typ ofiary gwaltu czy kobiety ladujacej sie w kolejne zwiazki z przemoca.

Pozwole sobie glosno zapytac, jaki to jest typ ofiary gwaltu???:-o

Moze powstrzymajmy sie od wrzucania do tej samej "szuflady" ofiar przestepstw ktorych nie mialy okazji byc konsultowane co do zgody, z osobami podejmujacymi decyzje o zwiazkach. Jedna roznica przynajmniej ja widze, w mozliwosci (albo jej braku) DECYZJI.
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

zaczarowany_pan

Post #9 Ocena: 0

2012-02-21 00:31:54 (13 lat temu)

zaczarowany_pantofelek

Kobieta

Cytat:

2012-02-21 00:22:28, Adacymru napisał(a):
Cytat:
odobno sa okreslone typy kobiet, ktore przyciagaja konkretne "typy" mezczyzn. Cos jak typ ofiary gwaltu czy kobiety ladujacej sie w kolejne zwiazki z przemoca.

Pozwole sobie glosno zapytac, jaki to jest typ ofiary gwaltu???:-o

Moze powstrzymajmy sie od wrzucania do tej samej "szuflady" ofiar przestepstw ktorych nie mialy okazji byc konsultowane co do zgody, z osobami podejmujacymi decyzje o zwiazkach. Jedna roznica przynajmniej ja widze, w mozliwosci (albo jej braku) DECYZJI.

Oczywiscie ze zgody nie bylo i nie ma dwoch zdan, nie obwiniam ofiar gwaltu. Slyszalam jednak o zachowaniach, tzn, mowie ciala, gestach nieswiadomych, ktore np.gwalciciel odczytuje jako zachete.

Tak samo jak my oceniamy charakter po wygladzie i zachowaniu danej osoby. Odnosze sie do postu Ewamik
Zyj i pozwol zyc innym

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2012-02-21 01:07:59 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

z mojej strony zachęty nie było..stoję na przystanku jak ta pała,słuchawki w uszach..
Ale zaczyna to być męczące,to fakt..takie nagabywanie.
Nie noszę szalika,ani dresów :)
Zazwyczaj unikam kontaktu wzrokowego,zwyczajnie boję sie po pysku dostać jesli komuś nie spodoba się moje spojrzenie.
Z mowy ciała mozna wiele odczytać.Potencjalny gwałciciel może odebrać moje drapanie po pachwinie dwuznacznie,lub też trzepanie włosami na boki.
Nie wiem co takiego mam,że śniade cery zagadują mnie i proponuja swoje oferty matrymonialne.
A może Polki maja opinie łatwych i chętnych?
Może oni są świadomi,że pdoobaja się Polkom? (akurat moi adoratorzy byli okropni jak dla mnie,gustuje w blondynach)
Może myślą,że wystarczy kiwnąć i idziemy za nimi jak te cielaki na rzeź?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 27 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 26 | 27 | 28 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,