Str 27 z 37 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2012-02-20 23:34:16 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Bardziej przemawialyby statystyki oficjalne niz "wg mojego kolegi", a wbrew pozorom, nie tylko Polki zawieraja takie zwiazki mazenskie w UK, Brytyjki tez czesto. Wg moich obserwacji w pracy sa dwie osoby rdzenne Brytyjki od wielu lat w zwiazku z muzulmaninem, nie widza potrzeby, ani nie sa przymuszane do zmiany wyznania. Coz sa ludzie i ludziska, w kazdym wyznaniu, w kazdej nacji.
Ada
|
zaczarowany_pan | Post #2 Ocena: 0 2012-02-20 23:44:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2011 Skąd: South |
Cytat: 2012-02-20 23:31:36, Pigula75 napisał(a): Cytat: 2012-02-20 23:16:44, zaczarowany_pantofelek napisał(a): Cytat: 2012-02-20 23:12:09, ewamik napisał(a): Ja tak cichutko tylko dopowiem,że nie dalej jak kilka tygodni temu Królowa ElżbietaII ogłosiła,że małżeństwa członków rodziny królewskiej z katolikami już są dozwolone. Wcześniej nie wolno było z katolikami. To wszystko w tym temacie i zmykam sobie cichutko na paluszkach i zamykam za sobą drzwi Nie boj sie nie zmykaj, Bo mnie meski szowinizm zaleje. Dziekujemy za info, a w sumie to ciekawe, ze w "naszej" religii tak latwo wszystko podpasowac pod potrzeby czasow. ...nawet jesli bylaby tu lawina kobiecych slow...to "mescy szowinizci" i tak staneliby na glowach by nas "zalac" ![]() ![]() ![]() ![]() A wracajac do tematu, moj Maz wrocil wieczorem z pracy oznajmil , ze moja chrzesnica zwiazana wlasnie z muzulmaninem , wyrzekla sie wiary katoliciej na rzecz islamu z milosci do swojego "narzeczonego ![]() ...ale coz....temat rzeka... i nikt nikogo w nurt tej rzeki na sile nie pcha... To jest zawsze przykre, jak wiesz, ze ktos na wlasne zyczenie laduje sie w bagno. Niestety najczesciej dobra rada nie dziala, tak jak musisz sie oparzyc, zeby wiedziec czego sie nie tykac, tak zycia uczysz sie doswiadczajac kontaktu z czlowiekiem, ktory jest nim czesto tylko z nazwy
Zyj i pozwol zyc innym
|
ewamik | Post #3 Ocena: 0 2012-02-20 23:47:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Na serio nie wiem co takiego jest w Polkach,że muzułmanie tak za nimi łażą.
Wiadomo,że większośc z Polek ma charakterystyczną dla naszego kraju urodę....taką słowiańską. Nie licząc zaczepek w clubach,ja sama byłam zaczepiana na siłowni,przystankach autobusowych itd. Na siłowni jeden typ wyszedł za mną,szedł kilkadziesiąt metrów i ciągle gadał-on mnie pokochał,on tylko Polkę chce,jego koledzy też mają i chwalą sobie.Nie odzywałam się ale w końcu stanęłam i mówię-odczep sie ode mnie,bo zadzwonie na policje,zresztą jestem meżatką i mam dzieci.Wtedy pyta czy mam koleżankę wolną. Zobaczył,że wyciągam tel.i odszedł. Na przystanku to samo.Pytanie czy jestem Polką..a po usłyszeniu odpowiedzi od razu-"może szukasz chłopaka?" Sorry,mężatka."A może któraś kolezanka szuka?" Raz na przystanku zaczepiła mnie kobieta w średnim wieku i pyta czy może szukam miłego faceta,bo spodobałam się jej. Jeden był tak namolny,że nawet po usłyszeniu iż mam dzieci stwierdził,że on uwielbia dzieci i chce żonę katoliczkę,bo dla niego religia nie ma znaczenia. Mój mąż zaczął obawiać sie i gdy delikatny zmierzch zapada,a ja mam jechac busem,to nie pozwala mi stać i przyjeżdża po mnie. szczególnie po incydencie na Ealingu.Polka podeszła do mnie z pytaniem czy miałabym ochotę iśc z nia i jej kolegami do clubu do centrum.Najlepsze cluby,najdroższe drinki. Namawiała mnie by dac jej swój numer tel. gdzie mieszkam itd.Koledzy po nia juz jadą i zabiora mnie po drodze. Ja do męża zadzwoniłam.Przyjechali po nia koledzy.3typów,śniade twarze wiadomego pochodzenia,samochód jeep.Powiem,że miałam pietra.Tu czekam na 112,laska z facetami namawiaja mnie,bym siadła... Na szczęscie mąz nadjechał,tamci z piskiem opon odjechali,że dziewczyna nie zdążyła zamknąc drzwi.Mój mąż boi się i zabrania mi pałętać sie po nocy.Mówi,że moga porwać ![]() |
zaczarowany_pan | Post #4 Ocena: 0 2012-02-20 23:57:40 (13 lat temu) |
Podobno sa okreslone typy kobiet, ktore przyciagaja konkretne "typy" mezczyzn. Cos jak typ ofiary gwaltu czy kobiety ladujacej sie w kolejne zwiazki z przemoca. U Ciebie moze to oczywiscie byc uroda, tu wystarczy tylko uwazac, zazdroscic i sie cieszyc ![]()
Zyj i pozwol zyc innym
|
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2012-02-21 00:00:11 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-02-20 23:57:40, zaczarowany_pantofelek napisał(a): U Ciebie moze to oczywiscie byc uroda, tu wystarczy tylko uwazac, zazdroscic i sie cieszyc ![]() Albo chodzi w dresie z napisem Polska ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-02-21 00:04:54 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
zaczarowany_pan | Post #7 Ocena: 0 2012-02-21 00:08:28 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-02-21 00:00:11, Dwunasty napisał(a): Cytat: 2012-02-20 23:57:40, zaczarowany_pantofelek napisał(a): U Ciebie moze to oczywiscie byc uroda, tu wystarczy tylko uwazac, zazdroscic i sie cieszyc ![]() Albo chodzi w dresie z napisem Polska ![]() To raczej nie zadziala, kobieta, zeby sie nie znudzic mezczyznom zmienia ubrania. Mezczyzna, zeby sie nie znudzic kobietom zmienia kobiety. To tak oT ![]()
Zyj i pozwol zyc innym
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2012-02-21 00:22:28 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: odobno sa okreslone typy kobiet, ktore przyciagaja konkretne "typy" mezczyzn. Cos jak typ ofiary gwaltu czy kobiety ladujacej sie w kolejne zwiazki z przemoca.
Pozwole sobie glosno zapytac, jaki to jest typ ofiary gwaltu??? ![]() Moze powstrzymajmy sie od wrzucania do tej samej "szuflady" ofiar przestepstw ktorych nie mialy okazji byc konsultowane co do zgody, z osobami podejmujacymi decyzje o zwiazkach. Jedna roznica przynajmniej ja widze, w mozliwosci (albo jej braku) DECYZJI.
Ada
|
zaczarowany_pan | Post #9 Ocena: 0 2012-02-21 00:31:54 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-02-21 00:22:28, Adacymru napisał(a): Cytat: odobno sa okreslone typy kobiet, ktore przyciagaja konkretne "typy" mezczyzn. Cos jak typ ofiary gwaltu czy kobiety ladujacej sie w kolejne zwiazki z przemoca.
Pozwole sobie glosno zapytac, jaki to jest typ ofiary gwaltu??? ![]() Moze powstrzymajmy sie od wrzucania do tej samej "szuflady" ofiar przestepstw ktorych nie mialy okazji byc konsultowane co do zgody, z osobami podejmujacymi decyzje o zwiazkach. Jedna roznica przynajmniej ja widze, w mozliwosci (albo jej braku) DECYZJI. Oczywiscie ze zgody nie bylo i nie ma dwoch zdan, nie obwiniam ofiar gwaltu. Slyszalam jednak o zachowaniach, tzn, mowie ciala, gestach nieswiadomych, ktore np.gwalciciel odczytuje jako zachete. Tak samo jak my oceniamy charakter po wygladzie i zachowaniu danej osoby. Odnosze sie do postu Ewamik
Zyj i pozwol zyc innym
|
ewamik | Post #10 Ocena: 0 2012-02-21 01:07:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
z mojej strony zachęty nie było..stoję na przystanku jak ta pała,słuchawki w uszach..
Ale zaczyna to być męczące,to fakt..takie nagabywanie. Nie noszę szalika,ani dresów ![]() Zazwyczaj unikam kontaktu wzrokowego,zwyczajnie boję sie po pysku dostać jesli komuś nie spodoba się moje spojrzenie. Z mowy ciała mozna wiele odczytać.Potencjalny gwałciciel może odebrać moje drapanie po pachwinie dwuznacznie,lub też trzepanie włosami na boki. Nie wiem co takiego mam,że śniade cery zagadują mnie i proponuja swoje oferty matrymonialne. A może Polki maja opinie łatwych i chętnych? Może oni są świadomi,że pdoobaja się Polkom? (akurat moi adoratorzy byli okropni jak dla mnie,gustuje w blondynach) Może myślą,że wystarczy kiwnąć i idziemy za nimi jak te cielaki na rzeź? |