MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szczesliwy zwiazek z muzulmaninem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

Str 15 z 37

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Krystian79

Post #1 Ocena: 0

2009-06-15 17:07:58 (16 lat temu)

Krystian79

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 28-04-2009

Cytat:

2009-06-15 16:39:21, Zuziazuziulka82 napisał(a):
A ja jestem w zwiazku z hindusem i jest super zlego slowa powiedziec nie moge. Mieszkamy razem juz jakis czas i poki co wszystko sie uklada pomyslnie, wlasciwie to ja jestem ta co prowokuje jakies klotnie czy cos, on jest ten lagodzacy. Co do religii to oczywiscie mam obawy i duzo na ten temat rozmawiamy ale obawiam sie ze jesli pojedziemy do jego kraju to jak to bedzie??jakies rady??

To chyba slabo rozmawiacie...

Poczytaj sobie o hinduizmie:

Hinduizm

Nie masz sie czego obawiac...

[ Ostatnio edytowany przez: Krystian79 15-06-2009 17:09 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Zuziazuziulka82

Post #2 Ocena: 0

2009-06-15 17:46:25 (16 lat temu)

Zuziazuziulka82

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

Dzieki ale juz to wszystko przeczytalam...czy sa to jakies osoby w zwiazku z hindusem??jesli

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

bloby00

Post #3 Ocena: 0

2009-06-15 20:26:43 (16 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Catch - super post :-]

MarcinB - czemu zwróciłeś się zdaniem "Do Pań w związkach międzykulturowych", jako TYLKO do pań? Czyżbyś tworzył stereotyp (to czego bardzo nie lubisz) odnośnie panów Polaków? Czy może też bardzo dobrze wiesz to, o czym już wcześniej wspominano, że muzułmanki mają zazwyczaj głęboko w dupie (i to nawet określę konkretnie) białych, bo zwyczajnie biały NIE jest normalnie muzułmaninem. Może też nawet by chciały, ale wiedzą, że istnieje dużo ryzyko na to, że później ich tatuś/wujek/brat/kuzyn (odpowiednie wybierz, albo wszyscy na raz) wystawi na nią i jej wybranka list gończy typu "wanted dead or alive", włącznie z władzą wykonawczą takowego..... :-?

Jakoś nie skomentowałeś kwestii językowej którą poruszyłem, bo nie wydaje mi się, że wszystkie kobiety-Polki w związkach z obcokrajowcami władają biegle angielskim. No, ale jak już patrzeć z tego punktu widzenia, to kobieta widocznie nie musi za dużo gadać, bo to facet zazwyczaj zagaduje.... a jakiego koloru, języka, czy wyznania on jest, nie stanowi widocznie większego problemu... dopóki takową się interesuje, daje kwiaty i mówi "I love you" czy łamanym "kochem dzie".

No, a kwestia zazdrości. Czy Anglicy są zazdrośni o ich krajanki? Jakby mieli być czego zazdrośni ;-) Chcąc nie chcąc Polki się zawsze jakoś prezentują, zwłaszcza widać to, jak się mieszka tutaj, a pojedzie do PL w odwiedziny. Chyba każdy normalny facet, który akurat jest wolny (choć nawet ci zajęci często też ;-) ) jest zazdrosny jak widzi jakąś fajną laseczkę z drugim gościem. Zwłaszcza jak ona jest z jego kraju, a jej wybranek "znacznie" się od niej różni. Myślicie, że jakby biały chodził z jakąś fajną Murzynką za rękę, gdzieś po Brixton, to jej krajanie by się tą sytuacją nie zainteresowali? Nie mówiąc o tym, że mogło by się to skończyć z kosą w plecach..... ale już lepiej nic nie mówię.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Krystian79

Post #4 Ocena: 0

2009-06-15 21:01:46 (16 lat temu)

Krystian79

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 28-04-2009

Cytat:

No, a kwestia zazdrości. Czy Anglicy są zazdrośni o ich krajanki? Jakby mieli być czego zazdrośni ;-) Chcąc nie chcąc Polki się zawsze jakoś prezentują, zwłaszcza widać to, jak się mieszka tutaj, skończyć z kosą w plecach..... ale już lepiej nic nie mówię.

Biale kozaczki, przepalona cera solarka, ciuchy z primarka... ;)
Mnie zawsze bawi widok Polek

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

dzieckowemgle

Post #5 Ocena: 0

2009-06-15 21:33:57 (16 lat temu)

dzieckowemgle

Mężczyzna

Z nami od: 15-05-2008

Cytat:

2009-06-15 21:01:46, Krystian79 napisał(a):
Biale kozaczki, przepalona cera solarka, ciuchy z primarka... ;)
Mnie zawsze bawi widok Polek

nie zapominaj o obowiazkowych pasemkach, a czasami w przyplywie inwencji nawet balejazu, czy jak to sie tam pisze...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Milusia

Post #6 Ocena: 0

2009-06-15 22:51:53 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Cytat:

2009-06-15 17:46:25, Zuziazuziulka82 napisał(a):
Dzieki ale juz to wszystko przeczytalam...czy sa to jakies osoby w zwiazku z hindusem??jesli

No jestem ja :-D W zwiazku od ponad trzech lat i niedlugo bedziemy obchodzic pierwsza rocznice slubu. I nie zmienilabym niczego, bo (wybacz Marcinb)
Cytat:
Jako ze Niebo na Ziemii nie istnieje, prosze nie pisac ze zwiazek jest bez wad ani ze jestescie najszczesliwszymi istotami na swiecie

po prostu jest jak w bajce ;-)
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWWNumer Skype

Zuziazuziulka82

Post #7 Ocena: 0

2009-06-15 23:20:31 (16 lat temu)

Zuziazuziulka82

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

Milusia dzieki za odpowiedz :)gratuluje pierwszej rocznicy slubu...jak wam sie uklada??mam namysli roznice kulturowe...jego rodzine??

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2009-06-16 05:56:40 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Blooby,

Naprawde wierzysz, ze wszyscy muzulamnie sa gleboko religijni i praktykujacy?
90% Polakow to katolicy - a ilu chodzi do kosciola, ilu wyznaje wiare w/g wszystkich kanonow, a ilu naprawde jest gleboko praktykujacymi?
Z rachunku prawdopodobienstwa wynika, ze u muzulamnow/hindusow/...(wpisz dowolna religie) jest podobnie.
Oczywiscie pobyt za granice zmienia swiatopoglad i osoba umiarkowanie religijna w UK u siebie w kraju moze oscylowac na krawedzi fanatyzmu, ale czy aby nie przesadzasz w swoim generalizowaniu, ze wszyscy muzulmanie to dzicz z nozem w zebach?
Artykuly jakie publikowane sa w gazetach odnosza sie albo do pojedynczych wypadkow, albo do skrajnych przykladow religijnosci i dlatego jest o nich glosno. O normalnych ludziach zyjacych normalnym zyciem nikt nie pisze bo to nuda.

A dlaczego do PAN W ZWIAZKACH... - a znasz jakis mezczyzn w takich zwiazakch? Jesli tak, to smialo pisz. Ja nie znam takich panow. Jedyni o jakich sie otarlem jak na razie to ci ktorych opisalem w swoim poprzednim wpisie. I szczerze Blooby, zadna pakistanka, arabka czy inna murzynka/japonka/eskimiska nigdy nie przyspieszyla bicia twojego serca???
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

metodyka

Post #9 Ocena: 0

2009-06-16 07:16:11 (16 lat temu)

metodyka

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-01-2009

a ja mam to szczescie ze jestem w zwiazku z Turkiem:-]
ze ztazem 27 letnim,mamy 3 dzieci:-]:-]

dziekuje Bogu ,mamie i tacie za to kim jestem ,choc nie jetem idealem

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2009-06-16 10:43:19 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

Cytat:

[B]2008-03-21 21:11:45, Korba102 napisał(a):
"Ja wiem Ty wierz ale one nie wiedza o tym ba one myślą że złapały tego Pana Boga za nogi ale cóż nie można zakazać a tym bardziej odciągać od tego zamiaru. Zastanawiam się jaki procent kobiet jest o Wyższym wykształceniu a jaki o pozostałych poziomach edukacji. Myślę że to ma szczególny wpływ na decyzję :-?"

wracajac do tematu sprzed 11 m-cy;nie znam kobiet ktore sie na islam nawrocily,ale znam jednego chlopaczka ktory to zrobil;wyksztalcenie -podstawowe;wiedza na temat chrzescijanstwa-zadna,ale pierwszy zabiera glos w sporach nad wyzszoscia islamu;wychowany na ulicy-jego matka nie byla matka roku,przeszlosc w pl na granicy kryminalu,po przepracowaniu 6 m-cy w uk zaczal starac sie o zasilek bo pracowac to ciezko...;dumny jest niebywale ze nie pije alkoholu-wyglada caly czas jak na haju-po haszu;po roku pobytu w anglii,zapomina jak to jest po polsku-i mowi z dziwnym pseudo zydowskim akcentem;postawa do zycia -roszczeniowa.bracia muzulmanie go przygarneli bo bialy-chyba,a ja slyszac jego poglady nie chcialabym leciec z nim w jednym samolocie...

No wlasnie ,jak wyzej-ja znam "faceta",ktory ozenil sie z muzulmanka(Somalijka)ale on chyba nie jest reprezentatywnym przykladem dla multikulturowych zwiazkow,bo odcial sie od korzeni-,mnie /nas nazywa krzyzowcami i odstawia szopke jakiej w zyciu nie widzialam(zapuscil brode,wdziewa te dlugie szaty itd).

Podobno sa szczesliwi w tym swoim codziennym zyciu, pozbawionym jakichkolwiek glebszych emocji,wyzszych wartosci itd

O ile darze sympatia te dziewczyna-nie jej wybor ze urodzila sie muzulmanka-,nie potrafie zrozumiec dlaczego wyszla za maz za takiego pajaca.Chyba ,ze zachwycila ja mozliwosc nawrocenia zblakanej duszy na "jedyna sluszna droge".

Przy calej swojej zyczliwosci dla wszystkich rodaczek/rodakow ciekawych swiata i ludzi,;zakochujacych sie pomimo wszelkich przeciwnosci w ludziach z totalnie roznych kultur i probujacych ukladac sobie w takich zwiazkach zycie-ten jeden przypadek jest dla mnie,no po poprostu "hydrozagadka"...

Jakos w calej tej sytuacji jest mi zal jej,nie jego.

Moze jeszcze dodam,ze zupelnie by mnie ta sprawa nie poruszyla,gdyby nie diametralna zmiana jego swiatopogladu(z kolezki sluchajacego rapu/hip-hopu czy innych takich ,przeobrazil sie w do bolu poboznego muzulmanina-przynajmniej w jego mniemaniu).

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 16-06-2009 18:10 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Temat zamknięty

Strona 15 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,