Cytat:
Cytat:
[B]2008-03-21 21:11:45, Korba102 napisał(a):
"Ja wiem Ty wierz ale one nie wiedza o tym ba one myślą że złapały tego Pana Boga za nogi ale cóż nie można zakazać a tym bardziej odciągać od tego zamiaru. Zastanawiam się jaki procent kobiet jest o Wyższym wykształceniu a jaki o pozostałych poziomach edukacji. Myślę że to ma szczególny wpływ na decyzję

"
wracajac do tematu sprzed 11 m-cy;nie znam kobiet ktore sie na islam nawrocily,ale znam jednego chlopaczka ktory to zrobil;wyksztalcenie -podstawowe;wiedza na temat chrzescijanstwa-zadna,ale pierwszy zabiera glos w sporach nad wyzszoscia islamu;wychowany na ulicy-jego matka nie byla matka roku,przeszlosc w pl na granicy kryminalu,po przepracowaniu 6 m-cy w uk zaczal starac sie o zasilek bo pracowac to ciezko...;dumny jest niebywale ze nie pije alkoholu-wyglada caly czas jak na haju-po haszu;po roku pobytu w anglii,zapomina jak to jest po polsku-i mowi z dziwnym pseudo zydowskim akcentem;postawa do zycia -roszczeniowa.bracia muzulmanie go przygarneli bo bialy-chyba,a ja slyszac jego poglady nie chcialabym leciec z nim w jednym samolocie...
No wlasnie ,jak wyzej-ja znam "faceta",ktory ozenil sie z muzulmanka(Somalijka)ale on chyba nie jest reprezentatywnym przykladem dla multikulturowych zwiazkow,bo odcial sie od korzeni-,mnie /nas nazywa krzyzowcami i odstawia szopke jakiej w zyciu nie widzialam(zapuscil brode,wdziewa te dlugie szaty itd).
Podobno sa szczesliwi w tym swoim codziennym zyciu, pozbawionym jakichkolwiek glebszych emocji,wyzszych wartosci itd
O ile darze sympatia te dziewczyna-nie jej wybor ze urodzila sie muzulmanka-,nie potrafie zrozumiec dlaczego wyszla za maz za takiego pajaca.Chyba ,ze zachwycila ja mozliwosc nawrocenia zblakanej duszy na "jedyna sluszna droge".
Przy calej swojej zyczliwosci dla wszystkich rodaczek/rodakow ciekawych swiata i ludzi,;zakochujacych sie pomimo wszelkich przeciwnosci w ludziach z totalnie roznych kultur i probujacych ukladac sobie w takich zwiazkach zycie-ten jeden przypadek jest dla mnie,no po poprostu "hydrozagadka"...
Jakos w calej tej sytuacji jest mi zal jej,nie jego.
Moze jeszcze dodam,ze zupelnie by mnie ta sprawa nie poruszyla,gdyby nie diametralna zmiana jego swiatopogladu(z kolezki sluchajacego rapu/hip-hopu czy innych takich ,przeobrazil sie w do bolu poboznego muzulmanina-przynajmniej w jego mniemaniu).
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 16-06-2009 18:10 ]
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett