MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szczesliwy zwiazek z muzulmaninem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

Str 14 z 37

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

zocha2002

Post #1 Ocena: 0

2009-06-14 19:59:21 (16 lat temu)

zocha2002

Kobieta

Z nami od: 13-06-2009

Jakżeż wy się musicie męczyć w tym multikulturowym kraju...
naprawdę mi was żal
ale czego się nie robi dla pieniędzy, co?
dla funcików można znieść nawet ciapaków
a tak siedziałoby się na swojej wiosze pod Białymstokiem
i tam sami swoi, swojsko i przyjemnie
a nie męczyć się strasznie z powodu tego że "sinole" wcale nie siedzą w chlewach
ani nie czyszczą wam butów
bo tak wam się zdawało jak siedzieliście na swojej wiosze...
a jeszcze podbierają wam panny
to już przegięcie ;-)

Wrecz niemoge uwierzyc:-o:-ojeszcze takiej glupoty w swoim zycie to ja nieuslyszalam.Czlowieku czy ty muslales wczesniej znim takie cos napisales:-W:-W:-W:-W:-Yraczej nie!!!!!!!!Mialam meza polaka ktory pil bil nipomagal i niepracowal wszystko bylo na mojej glowie :-W:-W:-W:-W:-Wteraz mam meza muzulmanina ktory pracuje ktory mnie kocha i co najwazniejsze moje dzieci:) ktory niepije,niebije.A tak na marginesie to wole muzulmaninow od katolickich polskich rasistowskich cwaniaczkow:-W:-W:-W:-W:-Y

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

zocha2002

Post #2 Ocena: 0

2009-06-14 20:01:05 (16 lat temu)

zocha2002

Kobieta

Cytat:

2009-06-14 10:54:10, Superlover napisał(a):

Jakżeż wy się musicie męczyć w tym multikulturowym kraju...
naprawdę mi was żal
ale czego się nie robi dla pieniędzy, co?
dla funcików można znieść nawet ciapaków
a tak siedziałoby się na swojej wiosze pod Białymstokiem
i tam sami swoi, swojsko i przyjemnie
a nie męczyć się strasznie z powodu tego że "sinole" wcale nie siedzą w chlewach
ani nie czyszczą wam butów
bo tak wam się zdawało jak siedzieliście na swojej wiosze...
a jeszcze podbierają wam panny
to już przegięcie ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Superlover</i> 14-06-2009 11:04 ]

to mial byc wczesniej cytat sorka:-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

zocha2002

Post #3 Ocena: 0

2009-06-14 20:18:42 (16 lat temu)

zocha2002

Kobieta

Superlover zwracam honor nieprzeczytalam calosci przepraszam:);-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

moniunia

Post #4 Ocena: 0

2009-06-14 20:35:16 (16 lat temu)

moniunia

Kobieta

Z nami od: 16-02-2008

Zocha teraz to pojechałaś... Superlover jako prawie jedyny mężczyzna wypowiada się tu w przyjazny sposób, można powiedzieć że stanął w Waszej obronie i biedak dostał zjebkę...
No cóż, życie...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

marcinb

Post #5 Ocena: 0

2009-06-14 20:45:18 (16 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Na mojej wsi spotykam sporo typkow spod znaku Wygietego Preta z kompleksami wyniesionymi z ocjowizny i nastawieniem ze wszyscy inni to durnie a my biala rasa w szczegolnosci Polacy to narod wybrany.
Tak sie czesto tez sklada, ze wiekszosc z nich angielski zna na poziomie powszechnie opisywanym jako komunikatywny tzn rozumieja polecenia wydawane w fabryce a szczyt finezji w rozmowie to Fancy a shag?.
I tez jakos sie sklada, ze w/g ich opinii mieszkancy subkontynentu to glupki i islamscy ekstremisci i w ogole dno niegodne czyszczenia butow prawdziwemu polakowi. Tym bardziej wiec ich boli jesli widza taka czy inna slowianke idaca za reke z pakistanczykiem czy tez hindusem.
O dziwo jednak, tutaj pojawia sie problem rozdwojenia pogladow, ktory ja nazywam testorenowa paranoja, ze widzac kobiete pochodzenia jak wyzej, sami glosno komentuja jej walory tudziez glosno mowia co by z nia zrobili, ci bardziej odwazni probuja prawic komplement ale braki jezykowe czy tez w uzebieniu maja jakies takie dzialanie odmienne od zamierzonego. W efekcie kobieta w ciagu kilku minut przechdzi etap od glosnego prawienia komplementow przy uzyciu slow powszechnie uznanych za obrazliwe do koncowych komentarzy dotyczacych odrzuconych zalotow, utrzymanych w formie jak wyzej.

Juz dawno machnalem reka na tlumacznie takim zlozonosci ludzkiej natury jak i roznic kulturowych bo jak mowi moja mama wyjdzie czlowiek z wiochy ale wiocha z czlowieka nigdy - nota bene sama pochodzi z malej podlomzynskiej miesciny i tez miala trudnosci z zaakceptowaniem moje bylej dalekowschodniej polowki - takie zycie. Do czego jednak sie przekonala w koncu, chyba dlatego, ze mnie sie nie udalo.
:-D:-D:-D

I jakos tak jestem pewnien, ze ci co najbardziej krzycza ze nigdy by z muzulmanka tudziez inna murzynka czy wietnamka absolutnie nic, na sam widok takowej pieknosci gotowej na goraca randke zmieniliby poglady o 180 stopni - ale jakos chyba ich sny sie nie spelniaja...
:-D:-D:-D

DO PAN W ZWIAZKACH MIEDZYKULTUROWYCH:

Prosze napisac jak sobie radzicie z tymi roznicami w swiatopogladach, religii, swietach czy nawet kuchni. Jako ze Niebo na Ziemii nie istnieje, prosze nie pisac ze zwiazek jest bez wad ani ze jestescie najszczesliwszymi istotami na swiecie - raczej szczere, na tyle na ile mozna, wyznanie jakie sa plusy i minusy, co cenicie a czego sie obawiacie.

poz,
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Magdalena77

Post #6 Ocena: 0

2009-06-14 21:23:13 (16 lat temu)

Magdalena77

Kobieta

Z nami od: 03-09-2008

Awa dzięki za odpowiedz. Własnie chodziło mi o to czy muzumanin, pozwoli swojej partnerce na pozostanie w jej wierze, czy będzie tez zmuszona zrezygnować ze swoich przekonań. Nie sądziłam jednak, że muzumanin da się przekonać na uczestnictwo w ślubie kościelnym.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

zocha2002

Post #7 Ocena: 0

2009-06-14 22:01:09 (16 lat temu)

zocha2002

Kobieta

Cytat:

2009-06-14 20:45:18, marcinb napisał(a):

DO PAN W ZWIAZKACH MIEDZYKULTUROWYCH:

Prosze napisac jak sobie radzicie z tymi roznicami w swiatopogladach, religii, swietach czy nawet kuchni. Jako ze Niebo na Ziemii nie istnieje, prosze nie pisac ze zwiazek jest bez wad ani ze jestescie najszczesliwszymi istotami na swiecie - raczej szczere, na tyle na ile mozna, wyznanie jakie sa plusy i minusy, co cenicie a czego sie obawiacie.

poz,

Tak wiec szczeze odpawiadajac to powiem ze jestem szczesliwa ale jaednak obawe mam a mianowiocie jak nawet na wakacje wyjade z moim mezem do jego kraju:-?co do religi to niczego sie nieobawiam bo on jest muzulmaninem tylko dla rodziny nawet nieumie sie modlic hahaha kiedy jest w swoim kraju(Bangladesz) i idzie do kosciola czy co tam to udaje ze mowi:-]:-]A co do mnie to ja tez niejestem 100% katoliczka.miedzy nami sa oczywiscie czasmi klotnie ale mysle ze one wynikaja z tego ze on jest jednak duzo starszy i wydaje mus sie ze wszystko wie lepiej niz ja:-|ale jak do tej pory niebylo miedzy nami wiekszego zgzytu.tak wiec ja niemoge powiedziec ze jest idealny bo takich ludzi niema.Gdyby ludzie byli idealni to niebylo by problemow na swiecie;-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

zocha2002

Post #8 Ocena: 0

2009-06-14 22:06:05 (16 lat temu)

zocha2002

Kobieta

Cytat:

2009-06-13 21:39:08, XXXXXX1 napisał(a):
Tu jest filmik (13 czesci) - jezeli chcecie wiedziec do czego dazy Islam. Dlugi ale naprawde warty obejrzenia, z cytatami - oraz ich interpretacja, historia itp.
Np. Zawsze sie zastanawialem dlaczego muzulmanie tak beszczelnie klamia, patrzac ci sie w oczy.
Dopiero po obejrzeniu filmiku zrozumialem.
Serdecznie zapraszam.
http://www.youtube.com/watch?v=rhUE2tg9igg&feature=PlayList&p=5E31236760C6C7A6&index=0&playnext=1

Obejzalam calutki filmik i co ja mam na ten temat do powiedzenia??A to ze jak zostalo powiedziane tam ze sa muzulmanie ktozy niezwracaja uwagi na religie zyja w zgodzie z ludzmi innej wiary(oczywiscie nie wszyscy) a poza tym czesc co zostalo powiedziano odnosi sie do bardzo wczesnych lat za zycia allaha i mometa a nie do tutejszych czasow :-|

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Zuziazuziulka82

Post #9 Ocena: 0

2009-06-15 16:39:21 (16 lat temu)

Zuziazuziulka82

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

A ja jestem w zwiazku z hindusem i jest super zlego slowa powiedziec nie moge. Mieszkamy razem juz jakis czas i poki co wszystko sie uklada pomyslnie, wlasciwie to ja jestem ta co prowokuje jakies klotnie czy cos, on jest ten lagodzacy. Co do religii to oczywiscie mam obawy i duzo na ten temat rozmawiamy ale obawiam sie ze jesli pojedziemy do jego kraju to jak to bedzie??jakies rady??

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

aaannp

Post #10 Ocena: 0

2009-06-15 17:00:56 (16 lat temu)

aaannp

Kobieta

Z nami od: 21-04-2009

Wszyscy tutaj mowia o zwiazkach z muzulmanami, ktorzy sa arabami (w szerokim tego slowa znaczeniu), pakistanczykami etc., a moj chlopak od ponad 4 lat jest bosniakiem - muzulmaninem (bo jak zapewne wiecie bosnia jest krajem gdzie 45% populacji stanowia muzulmanie i jednoczesnie mozna powiedziec krajem slowianskim). Obydwoje uwazamy, ze nasz zwiazek jest udany i tak naprawde nie widzimy szczegolnych roznic swiatopogladowych czy kulturowych, a jesli takowe sie pojawiaja, to zazwyczaj wywiazuje sie z tego ciekawa dyskusja :)

[ Ostatnio edytowany przez: aaannp 15-06-2009 17:03 ]

Mama Erenka

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Strona 14 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,