MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Powrót chłopaka na wyspę

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PIOTRALE

Post #1 Ocena: 0

2009-09-13 15:16:12 (16 lat temu)

PIOTRALE

Mężczyzna

Z nami od: 30-07-2009

zgadza sie,ale zakladajac sytuacje ze pobiora sie wPolsce pisze ZAKLADAJAC poniewaz nie wiem czy on bedzie caly czas boyfrend czy mysla powaznie nad ich zwiazkiem.Wtedy on z nia iada do ambasady brytyjskiej w Plsce,a wtedy cala procedura jest przyspieszona poniewaz on jest czlonkiem rodziny obywatela UE,JA NIE PISALEM O WIZIE SCHOGEN wiem ze ona niedotyczy anglii.Obecnie jest bardzo trudno o wizy do UK szczegolnie jesli chodzi o obywateli krajow trzeciej grupy,gdyz jest zbyt duzo papierowych malzenstw.I wlasnie przez te sluby angielski HO traktuje kazda taka sprawe indywidualnie.pozdrawiam
nie kradnij,wladza nie znosi konkurecji,

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2009-09-13 15:22:07 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-09-13 15:53:23 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-09-13 12:42:25, ironiqus napisał(a):
Decyduja o tym ludzie na przejsciu granicznym pracujacy - bez znaczenia w jakim panstwie, zawsze moga powiedziec, nie. Pozostaja odwolania od tej decyzji.

Niestety nawet to nie przysługuje. Decyzja o odmowie wjazdu jest ostateczna i odwołanie nie przysługuje - tak jest w Polsce, w Anglii, w USA i chyba w innych krajach też.
Ale to tylko tak na marginesie.
Posiadając wizę jest raczej rzadko spotykane aby zostać cofniętym na granicy.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

no_wayy

Post #4 Ocena: 0

2009-09-13 16:25:44 (16 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Cytat:

2009-05-27 19:42:29, Bestia napisał(a):
Moze modlitwy do Allaha???:-]

A co ma Allah do tego? Z tego co kojarzę jest z Indii a tam buddyzm czy coś a nie islam :-]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Mieszko

Post #5 Ocena: 0

2009-09-13 17:02:44 (16 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2009-09-13 12:42:25, ironiqus napisał(a):
Cytat:

2009-09-13 12:26:10, Mieszko napisał(a):
Dokładnie. Nie sądzę, żeby kogoś wpuszczono do Anglii, bo ma wizę do Polski. Poza tym to, że ktoś dostanie zproszenie wystawione przez Urząd Wojewódzki wcale nie znaczy, że wiza będzie wystawiona. Konsul może odmówić nawet jeśli osoba ubiegająca sie o wizę ma zaproszenie i wszystkie papiery.

Nawet posiadajac wize, nie ma 100% gwarancji, ze zostanie ktos do kraju wpuszczony. Decyduja o tym ludzie na przejsciu granicznym pracujacy - bez znaczenia w jakim panstwie, zawsze moga powiedziec, nie. Pozostaja odwolania od tej decyzji.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ironiqus</i> 13-09-2009 12:47 ]

Tak, wiem. Chodziło mi o to, że niektorzy myślą, że jak jest w ręku zproszenie to wiza będzie przyznana z "automatu". Otóż nie będzie. Najprostsze jest zdobycie zaproszenia - a potem może być różnie. To podobnie jak z Polakami - jak mamy wizę do USA, to wcale nie znaczy, że nas tam wpuszczą. Ja i mój mąż próbowliśmy załatwić wizę dla obcokrajowców 2 razy, zawsze bez problemu dostawaliśmy zproszenie, natomiat tym osobom nie udało się dostać wizy, bo zdaniem konsula istniało ryzyko, że tak im się w Polsce spodoba, że nie wrocą:-).
Natomiast co do rad dawnych autorce wątku, żeby powoływać się na to, że zamierzają wziąć ślub, to czy przypadkiem nie jest tak, że jeśli jej chłopak chce wziąć ślub w Anglii, to musi mieć jakieś pozwolenie z Home Office? Coś mi się obiło o uszy, że obcokrajowcy spoza UE muszą się o takie coś postarać albo właśnie w Home Office jeśli już są w Anglli, albo w konsulacie angielskim w kraju z którego pochodzą.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,