MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nauczmy się uprzejmości

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SiwyZmc

Post #1 Ocena: 0

2009-01-30 07:41:40 (16 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Kwestia pochodzenia, skad pochodzisz, gdzie sie wychowalas i jak rodzice sie do tego przylozyli sklada sie na Twoje zachowanie. Jesli rodzice sa ulozeni to i ich dzieci beda kulturalni i znajda sie w kazdej sytuacji badz jesli osoba jest na tyle inteligentna zeby wiedziec gdzie, kiedy i jak sie zachowac. Ja moge isc po ulicy i sie nie usmiechac co nie znaczy ze jestem zaburaczonym gburem z wioski Borowiki Dolne.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-01-30 12:22:06 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

eltax1978

Post #3 Ocena: 0

2009-01-30 12:25:48 (16 lat temu)

eltax1978

Kobieta

Z nami od: 27-03-2008

... i "rzenia" w tychze miejscach...

:-]:-]:-]
Piwo jest napojem chlodzacym ...zapal do pracy

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2009-01-30 12:28:37 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

rozumiem że chodzi o rżenie :-]
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #5 Ocena: 0

2009-01-30 12:33:30 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anaemm

Post #6 Ocena: 0

2009-02-03 19:26:09 (16 lat temu)

anaemm

Kobieta

Z nami od: 22-10-2006

Czesc,
osoby ktore sa nieuprzejme- watpie, by tresc tego watku wziely sobie do serca. Kwestia wychowania, nie narodowosci. Fakt, ze ubranie, przyslowiowy plecaczek, i zapaszek czasem wskazuje na Polaka, ale najbardziej, co mnie uderza w spotkaniu z rodakami ( a raczej oglusza) jest podniesiony ton glosu. Prywatne rozmowy na przestrzeni polowy Tesco, krzyczenie do telefonu...Jakby nikt naszej mowy nie rozumial - a najczesciej jest jeszcze inny Polak w poblizu. Przeszlambym kolo tych ludzi bez myslenia o ich narodowasci, ale sie nie da - doskonale slysze, o czym do siebie krzycza.I to jest ta podstawowa cecha, po czym poznaje Polakow, a ktora bym zyczyla sobie zmienic...Widziec jakiegos brudasa, i nie wiedziec, ze jest Polakiem nie wpada tak w pamiec, jak ten sam gosc wrzeszczacy do telefonuo p.., k.. funtach, ktore mu tam Janek nie oddal.
ana

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

vitek

Post #7 Ocena: 0

2009-02-03 19:39:21 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2009-01-30 12:33:30, severance napisał(a):
Niestety brak u mnie polskiej czcionki :(

Krótki kurs instalacji polskiej czcionki (Win XP)
Start
Control Panel
Regional and Language options
Languages
Details
Add
Language - Polish
Keyboard layout - Polish (programmers)
i już piszemy ąęśćóżź (prawy ALT)

jeszcze Key Settings - tu można ustawić hotkey przełączający pomiędzy językami

W Viście podobnie
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2009-02-03 20:13:40 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

my jestesmy bardziej uprzejmi;-angielskie glopawe how r u-i sztuczny usmiech nie swiadcza jeszcze o klasie czy dobrym wychowaniu;przyklad-jade autobusem i tylko ja ustepuje miejsca starszej osobie jak wsiada-,przytrzymanie komus o kulach drzwi do sklepu lub na klatce schodowej to chyba tez cos niezwyklego sadzac po reakcji otoczenia-i inne takie drobnostki;uwierz mi anglikow to dziwi-pozytywnie-a w Polandii to norma;jeszcze jedno-dawno temu w kraju jak w kolejce np na poczcie byla osoba niepelnosprawna,starsza,lub matka z dzieckiem to ludzie zwykle ta osobe przepuszczali,lub jak sie nikt nie zadeklarowal to pani z okienka poprosila poza kolejnoscia-nikt sie nie sprzeciwial-a tu w UK nic ich to nie obchodzi-a niech stoi staruszka o lasce co sie ledwo na nogach trzyma-;a juz najbardziej mnie irytuje ta pustka w oczach i usmiech nr 5,slowa ktore nic nie znacza-a zreszta inni obcokrajowcy tez sie smieja z tej pozornej angielskiej uprzejmosci-how nice
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #9 Ocena: 0

2009-02-03 20:32:27 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

bo tutaj nikt sie nie domaga pierwszenstwa ani nikt na sile staruszek nie ma zwyczaju uszczesliwiac przepuszczaniem w kolejce - to mogloby uwlaczyc jej poczuciu honoru bo ktos ja postrzega jako zniedolezniala
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2009-02-03 20:38:27 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

a wlasnie ze sa bardzo mile zdziwione te staruszki,i jesli tylko mi sie nadarzy nastepna okazja w banku lub gdzies to ,,rozegram,,to po polsku;-i nie chodzi o to czy ktos sie domaga czy nie-to kwestia szacunku albo dobrego wychowania;rozmawialam o tym z kumplem anglikiem i powiedzial ze ustapilby miejsca w autobusie kobiecie ale zalezaloby to od tego jak ona wyglada
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,