|
---|---|
anneczka | Post #1 Ocena: 0 2009-01-20 14:03:27 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Bardzo często gdy natykam się na Polaków w Anglii zderzam się z rzeczywistością i każde kolejne spotkanie upewnia mnie w twierdzeniu, że polacy są nieuprzejmi i nie umieją się zachować nalerzycie! Może jak zaczniemy się częściej uśmiechać i być miłym dla innych, zmienimy wizerunek polaków???Pogoń za funtem stawiamy na 1 wszym miejscu i zdepczemy wszystkich za sobą aby tylko nam było dobrze, a niedaj Bóg ktoś ma lepiej jak my.....tego już chyba nie muszę komentować!!! Może powinniśmy się zastanowić nad swoim zachowaniem.... czy zgadzacie się ze mną???
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
refleksja | Post #2 Ocena: 0 2009-01-20 14:11:34 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: Londyn |
Odkąd tu jestem, poznałam osobiście jedną parę i jesteśmy bardzo dla siebie uprzejmi. Meskiej części pary w zasadzie nie znam, ale z damską mam bardzo dobre relacje. Do tego poznałam 3 koleżanki mojej koleżanki i uważam, że są bardzo uczynne. Jedna mi cały wieczór opowiadała jak szukać pracy. Do tego zadzwonił syn mojej znajomej, również bardzo miły i uprzejmy. Mój narzeczony jak się okazało ma w firmie kilku Polaków, w tym jesden okazał się kolegą z liceum i studiów. Są dla siebie mili, grają w co tam mają w przerwie i chodzą na obiady
![]() Więc ja na chwilę obecną nie składam zastrzeżeń ![]() Może jedno - panów z Polski po 50 niestety poznać po zapachu tanich papierosów wymieszanych z potem! Więc ja apeluję o rzucenie palenia, palenia mniej, ale czegoś co mniej śmierdzi, częstsze pranie, systematyczne zmienianie ubrań w rozsądnych odstępach czasu, mycie się przynajmniej raz dziennie i używanie dezodorantu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: refleksja 20-01-2009 14:12 ] |
anneczka | Post #3 Ocena: 0 2009-01-20 14:22:06 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Ja osobiscie obracam sie w towarzystwie uprzejmych polaków, ale bardzo często natykam się na ludzi mi obcych, którzy są niedozniesienia, no na przykład dziś rano, polski konsulat w manchesterze
![]() W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
anna69 | Post #4 Ocena: 0 2009-01-20 15:17:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2008 Skąd: W Yorkshire |
oj ja sie bardzo nacielam tu juz na polakow niestey
![]() poki bylo mi zle, ciezko z pieniedzmi(sama zarabialam, moje kochanie po powaznym wypadku 3 miesiace nie pracowal i nie mial zadnych docodow) to byli super...ale jak stanelismy na nogi...i zaczelo sie nam lepeij powidzic...to niestworzone historie....ze traz kradniemy, ze narkotyki itp...a to sa ludzie pokroju zastaw sie a postaw sie...i takich jest tu pelno...jada do pl na urlop to zapozycza sie i nowe auto kupuja...a pozniej rok oddaja i znow to samo...az szkoda patrzec.. owszem mam takze oddanych znajomych...normalnych pozadnych i pracowitych ale po paru przejsciach boje sie poznawac nowych polakow.... czemu tak jest... wiecej usmiechu i szcerosci a mniej zazdrosci i swiat bylby pieniejszy ![]() |
Post #5 Ocena: 0 2009-01-20 15:58:00 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-01-20 18:02:35 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2009-01-20 18:47:57 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ojj to prawda, jesteśmy nacja bardzo ekspresyjną,
nasz angielski przyjaciel kiedyś przyglądał sie jak spędźmy słoneczny dzień, gdyby nie on nikt by na to nie zwrócił uwagi. siedliśmy na ogrodzie przy wielkim stole w pewnym momencie, słoneczko nas rozleniwiło wszyscy zamilkli i kompletowali słoneczną chwile i piękny ogródek... na drugi dzień stwierdził, że to dziwne i takie naturalne, gdy nie mamy nic do powiedzenia po prostu się nie odzywamy i sobie tak siedzimy... U nich to nie do pomyślenia... bo by znaczyło że się obecni nie lubią, u nas odwrotnie znaczy że jest nam dobrze i możemy się tak odpreżyć i jest nam tak dobrze że wystarcza nam czyjaś obecność. Owszem są w śród nas buraki, którym się wydaje czy to od urodzenia, czy też od momentu gdy zarobili dla siebie określoną bajońska kwotę (która dla innych może być żałosna i niewystarczająca na podstawowe przeżycie) lub też z racji wieku... no cóż geriatria ma swoje prawa jak dzieciństwo, że zachowują się poniżej jakichkolwiek standardów, ale bez obaw, takie samo zachowanie spotkamy u innych nacji, wiec luz dbajmy o własny wizerunek, a jak ktoś nas "nie klei" to po prostu zmieniamy powietrze wokół nas. Świata zmienić nie możemy, ale otocznie wybrać koło nas, tak Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
andyopole | Post #8 Ocena: 0 2009-01-20 18:53:52 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2009-01-20 14:11:34, refleksja napisał(a): Może jedno - panów z Polski po 50 niestety poznać po zapachu tanich papierosów wymieszanych z potem! Więc ja apeluję o rzucenie palenia, palenia mniej, ale czegoś co mniej śmierdzi, częstsze pranie, systematyczne zmienianie ubrań w rozsądnych odstępach czasu, mycie się przynajmniej raz dziennie i używanie dezodorantu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>refleksja</i> 20-01-2009 14:12 ] Zrobilo mi sie przykro ale z przyjemnoscia dam sie obwachac kazdej Pani. Gwarantuje wylacznie pozytywne doznania. Jestem swiadom tego ze stanowie wyjatek potwierdzajacy te smutna regule. |
vitek | Post #9 Ocena: 0 2009-01-20 19:17:34 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2009-01-20 15:17:55, anna69 napisał(a): ludzie pokroju zastaw sie a postaw sie...i takich jest tu pelno...jada do pl na urlop to zapozycza sie i nowe auto kupuja... ... mniej zazdrosci i swiat bylby pieniejszy ![]() Dokładnie ![]() The Mythbuster
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2009-01-30 06:56:06 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
dziękuje, miłego dnia
![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|