MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

(18+) - Masturbacja - instynkt czy ewolucja?

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

myfreedom

Post #1 Ocena: 0

2008-12-21 22:08:58 (16 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

Cytat:

2008-12-20 12:12:22, vitek napisał(a):
MW, pewnie Kasia (ciągle zakładając że istnieje) mu nie daje i wcale się jej nie dziwię bo gościu ma nieźle przeorane :-)

to juz przesada traci chamstwem i jeszcze te slowa o dmuchanej lalce zal mi was w ogole nie jest to wlasnie takich ludzi warto omijac z daleka
po co ta reakcja? potrzeba dowartosciowana sie nawzajem? zgnojenia kogos bo ja jestem madrzejsza/y? nuda? glupota?
ile jeszcze razy admin potrzebuje napisac ze nie istnieje nakaz przebywania na tym poscie? nie podoba sie nie ma cie tutaj proste nie dla wszystkich tak?
pewnie ze i ja mam pewne zastrzezenia co do lukaszaikasi i co z tego? czy to robi mnie chamem badz pozwala na ponizanie?
pozdrawiam wyzej wymienionych i zainteresowanych naprawde

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2008-12-21 22:13:22 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Uwielbiam ludzi którzy wyzywają od chamów w swoim 1szym poście ;-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

LukasziKasia

Post #3 Ocena: 0

2008-12-22 14:26:19 (16 lat temu)

LukasziKasia

Z nami od: 04-09-2007

Cytat:

2008-12-21 22:13:22, vitek napisał(a):
Uwielbiam ludzi którzy wyzywają od chamów w swoim 1szym poście ;-)

Wybierajac najrozsadniejsza alternatywe wolalbym wyzywac od chamow w pierwszym poscie niez byc chamem od 1 postu. :-]

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

yanovitz

Post #4 Ocena: 0

2008-12-22 15:56:23 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

A ja nie bardzo rozumiem jak mozna podciagnac szturchanie niemca w chelm pod instynkt czy tym bardziej ewolucje? Malpy to robia, pieski to robia, podejrzewam ze chomiki tez to robia... ludzie tez to robia, tylko nie kazdy sie przyznaje tak otwarcie. I to jest ewolucyjny dowod na... (prosze rozwin, bo mi do glowy nic nie przychodzi).

Nazwanie tego instynktem tez mi jakos nie lezy, dla mnie instynkt to np. maciezynski, przetrwania itp. Krecenie smigla to zwykly poped plciowy, cos w stylu: "Czemu psy liza sobie jaja? Bo moga..."

Nie rozumiem tez przyrownywania onanistow do roznych orientacji seksualnych, jak dla mnie to nie jest zadna osobna kategoria. No i jakich praw sie tu domagac? Prawa do dziedziczenia? Prawa do poslubienia wlasnej reki?? Jak cie ktos zlapie w pracy na marszczeniu pingwina i zwolni to pozwiesz ich na podstawie dyksryminacji seksualnej?

Niepotrzebne to cale dorabianie ideologii, nie wiem co starasz sie osiagnac? Czy dyskryminacje (chociaz to troche za "ciezkie" slowo) onanistow (przy czym nie uzywam tego slowa jako okreslenia innej orientacji seksualnej) mozna zrownac z dykryminacja homoseksualistow.

Skoro tak bardzo lubisz robotki reczne to spoko, wymieniaj sie z innymi entuzjastami wrazeniami, technika i czymkolwiek tam mozna sie wymieniac w temacie, mozecie nawet zrobic sobie zlot i postykac sie pisiorami... wszystko dla ludzi, ale ja i tak nie rozumiem jak moze jakas wieksza idea stac za tracaniem sie po czlonkach.

Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2008-12-22 16:43:09 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

LukasziKasia

Post #6 Ocena: 0

2008-12-22 16:54:14 (16 lat temu)

LukasziKasia

Z nami od: 04-09-2007

Cytat:

2008-12-22 15:56:23, yanovitz napisał(a):
A ja nie bardzo rozumiem jak mozna podciagnac szturchanie niemca w chelm pod instynkt czy tym bardziej ewolucje? Malpy to robia, pieski to robia, podejrzewam ze chomiki tez to robia... ludzie tez to robia, tylko nie kazdy sie przyznaje tak otwarcie. I to jest ewolucyjny dowod na... (prosze rozwin, bo mi do glowy nic nie przychodzi).

Nazwanie tego instynktem tez mi jakos nie lezy, dla mnie instynkt to np. maciezynski, przetrwania itp. Krecenie smigla to zwykly poped plciowy, cos w stylu: "Czemu psy liza sobie jaja? Bo moga..."

Nie rozumiem tez przyrownywania onanistow do roznych orientacji seksualnych, jak dla mnie to nie jest zadna osobna kategoria. No i jakich praw sie tu domagac? Prawa do dziedziczenia? Prawa do poslubienia wlasnej reki?? Jak cie ktos zlapie w pracy na marszczeniu pingwina i zwolni to pozwiesz ich na podstawie dyksryminacji seksualnej?

Niepotrzebne to cale dorabianie ideologii, nie wiem co starasz sie osiagnac? Czy dyskryminacje (chociaz to troche za "ciezkie" slowo) onanistow (przy czym nie uzywam tego slowa jako okreslenia innej orientacji seksualnej) mozna zrownac z dykryminacja homoseksualistow.

Skoro tak bardzo lubisz robotki reczne to spoko, wymieniaj sie z innymi entuzjastami wrazeniami, technika i czymkolwiek tam mozna sie wymieniac w temacie, mozecie nawet zrobic sobie zlot i postykac sie pisiorami... wszystko dla ludzi, ale ja i tak nie rozumiem jak moze jakas wieksza idea stac za tracaniem sie po czlonkach.

Witam

Dziekuje za posta, ktory wyjatkowo jest na temat. Postaram sie teraz rozwiac wszelkie Twoje watpliwosci na ten temat.

"A ja nie bardzo rozumiem jak mozna podciagnac szturchanie niemca w chelm pod instynkt czy tym bardziej ewolucje?"

Duzo o tym myslalem, myslalem tez o tym jak do tego podchodzono wczesniej jak teraz a jak do masturbacji beda podchodzic w przyszlosci. Po tych przemyslaniach nasunela mi sie mysl ze pod wzgledem podejscia masturbacja ludzaco przypomina mechanizm ewolucyjny (tak samo jak czlowiek zaczal chodzic na 2 nogach). Wczesniej karano smiercia, palono na stosie, wyzywano od czarownic (czarownice przedstawiane sa na miotlach dlatego poniewaz niektore kobiety w celu oduzenia sie siadaly na konarze drzewa zawierajacego w korze zwiazki halucynogenne i ocieraly sie o niego pochwa miedzyczasie doprowadzajac sie do orgazmu). Potem nie zabijano ludzi tak masowo i okrutnie za przestepstwo masturbacji tylko pietnowano itp. (jak widac ten sredniowieczny sposob myslenia funkcjonuje do dzisiaj, przegladnij sobie wypowiedzi na ten temat niektorych uzytkownikow). W czasach obecnych nie ma juz przekonania (przynajmniej u ludzi cywilizowanych) ze od masturbacji rosna wlosy na rekach i wyglada sie potem jak malpa, nie mowi sie juz takze ze jesli sie masturbujesz to jestes chory psychicznie, takze zaden ksiadz nie powie ci ze jesli walisz konia to jestes demonem :-] . Ludzie to robili w celu zaspokojenia wlasnych potrzeb seksualnych co mozna bylo nazwac ze instynktownie zaspokajali je (ich celem bylo tylko osiagniecie satysfakcji seksualnej i nie mieli zadnego innego celu w tym). Ewolucja mozna nazwac nowe zachowanie ktore powstalo na potrzeby calej rasy a nie jednostki. Ktos by zapytal gdzie tu ewolucja? I w tym tkwi sek poniewaz zakladajac ze czlowiek instynktownie dazy do rozmnazania sie, to w takim razie majac swiadomosc w jaki sposob czlowiek sie rozmnaza rezygnuje z instynktu rozmnazania sie na rzecz masturbacji. Takie zachowanie gdzie inne zachowanie zastepuje typowe instynktowne zachowanie juz mozna nazwac ewolucja. Mozna to nazwac ewolucja poniewaz robimy to swiadomie chcac ograniczyc liczbe potomstwa, ryzyko zakazenia sie choroba weneryczna itp. zaspokajajac jednoczesnie wlasne potrzeby seksualne. Tego wyboru nie mozna nazywac instynktownym. Mysle ze w wieku XX w szczegolnosci od czasu kiedy odkryto HIV, nastapil przelom i ludzie masturbuja sie juz z wyzsza swiadomoscia. I tu wlasnie jest moj dylemat niby dzialanie dalej instynktowne ale inne znaczniki wykazuja ze nastepuje powolne zjawisko ewolucji.

Nie rozumiem tez przyrownywania onanistow do roznych orientacji seksualnych, jak dla mnie to nie jest zadna osobna kategoria. No i jakich praw sie tu domagac?

To ze nikt nie patrzy na onanistow jak na osobna grupe seksualna nie jest jeszcze taka wielka tragedia jest moze tylko troche niesprawiedliwe. Najgorsze jest to ze dalej w niektorych panstwach masturbacja jest karana KARA SMIERCI jest to jawne lamanie praw czlowieka organizacje miedzynarodowe powinny nalozyc na takie kraje sankcje ekonomiczne. Nikt tego problemu nie traktuje powaznie, co jest niedopuszczalne. Np. nie dopuszcza sie promowania masturbacji jako alternatywy seksualnej dlaczego? Przeciez jest to najzdrowsza, najbezpieczniejsza i najdyskretniejsza forma aktywnosci seksualnej idealna dla mlodych ludzi ktorzy wchodza w wiek dojrzewania. W UK doszlo do tego ze nie promuje sie masturbacji tylko sex analny wsrod mlodziezy. Nie ma wystarczajacej wiedzy w spoleczenstwie na ten temat. Masturbacja moglaby polepszyc standardy zycia ludnosci ograniczajac ilosc niechcianych ciaz. Nikt o tym nie mowi czy to nie jest forma dyskryminacji? Jesli ktos cie w UK nazwie koniobijca to jest to obrazliwe, te stwierdzenie powinno byc karane tak samo jak powiesz do geja "Ty pedale". Trzeba sie domagac zmian w systemie szkolnictwa gdzie istnialo by wiecej informacji w w/w temacie, akcji informacyjnych przyblizajacych w przyjazny sposob temat masturbacji ludziom. Na chwile obecna jak ludzie slysza to slowo to zachowuja sie jak wyjeci z sredniowiecza to wlasnie jest efektem braku w edukacji mlodziezy z ktorej wyrastaja dorosli ludzie i popatrz co sie dzieje.

"Niepotrzebne to cale dorabianie ideologii, nie wiem co starasz sie osiagnac? Czy dyskryminacje (chociaz to troche za "ciezkie" slowo) onanistow (przy czym nie uzywam tego slowa jako okreslenia innej orientacji seksualnej) mozna zrownac z dykryminacja homoseksualistow."

Dyskryminacja onanistow juz istnieje wiec nie ma co osiagac. Trzeba o tym problemie mowic bo tylko w ten sposob bedzie mozna go rozwiazac. I nie dorabiam zadnej ideologii od tego sa akurat rzady i partie.

Pozdrawiam i dzieki za konkretnego posta jak bedziesz mial dodatkowe pytania to z przyjemnoscia na nie odpowiem

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

yanovitz

Post #7 Ocena: 0

2008-12-22 16:55:04 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Cytat:

2008-12-22 16:43:09, adam333555666 napisał(a):

btw. czemu widok masturbujacej sie kobiety jest tak podniecajacy, a facet marszczacy pingwina wywoluje smiech i obrzydzenie? przecierz robia dokladnie to samo, a reakcje sa tak rozne

Kwestia estetyki - podobnie rozwazanie bylo juz kiedys o lesbijkach i gejach.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #8 Ocena: 0

2008-12-22 16:55:08 (16 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Jak to mawial Swiety Lukasz, reka konia nie oszukasz!
Wg mnie to jest cos w stylu przetrwania badz bycia w zwiazku z obrzydliwie brzydka dziewczyna. Samotni to inna sprawa bo albo musza isc i probowac cos dopasc albo isc i zaplacic co nie zawsze wiaze sie z powodzeniem. Czasem lepiej pieniadze trzymac na nowe buty a w nowych juz butach podryw nie zawsze musi byc skuteczny. Sprawa prosta i wlasciwie nie widze sensu jej prowadzenia. Dla mnie niestety sprawy jak marszczenie freda to cos w stylu starych oblesnych fajfusow, ktorzy to robia w zatloczonych autobusach na plecy jakichs mlodych i niczego nie spodziewajacych sie dziewczyn co jest zboczeniem.
Ale...zyjemy w wolnym kraju wiec "robta co chceta"

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #9 Ocena: 0

2008-12-22 17:07:36 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Za wikipedia, bo leniwy trochem:

"Ewolucja – zachodzący w czasie kierunkowy proces, polegający na stopniowych zmianach cech gatunkowych kolejnych pokoleń gatunku wskutek eliminacji przez dobór naturalny lub sztuczny części osobników (genotypów) z bieżącej populacji. Wraz z mutacjami wpływa to w sposób ciągły na bieżącą pulę genową populacji a przez to, w każdym momencie kształtuje przeciętny fenotyp. Zależnie od siły doboru oraz szybkości wymiany pokoleń, po krótszym lub dłuższym czasie, powstają tak duże różnice, że można mówić o odrębnych gatunkach. Ewolucja wyjaśnia mechanizmy powstawania nowych gatunków i przyczyny różnorodności form biologicznych, a zarazem ich jedność objawiającą się chociażby w powszechności występowania kwasów nukleinowych"

Lukasz to co opisujesz nie jest moim zdaniem zadna ewolucja, raczej przemiany spoleczne. Moze w takim razie tytul postu jest niewlasciwy.

Co do krajow gdzie "rekodzielo" karane jest smiercia to podejrzewam, ze tam wszystko co odbiega od ichniej "normy" i wystaje spod burki jest karalne. Przyklad odrzucam wiec jako skrajny.
W kulturze zachodu przyjelo sie zartowac z seksu, orientacji dewiacji itp... ile razy mozna spotkac heteroseksualnych mezczyzn udajacych homoseksualizm dla "jaj". Czy moze to byc oznaka ze ludzie wlasnie sa bardziej oswojeni z roznymi sypialnianymi nawykami? Pozostawiam do oceny.

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #10 Ocena: 0

2008-12-22 18:41:18 (16 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

Cytat:

najgorzej być idiotą i sfrustrowanym koniobijcą

litosci zdrowy rozsadek poprosze ten koles naprawde jest upierdliwy czy to przyjeta juz tutaj zasada naublizac i zgnoic publicznie?

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,