MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dziewczyna - nie Polka.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 2 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

duszyczkapl

Post #1 Ocena: 0

2008-11-12 17:31:28 (17 lat temu)

duszyczkapl

Kobieta

Z nami od: 26-08-2006

nom cos w tym jest, tez nie znam zadnego polaka tutaj ktory byl by w zwiazku z nie polka, nawet nie szukaja nie polek.. moze polacy sa z zasady bardziej konserwatywni niz my, no nie wiem :)

wydaje mi sie ze duze znaczenie jednak ma tu negatywny stereotyp polaka, o polkach wszyscy cudzoziemny mowia ze sa ladne, wierne i przekladaja wszystko inne nad dom i rodzine.

jezyk chyba nie odgrywa az tak wielkiej roli bo przeciez z polski wszyscy wynieslismy takie same podstawy. wszystko zalezy potem od tego czy ktos tylko obcuje z rodakami i jedzie na polskiej tv czy sie integruje z tutejszymi.
a obcokrajowiec tez przeciez nie wezmie sobie glupawej dziewczyny za zone ktora ledwo co steka po angielsku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer Skype

Post #2 Ocena: 0

2008-11-12 17:49:29 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #3 Ocena: 0

2008-11-12 17:51:29 (17 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

mi przed oczami wisi portret osoby ktora spotkalem w Londynie z facetem innej kultury (ciemno brazowym). Wysiadla na Victorii z jej rodzicami, ktorzy zapewne przyjechali ja tutaj odwiedzic wraz z jej super facetem. Wysiadla z smiesznego jaguara ktory pewnie dla niej byl szczytem mozliwosci i wozila sie jakby zlapala Boga za nogi hehehe glupia wiesniara myslala ze zaszaleje pokazujac sie w dobrej furze, ktora tak naprawde byla kupa zlomu. Nie wiem dlaczego ale jej obraz byl do zludzenia przypominajacy wizje polskiego wycierucha ktory sprzedaje sie za drobne. Takie cos kluje mnie w oczy mocno i tego nie zrozumiem dlaczego, jesli jest to z wielkiej milosci ktora wynikla z zaistnialej sytuacji, temu przeszkadzal nie bede i mi to nie przeszkadza tak wiec wszystko bylo by mozliwe gdybym byl tutaj samotny. Inna sprawa jest "posmakowanie" orientalnosci tubylczych dziewczyn w kolorze dowolnym.

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #4 Ocena: 0

2008-11-12 17:56:34 (17 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Cytat:

2008-11-12 17:31:28, duszyczkapl napisał(a):

wydaje mi sie ze duze znaczenie jednak ma tu negatywny stereotyp polaka, o polkach wszyscy cudzoziemny mowia ze sa ladne, wierne i przekladaja wszystko inne nad dom i rodzine.

jezyk chyba nie odgrywa az tak wielkiej roli bo przeciez z polski wszyscy wynieslismy takie same podstawy. wszystko zalezy potem od tego czy ktos tylko obcuje z rodakami i jedzie na polskiej tv czy sie integruje z tutejszymi.
a obcokrajowiec tez przeciez nie wezmie sobie glupawej dziewczyny za zone ktora ledwo co steka po angielsku.

Ciekawi mnie wlasnie skad przyszlo to ze Polki sa tak latwe? Tutaj faktycznie nie potrzeba jezyka bo jezyk milosci przelamie wszystko. Wiekszosc tych brudnych gnoi tylko i wylacznie tym sie prowadzi ze pokazesz Polce 50 funtow w jednym papierku i masz zalatwione spanie i inne!Oczywiscie nie kazda jest taka sama i oczywiscie nie kazdy Polak pracuje w garach itd itd. Stereotypy sa zbyt stare na te czasy!;)

Do góry stronyOffline

duszyczkapl

Post #5 Ocena: 0

2008-11-12 18:16:20 (17 lat temu)

duszyczkapl

Kobieta

Z nami od: 26-08-2006

to ze polki leca na pieniadze to tez stereotyp i chyba wymyslony przez samych polakow z zazdrosci ze potrafimy znalezc sobie faceta na poziomie ktory niekoniecznie biede klepie (chociaz z moich obserwacji to polki na kase nie leca), a polak musi ciezko harowac bo wdl tradycji to on musi dom utrzymac i to was wkurza :P

a puszczalscy faceci i kobiety to sa wszedzie w karzdym narodzie, chociaz moze po czesci macie racje bo niektore polki wybijaja sie mocno w tlumie ze swoim wygladem "spod latarni" no ale typowy polak nie jest lepszy (swierzo przyjechany badz pernamentny "wiesniak";) mozna go rozpoznac na ulicy po adidasach (czytaj jakichkolwiek butach sportowych) ktore tutaj ubieraja tylko do brudnej roboty i do pobiegania :) druga rzecza na jaka patrza kobiety sa buty a na adidasy raczej nie leca, nawet by sie tylko zabawic z facetem :)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Post #6 Ocena: 0

2008-11-12 18:17:16 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SiwyZmc

Post #7 Ocena: 0

2008-11-12 18:34:49 (17 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

no to tutaj musze dodac jeszcze jeden atut ktory stoi po stronie kobiet i tutaj Polek rowniez. Kobieta jest ta ktora zezwala na zblizenie a nie facet. Jesli facet tknie kobiete bez jej woli bedzie okrzykniety gwalcicielem a jesli kobieta podejdzie powiedzmy w klubie i zlapie faceta za intymna czesc ciala tym sposobem go zdobedzie (oczywiscie jesli nie jest jakims potforem z lohnes) tak wiec wynik podrywania jest bardzo prosty.
Co do adidasow....zgodzic sie musze....polaka poznasz po torbie obwisnietej na jego plecach z konserwami i innymi puszkami oraz z reklamowka z biedronki badz plusa ale kobiety ktore rowniez przyjezdzaja tutaj pierwszy raz nie powiesz mi ze paraduja w odziezy od prady badz innej cenowo podobnej.
I na sam koniec uwierzcie mi ze nie wazny jest tak mocno wyglad jak grubosc portfela i samochod....nikt nie pyta wtedy skad jestes jak jezdzisz dobrym wozem w dresach adidasa i butach redboka;)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2008-11-12 18:43:31 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie znam zadnego Polaka zwiazanego z nie Polka, bo nie znam wielu singli. Kilka osob, ktore znam przyjechalo juz z rodzinami. Jedyny singiel, ktory niedawno przyjechal zaczyna rozgladac sie za damskim towarzystwem. Uwazam, ze ma spore szanse poderwania jakiejs miejscowej pani, bo zeby znalezc Polke, musialby o wiele bardziej zawezic swoje poszukiwania.

Gdybym ja byla singlem to szukalabym kogos o konkretnych cechach i zainteresowaniach bez zwracania uwagi na jego pochodzenie.

Na Forum GW mozna poczytac wypowiedzi Deosa, ktory ma zone Chinke z Makao. Nie znam go osobiscie, ale duzo o sobie pisal na forum.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2008-11-12 18:45:32 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2008-11-12 19:12:51 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,