Przeglądaj forum |
Działem "On i Ona" opiekują się: frelcia, marcheweczka |
|
Strona główna » On i Ona » home ofiice- ogromny problem |
| Autor | (Odpowiedzi: 9) |
|---|---|
| Dodziunia | Post #1 2008-04-30 07:16:50 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
Rozpoczęlam prace w Anglii w 2005 roku. Wyslalam wtedy dokumenty i dostalam karte ho/ po 4 miesiacach stracilam ta prace.potem pracowalam dla agencji. przy podpisaniu umowy z agencja stazystka powiedziala mi ze ona wysle dokumenty na zmiane ho. Pracowalam dla nich rok. potem 9 miesiecy placili mi macierzynskie. a teraz okazalo sie ze ona wtedy nie wyslala tych dokumentow, czyli ze rok pracowalam nielegalnie i teraz nic mi sie nie nalezy. czy ktos wie czy mozliwe jest aby wyslac do nich dokumenty teraz, ale z data 2006 i z listem ze to byla wina stazystki. czy oni to uznaja dwa lata wstecz? czy to po prostu przepadlo i nic sie nie da zrobic???
|
| Richmond | Post #2 2008-04-30 07:41:42 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Przepadlo. Nie mozesz wyslac czegos z data wsteczna i nikogo nie bedzie obchodzic czyja to wina.
Przy wysylaniu aktualizacji podaje sie dane oryginalnego numeru rej. Poza tym przysylaja nowy certyfikat. Takze w nastepnej pracy dopilnuj tego sama. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| yanovitz | Post #3 2008-04-30 08:16:52 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 10-12-2007 |
Jezeli juz chcesz cos wysylac to z aktualna data i listem wyjasniajacym ze dokumenty powierzylas pracodawcy... Moze sie uda moze nie, ruletka. Ja juz cos komus wysylalem do HO dlugo po terminie, napisalem wyjasnienie i nie suczyli sie w ogole, ale to byla inna sprawa.
Ale tak jak Richmond napisala prawdopodobnie przepadlo ale jesli chcesz sprobowac to nie kombinuj z datami. Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost
|
| Dodziunia | Post #4 2008-04-30 08:52:32 (3 miesiące temu) |
ale tu nie chodzi o zadne kombinowanie. agencja mi powiedziala ze wysla to z data 2006r, z listem ze dla nich od wtedy pracuje i z listem ze to bylo ich niedopatrzenie. powiedzieli mi ze nie amm sie co amrtwic ze to zaakceptuja. ale ja czytalam na roznych forach i wydaje mi sie to nierealne. moze mial ktos podobna sytuacje???
|
| ktosktos | Post #5 2008-04-30 09:16:02 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 04-04-2008 |
wyslij list wyjasniajacy cala sprawe dolacz do niego list od agencji, ze wlatach takich i takich bylas przez nich zatrudniona oraz wszystkie payslipy i czekaj na odpowiedz to powinno zalatwic sprawe. pozdrawiam
" teraz serca mam dwa, smutki dwa
i miłość po kres, i radość do łez"
|
| Dodziunia | Post #6 2008-04-30 09:34:15 (3 miesiące temu) |
paysleepy tez? ok dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
|
| Richmond | Post #7 2008-04-30 10:04:29 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
Obstawiam, ze nie uznaja wyjasnien, bo przepisy maja jasne, masz miesiac na aktualizacje danych po zmianie pracy. Nie wazne, czy to agencja nie zalatwila czy Ty. Aktualizacja nie zostala wyslana i tyle.
Zrob sobie kopie dokumentow, ktore wysylasz, bo w HO maja tendencje do gubienia papierow i wyslij przesylka za potwierdzeniem odbioru. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| vitek | Post #8 2008-04-30 12:55:42 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Cytat: Pracowalam dla nich rok. potem 9 miesiecy placili mi macierzynskie. a teraz okazalo sie ze ona wtedy nie wyslala tych dokumentow, czyli ze rok pracowalam nielegalnie i teraz nic mi sie nie nalezy. czy to po prostu przepadlo Ale co ci się nie należy i co 'przepadło'?? Przecież nawet płacili ci macierzyńskie. Mimo upływu czasu ciągle możesz zgłosić zmianę pracy do wrs. Po prostu wyślij formularz zgłoszenia podając datę rozpoczęcia pracy. Pamiętajcie że wszelkie zgłoszenia do wrs wysyłamy sami. Nie zdajmy się na agencję czy firmę a już w żadnym wypadku nie dajemy im paszportu żeby za nas wysłali [ Ostatnio edytowany przez: vitek 30-04-2008 12:58 ] 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
| Dodziunia | Post #9 2008-04-30 13:57:28 (3 miesiące temu) |
nie moge sie teraz ubiegac o income support ani o hausing benefitani nie moge zlozyc dokumentow o rezydenta. ja chcialam to sama wyslac ale w agencji mi pow. ze to oni sie tym zajmuja. i widac jak sie zajeli. wyslalam dzis z data rozpoczecia pracy. teraz bede czekac na odp.
|
| Mazury | Post #10 2008-07-13 01:23:14 (2 tygodnie temu) |
Z nami od: 28-03-2007 Skąd: 3planetaodsłońca |
Tak jak wspominał Richmond, mądry/a człek, obowiązek należy do Ciebie, by się zarejestrować/przerejestrować. Na aplikacji jest Twój podpis, nie podpis pracodawcy. Ale również radziłbym wymyślenie jakiejś najbardziej wiarygodnej historii, złożenie jakiejś apelacji. Może się uda.
Do vitka: być może ma 'overpayment'. k. |