Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » PORÓD W MIDDLESEX HOSPITAL...

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » PORÓD W MIDDLESEX HOSPITAL...

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 10)
lucynkaoo7

Post #1

2007-09-07 13:42 (rok temu)

lucynkaoo7

Kobieta

Z nami od: 14-05-2007

Czy macie jakieś doświadczenia, ja słyszałam tylko złe rzeczy o tym szpitalu sama doświadczyłam nawet kilku ... jestem w 31 tyg ciąży i należe do tego szpitala ale myśle o zmianie ... może homerton lub barnet hospital...
prosze o rade?

aaa i jakie znieczulenie proponujecie? dużo osób jest za zewnatrzoponowym (epidural) ale ja sama jeszcze nie wiem... jestem tak przerażona porodem że są chwile że chce wracać do polski lub rodzić tu ale tylko przez cesarke...

:-?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

roxana

Post #2

2007-09-07 14:05 (rok temu)

roxana

Kobieta

Z nami od: 21-06-2006

hej .Ja rodzilam w nortwick park hospital,middlesex. Tez slyszalam duzo roznych opowiesci na temat tego szpitala.Jednak musze powiedziec ze bylam zadowolona z opieki poloznych,nie mam zastrzezen.Lezalam 12 godzin na znieczulenieu -epidurol.Ciagle przychodzili lekarze,pytali o samopoczucie,2 polozne byly ze mna caly czas,no i maz oczywiscie.Epidurol dostalam natychmiast jak o niego poprosilam i uwazam ze jest to swietna sprawa- zero bolu,nic. Wiec polecam.jakbys miala jeszcze jakies pytania to pisz na gg do mnie,chetnie odpowiem. :-)
Lepiej płakać z mądrymi, niż śmiać się z głupcami.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

AGALON

Post #3

2007-09-07 14:36 (rok temu)

AGALON

Kobieta

Moderator

Z nami od: 25-10-2005

Middlesex hospital, ale ktory ??? bo w Londynie jest kilka Central, North, West...?
pozdrawiam

Do góry stronyOnline

lucynkaoo7

Post #4

2007-09-07 14:39 (rok temu)

lucynkaoo7

Kobieta

north:-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

AGALON

Post #5

2007-09-07 14:50 (rok temu)

AGALON

Kobieta

Moderator

A jesli chodzi o North to moge sie wypowiedziec poniewaz spedzilam tam niecale 3 dni...
Jak dla mnie szpital - jak szpital natomiast jesli chodzi o opieke to jak dla mnie wrecz nadopiekuncza!
(Pomijajac jednego lekarza ktory jak dla mnie znalazl sie chyba w niewlasciwym miejscu i to totalnie bez kompetencji!)
W czasie pobytu pielegniarki skakaly kolo mnie i obchodzily sie jak z jajeczkiem ;-) co chwile ktos przychodzil sprawdzac cisnienie albo chociaz zapytac jak sie mamy, czy nie potrzebujemy pomocy itp...
Obsluga mila,uprzejma.Z maluszkiem lezalam w pojedynczym pokoju , ale ogolnie pokoje pojedyncze sa platne (taka bynajmniej byla "wywieszka" )
Jesli masz jakies konkretne pytanka - pisz
pozdrawiam

Do góry stronyOnline

lucynkaoo7

Post #6

2007-09-07 15:22 (rok temu)

lucynkaoo7

Kobieta

zastanawiam sie nad blacha rzecza...
jak dostalas skurcze pojechalas na porodowke? czy na pogotowie... wiem ze to moze glupie pytanie ale mam dziwne doswiadczeia z tym szpitalem i wszedzie gdzie bym nie byla czekam min 2 godz na przyjecie...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

AGALON

Post #7

2007-09-07 15:38 (rok temu)

AGALON

Kobieta

Moderator

Oj na to pytanie ci nie odpowiem poniewaz ja urodzilam 3 tygodnie po terminie... Po dacie przewidywalnego porodu bylam pod opieka lekarzy i musialam co jakis czas stawiac sie w szpitalu.
Moja kumpela ktora tam tez rodzila zglosila sie dopiero jak miala skurcze srednio co 10-8min i pomimo ze bylo to jej pierwsze dziecko urodzila szybko dzieki pomocy poloznej, ktora mowila jej dokladnie co i jak robic aby "poszlo" szybko i sprawnie ;-)

Do góry stronyOnline

marcheweczka

Post #8

2007-09-07 16:30 (rok temu)

marcheweczka

Moderator

Z nami od: 27-07-2007

Jeśli chodzi o znieczulenie,to ja osobiście miałam epidural.Byłam znieczulona od pasa w dół i mi osobiście pomógł.Dostałam go o 5 nad ranem a lekarz powiedział,że o 10 zaczne rodzić i po około 10 minutkach moja niunia była już z nami.Decyzja należy tylko do ciebie,bo na temat tego znieczulenia jest wiele opinii.Za 5 dni ma się urodzić mój synek,teraz już nie poproszę o to znieczulenie,gdyż 14 miesięcy temu rodziłam Julię i uważam,że dla mnie to za szybko na taką dawkę w kręgosłup.A może warto w jakiś sposób skonsultować się z polskim lekarzem-spróbuj.:-?
Bo ja piszę dobrze, tylko Koślawo. To jest dobra pisownia, tylko Koślawa, to znaczy, że litery trafiają nie tam, gdzie trzeba

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

lucynkaoo7

Post #9

2007-09-07 17:24 (rok temu)

lucynkaoo7

Kobieta

za tydzień chce zapisać się gdzieś do polskiego ginekologa tutaj na wizyte ginekologiczną bo to troche dziwne że oni nie robią tu takich badań... tłumaczą się tym że wywołują poronienia... ale myśle że to lekka przesada

gdybyście miały namiary na gina tutaj prosze napiszcie i od razu doświadczenia bo nie każdy jest dobry...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Maya64

Post #10

2007-09-07 19:57 (rok temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

Moje drogie widze ze nie jedna z was jest zagubiona co do porodu w UK ale czy ktoras z was chodzila do szkoly rodzenia tutaj ?
Wiem ze czasami jezyk jest duza bariera ale nawet jak sie slabo zna to warto chodzic bo przydatne jest obsluchacie sie z terminologia jak i rowniez wiele spraw jest wyjasnionych co do opcji porodu.Co do wdechow i wydechow demonstrowanych przez polozna to juz jezyka nie trzeba znac bo to widac.
Takze jak wam oferuja takie cos to idzcie jak mozecie bedziecie sie mniej baly tych porodow.Ja nie mialam zielonego pojecia o porodzie ani zadnej wiedzy o maluchach bo wychowalam sie wsrod doroslych(zadnych dzieci w rodzinie tylko ja) no i nawet zadnego wsparcia z mojej rodziny.Takie lekcje przygotowaly mnie w 100% na to co mnie czeka.I nie bojcie sie nie jest tak zle.
Powodzenia

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony