MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 34 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 34 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mieszko

Post #1 Ocena: 0

2016-01-21 08:16:53 (9 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2016-01-21 06:55:24, kriskret napisał(a):
Przecie,tna Niemka czy Skandynawka chyba by zwymiotowala z 3 razy na mysl o pojsciu do lozka z kolorowym.

Np. taka Heidi Klum...:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2016-01-21 08:50:47 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2016-01-21 08:16:53, Mieszko napisał(a):
Cytat:

2016-01-21 06:55:24, kriskret napisał(a):
Przecie,tna Niemka czy Skandynawka chyba by zwymiotowala z 3 razy na mysl o pojsciu do lozka z kolorowym.

Np. taka Heidi Klum...:-)

*ROFL*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kruuuu

Post #3 Ocena: 0

2016-01-21 18:01:10 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Widzialem kilka watkow jak ten tu na forum i nie tylko na forach dotyczacych polakow w uk. Kazdy jeden temat zaczyna kobieta i temat idzie w kierunku jaki Brytyjczyk/Fin jest wspanialy a jaki polak to burak, co naturalnie u wiekszosci wywołuje irytacje, ja osobiscie mam gdzies z kim wiążą sie polki bardziej mnie zastanawia zjawisko argumentu 'nie dla podwyższenia statusu' w sytuacji gdzie taka polka ledwo duka po angielsku i jak sie dogadują to musi być lepsze niz kabaret, ale pójde dalej, jak dogadują sie polki z finami? Ano po fińsku i na tym bym mogl skonczyc kto i ile ma do powiedzenia w takich zwiazkach

Cytat:

jakies forum:
witam,
mam 16 lat i za dwa lata jak będę pełnoletnia chciałabym wyjechać na stałe do Japonii.. Ale nie do pracy albo szkoły, Poprostu wyjsc za maz i normalnie zyc..
Moi rodzice sie nie zgadzaja mówią że będzie mi zle..
hmm chciałabym poznac wasze opinie co do tego. Chodzi mi czy wogóle tak mozna..wyjechać i czy cos potrzebuuje.. jak wiza.. i około ile to kosztuje.. mam na mysli bilety. pozdrawiam,

To obrazuje dosc duzo.

A co do Finow to mowia po Angielsku dosc dobrze a w Helsinkach plynnie, jednak taki typ ludzi ktora nie idzie na kompromisy, zreszta nie muszą.

[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 21-01-2016 18:19 ]

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #4 Ocena: 0

2016-01-21 18:10:53 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Ale dogaduja sie po finsku, bo pewnie mieszkaja w Finlandii I otacza ich jezyk finski. Takie rozwiazanie jest po prostu latwiejsze. Jakby Fin przyjechal do pracy do Polski i poznal Polke, to by pewnie mowili po polsku. No, moze po angielsku , bo jesli Fin pracuje w Polsce, to pewnie jest specjalista lub managerem. I co narodowosc partnera ma do rzeczy wtakiej sytuacji?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2016-01-21 18:17:08 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Najśmieszniejsze w tym wątku jest to ze zatytułowany jest "mąż Anglik" a większość wypowiedzi wygląda tak - moj mąż jest z pochodzenia pakistanczykiem /turkiem/nigeryjczykiem itd itp ... jacy to Anglicy? 😂😂😂

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #6 Ocena: 0

2016-01-21 19:00:08 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Dobrze dobrze....moj maź jest Anglikiem. Czystej krwi, zadnej domieszki kolorow w nim nie ma. 😀
Nie planowałam tego, tak wyszło. Musi mi być z nim dobrze skoro jesteśmy juz razem prawie 10 lat...
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #7 Ocena: 0

2016-01-21 19:14:37 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Cytat:

2016-01-21 19:00:08, NightFury napisał(a):
Dobrze dobrze....moj maź jest Anglikiem. Czystej krwi, zadnej domieszki kolorow w nim nie ma. 😀
Nie planowałam tego, tak wyszło. Musi mi być z nim dobrze skoro jesteśmy juz razem prawie 10 lat...

Yorkshire born and bred? Jak moj :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2016-01-21 19:31:25 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

To ja sie wylamie, bo moj sie upiera, ze jest Brytyjczykiem, choc ja go wyzywam od Aglikow, za co sie wciaz obraza. Uparcie twierdzi, ze jest "Cornish" ze szkockimi korzeniami, czyli British, no a ja tewywody zlosliwie podsumowuje: czyli jestes Angolem.

I teraz zagadka dla Wielimow tego swiata: no to jest White Caucasian czy nie? Oto jest pytanie...

:-8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2016-01-21 20:38:47 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2016-01-21 19:31:25, galadriel napisał(a):
To ja sie wylamie, bo moj sie upiera, ze jest Brytyjczykiem, choc ja go wyzywam od Aglikow, za co sie wciaz obraza. Uparcie twierdzi, ze jest "Cornish" ze szkockimi korzeniami, czyli British, no a ja tewywody zlosliwie podsumowuje: czyli jestes Angolem.

I teraz zagadka dla Wielimow tego swiata: no to jest White Caucasian czy nie? Oto jest pytanie...

:-8

jak już tak chcesz drążyć, to trzeba popatrzeć na Historię.

Anglicy generalnie są tutaj imigrantami, a właściwie najeźcami. Wyrżneli Brytyjczyków, a tych co nie mogli wyrżnąć to najpierw robili, wasalami, potem dłużnikami, a potem jak nie uciekł to go zabijali.
Bo to są .... no kto?

A Brytyjczycy uciekali GDZIE?

Szkoci, Waliczyczy to osobny naród.
Ada zapewne potwierdzi, np Waliczycy są korpulentni, a Walijki mają włochate stopy :-]

Można się przekomarzać i nawet wiele z tego nauczyć, jak obydwie strony mają wiedzę i szukają na ten temat informacji.

Nic nie jest tak proste, zwłaszcza po setkach lat mieszania ludzi i kultur.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2016-01-21 20:44:05 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

White caucasian to on napewno jest ale czy do tego jest Anglikiem to nie wiem. Bo skoro urodził się w Kornwalii jak mniemam ale czuje i wie o swoich szkockich korzeniach i jest z tego dumny , bliżej mu sercem do Szkocji niż Anglii , jeśli jego rodzice byli Szkotami albo jedno z nich to bardziej wg mnie jest Szkotem niż Anglikiem albo jeśli serce swoje ma bliżej do Kornwalii która traktuje jak osobna krainę to tak jak z naszymi Slazakami, część z nich nie czuje się Polakami tylko Slazakami. ..

Do góry stronyOffline

Strona 34 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,