MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 25 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 25 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZenVonZen

Post #1 Ocena: 0

2013-03-18 22:49:47 (12 lat temu)

ZenVonZen

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2013

Cytat:

2013-03-18 22:15:01, sssid1 napisał(a):
Moze i jestem zakochana nawet oczywiscie ze jestem. Tyle ze mam 10 lat wiecej i nie mam sieczki w glowie.
Znamy sie juz troche, w koncu jestem w 6 miesiacu ciazy obecnie. Bedzie jakies poltora roku, moze to nie dlugo ale i nie malo.

często zastanawiam się ile czasu potrzeba na poznanie drugiej połówki na tyle żeby można było się z nią związać na "zawsze" ... I do dzisiaj sobie nie odpowiedziałem... Jestem co prawda juz żonaty . Według mnie znając kogoś półtora roku i juz dzidziuś? ... to troszkę chyba za wcześnie. Życzę napewno dużo miłości i szacunku.
P.S. Przykro tylko czasem słyszeć jak później Polki są poniewiera e tak jak to było z wchami czy hiszpanami.
... a co boli twoje auto...???

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kocurzyca

Post #2 Ocena: 0

2013-03-18 22:53:39 (12 lat temu)

Kocurzyca

Kobieta

Z nami od: 07-11-2010

Wiecie co może nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora. Znam wiele związków gdzie jest model Polka i Anglik gdzie z żadnej strony w tym Angliku tego stereotypowego z kawałów nie dojrzycie. Co więcej są to związki długoletnie jeden z nich zaowocował nawet w małego potomka.
Są różni ludzie będący tego samego pochodzenia i to nie są jakieś anomalia.
Sama mam męża Polaka ,ale to nie powód do wyśmiewania innych z racji ich życiowych wyborów. Trochę tolerancji ,bo jak tak patrze to Polacy powinni być tylko i wyłącznie burakami na podstawie zaprezentowania tu siebie...A jak każdy wie ludzie są rożni...czy to Polak czy Anglik czy Niemiec itd...

[ Ostatnio edytowany przez: Kocurzyca 18-03-2013 23:03 ]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-03-18 23:02:06 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-03-18 23:13:16 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2013-03-18 23:14:41 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2013-03-18 22:43:08, ewa28300 napisał(a):
Cytat:

2013-03-18 22:20:53, ewamik napisał(a):
Doswiadczenia z obcokrajowcem mam.
Za duza roznica kultur. A ja po prostu bylam uparta.
Jak dla mnie Polak jest idealny

To zalezy, nie wiem z jakiego kraju byl twoj wybranek, ale im dalej od Europy i naszego kregu kulturowego to tych roznic bedzie wiecej.
Ja siebie z Polakiem nie widze. Z roznych powodow, nie bede teraz o nich pisac. Ale jak obserwuje znajome polskie pary i tu i w Polsce, to ciesze sie, ze ja tak nie mam. Ta slynna szarmanskosc w stylu otwieranie dzrzwi itp to glownie tylko na poczatku, a potem juz przestaja sie starac. Wiekszosci moich kolezanek maz nawet raz w zyciu nie zabral na kolacje we dwoje i przysiegam, ze nie przesadzam. Moj po tylu latach nadal sie stara. W tamtym roku zabral mnie do Wenecji, o czym dowiedzialam sie na lotnisku :-o bo wczesniej nie chcial nic powiedziec tylko cos tam o Francji przebakiwal przycisniety *DONT_KNOW*
A i ostatnio bylismy w takim prastarym zamku-hotelu niedaleko Dover i bylo super, nie chcial mi sie przyznac ile zaplacil, ja od niego tego nie wymagam ani nie oczekuje bo on tez ciezko pracuje, teraz np chrapie bo wstal o 5 rano, ma urlop w swojej pracy, ale jezdzi w tym czasie do drugiej i jutro tez pobudka o 5-ej. Ale jak widze, ze on sie tak stara, robi mi niespodzianki tego rodzaju to mi tez chce sie starac, wkladam serce w gotowanie i dom, chociaz on tez mi pomaga prasuje, gotuje itp. Ogolnie jest kochany i nie ma lepszego modelu :-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ewa28300</i> 18-03-2013 22:57 ]

Mój były facet,był z Europy -Grek. Typowy Grek.
Wiem,że odkąd z nim zerwałam (12lat temu),do tej pory jest sam. Nie ożenił się,mieszka tam gdzie mieszkał czyli w Grecji.
Za duża różnica kulturowa. On nie zamierzał zmieniac się,z kolei ja nie chciałm przyjąć na całego ich nawyków,przyzwyczajeń czy zasad.
Troszkę przyjęłam ale nie wszystko.
W końcu posłuchałam Jacka Gmocha,który powiedział,że jeśli nie zdepczesz Greka,nie potraktujesz go jak szmaty..to nie będzie Cię szanował. I tak było.
Polki w Grecji są poszukiwane na żony,matki itd.
Tutaj mam koleżanke,która szuka faceta ale tylko czarnego. Uwielbia murzynów i jak na razie na Polaka nie spojrzy.
Z tym,że oni nie traktują jej poważnie. Jeszcze taki się nie trafił.
A czy Anglik,Polak czy inny będzie nam pasował,to juz rosyjska ruletka.
Ja akurat miałam nosa :) Kobieca intuicja :)

Do góry stronyOffline

TITANIUM

Post #6 Ocena: 0

2013-03-18 23:23:00 (12 lat temu)

TITANIUM

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Cytat:

2013-03-18 22:53:39, Kocurzyca napisał(a):
Wiecie co może nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora. Znam wiele związków gdzie jest model Polka i Anglik gdzie z żadnej strony w tym Angliku tego stereotypowego z kawałów nie dojrzycie. Co więcej są to związki długoletnie jeden z nich zaowocował nawet w małego potomka.
Są różni ludzie będący tego samego pochodzenia i to nie są jakieś anomalia.
Sama mam męża Polaka ,ale to nie powód do wyśmiewania innych z racji ich życiowych wyborów. Trochę tolerancji ,bo jak tak patrze to Polacy powinni być tylko i wyłącznie burakami na podstawie zaprezentowania tu siebie...A jak każdy wie ludzie są rożni...czy to Polak czy Anglik czy Niemiec itd...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kocurzyca</i> 18-03-2013 23:03 ]

*THUMBS UP*

"Każda pliszka swój ogonek chwali". Każda będzie chwalić swojego partnera/męża bez względu jakiej jest narodowości :-8 Ja byłam z Polakiem 9 lat i powiedziałam: do widzenia! Teraz jestem ze Szkotem, który robi więcej niż ten Polak :-8 Do pubu nie chadza :-8 To chyba coś z nim nie tak...Mało tego, na dziecko zdecydowaliśmy się po 5 miesiącach znajomości :-8 Matko! Jakim cudem my ciągle jesteśmy razem :-o

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2013-03-18 23:25:18 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

często zastanawiam się ile czasu potrzeba na poznanie drugiej połówki na tyle żeby można było się z nią związać na "zawsze" ... I do dzisiaj sobie nie odpowiedziałem...

Mozna byc z kims wiele lat i nie poznac go/jej naprawde.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-03-18 23:27:36 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ZenVonZen

Post #9 Ocena: 0

2013-03-18 23:28:45 (12 lat temu)

ZenVonZen

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2013

Wiecie o co tu chodzi ? Chodzi o to ze wszyscy macie rację. Każdy z nas ma inne otoczenie i w różnych sytuacjach się znajdowaliśmy i każdy wyraża swoja opinie , lecz należałoby wyrażać ja w taki sposób aby nikogo nie urazić, czasami tak się nie da.
... a co boli twoje auto...???

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-03-18 23:28:48 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 25 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,