MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 23 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sssid1

Post #1 Ocena: 0

2013-03-18 13:21:25 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Ewamik ja sie tu bronie wiec podaje jako argumenty czego to nie robi w domu, bo ktos probowal mi wmowic ze jest malo zaradny poniewaz nie oplywamy w luksusach obecnie...
Temat mezow czemu nie, ja meza nie mam jak na razie. Watek na temat Angilkow jest wiec napisalam bo akurat jestem w temacie i interesujace sa dla mnie relacje z ta nacja akurat i to tyle. A chwalic mam prawo Mojego bo czemu nie skoro uwazam go za najlepszego czlowieka na swiecie i czuje sie z nim bardzo szczesliwa. Nikt mi tego nie zabroni w watku tym czy tamtym byle bylo na temat. Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-03-18 13:44:44 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

autor65

Post #3 Ocena: 0

2013-03-18 13:55:07 (12 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Cytat:

2013-03-18 13:05:13, ewamik napisał(a):
Czy to Anglik,czy to Polak...bez różnicy.
Anglicy piją ale Polacy też nie sa abstynentami.
Polacy często z łapami skacza do kobiety,za to Anglicy zamiast coś wykonac w domu,to wolą zapłacić,żeby ktos to zrobił.
Nie mozna katygoryzować.
Mówisz,że Twój Anglik robi zakupy,sprząta,pomaga w domu.
Mój mąz Polak równiez to robi. Nie sprząta,bo ja go zawsze wyprzedzę ale jak jest mus,to owszem. Nie jest kaleką życiową i potrafi sam sobie poradzić,przy czym mi pomóc.
Do tego przynosi kwiaty ot tak..po prostu..albo robi niespodzianki.
Jesteśmy 11lat po ślubie.
Ale- czy to Polak czy to Anglik,każdy jest taki sam,każdy z nich ma ręce,nogi,rozum,usta i...klejnoty :) Każdy z nich taki sam jest w łózku itd. Żadna z nas nie wyszłaby za mąż za eunucha ;)
Polak-Anglik jeden ch... :) przepraszam ale często tak mówię
A ten temat moge porównac do tematu o dzieciach - moje dziecko siedzi ,-a moje już raczkuje -za to moje ząbkuje i płacze,co robic? , -moje dziecko pomaga mi w domu...bla,bla bla
A tu -a mój Anglik robi to i to ,-a mój Anglik jest cudowny ,-a mój pomaga w domu ,-no cos ty! żartujesz? Jak to zrobiłas? Anglik takie rzeczy?
Dla zmiany,załóżmy temat o męzach :)

tu bym polemizowal:-]
a skad u ciebie taka sklonnosc do generalizowania:-o

mam nadzieje, ze maz jest tak zajety, ze nie czyta bo pewnie musialabys sie "gesto" tlumaczyc :-]
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2013-03-18 15:29:33 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Haha...mąż pracuje cięzko :)
OK..może nie każdy jest taki sam w łózku ba,nawet róznica ogromna.
Różni się zdarzali -ja zaczynam,kiedy on już kończy...eh.. ;) czasem trzeba wymieniac na lepszy model.
Ale tak czy inaczej każdy z facetów ma testosteron czy Anglik czy Polak.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-03-18 15:51:33 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-03-18 16:12:42 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sssid1

Post #7 Ocena: 0

2013-03-18 16:19:03 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Judyta80 on by bardzo chcial do tego pabu chodzic, ale tylko pod warunkiem ze ze mna, tak twierdzi. No nawet mnie namawial, ale siedzenie 5h przy wodzie, czy kawie patrzac na podpite towarzystwo zamawiajace piwo za piwem jakos mnie nie kreci. Poza tym warunki finansowe obecnie tez nie sprzyjaja aby chodzic do pubu hehh.
Co do roznic kulturowych, to mam nadzieje ze u nas takier roli nie graja. Ja nie jestem typowa Polka, nie jestem katoliczka, nie mam licznej rodziny, nie wiem co by tu jeszcze dodac. On raczej jest typowym Anglikiem tylko naprawde bardzo dobrze wychowanym, moze dlatego ze wychowal sie bez ojca z samymi kobietami i potrafi je docenic bardziej. Sam tez musial byc odpowiedzialny za mlodu i robic przez chwile za tate dla mlodszego rodzenstwa. Czesto to trudnosci zyciowe ucza jak zyc i ludzie ktorzy cos przeszli sa bardziej wartosciowi i potrafia zobaczyc wiecej niz inni, posiadaja duza zdolnosc empatii i szybciej dorastaja. Moze to jest wlasnie tajemnica jego dobroci, wyrozumialosci i pomocnosci w kazdej sytuacji. Kazdemu zycze takiego skarbu jak mam ja :) nie wazne czy to bedzie Polak, Anglik czy Rosjanin

Do góry stronyOffline

Kitek1

Post #8 Ocena: 0

2013-03-18 16:26:13 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Cytat:

2013-03-18 15:51:33, Judyta80 napisał(a):
Nasi panowie (w większości) są bardziej pracowici, a co istotniejsze, rodzinni. Rodzina dla Polaków, tak jak dla Włochów jest bardzo ważna, walczy się o jej przetrwanie.

Judyta, wtrącę się tylko do wątku i do Twojej wypowiedzi. To czy polscy Panowie są bardziej rodzinni, czy nie... Mogłabym tu polemizować. Moim zdaniem to zależy przede wszystkim od wychowania, wpojonych wartości i charakteru. Uważam, że jeżeli ktoś był wychowany na zasadzie, że Rodzina to najważniejsza w życiu wartość, to tak będzie dla Niego. Bez względu na narodowość. Polacy też są różni. Natomiast co do lenistwa...zgadzam się. "Nasi" Panowie w większość są bardziej pracowici i to akurat wydaje mi się, że jest zasługą po prostu bycia polakiem. U Nas zawsze było ciężko o pracę, pieniądze i przetrwanie z miesiąca na miesiąc. Jesteśmy nauczeni- zarówno Panowie jak i Panie- że bierze się pracę taką jaka jest, nie wybrzydzając, byle były pieniądze. Natomiast Anglicy w tej kwestii są już wybredni- ta prace nie, bo za mało pracą, a w weekend to też nie, bo trzeba odpocząć itp (przynajmniej tak było u mnie w pracy).

Padło też pytanie, dlaczego Anglicy mają słabość do Polek. Nie wiem jak to wygląda bardziej globalnie, ale poznałam na Wyspach małżeństwo polsko-angielskie. Kilka razy miałam przyjemność z Nimi rozmawiać i Mąż-Anglik kiedyś powiedział, że nie zamieniłby żona na Angielkę za żadne skarby, bo Ona bardzo o Niego dba, dzieci są zawsze zadbane, a w domu jest bardzo ciepła atmosfera. Do tego jeszcze dodał, że Ona nie jest egoistką i podoba Mu się Jej oddanie (czy poświęcenie- bo już tak tego nie pamiętam) dla Rodziny. On wymienił tych cech nieco więcej, ale jakoś mi umknęło. Tylko to jakoś w głowie zostało :-)
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #9 Ocena: 0

2013-03-18 21:10:39 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sssid1

Post #10 Ocena: 0

2013-03-18 21:22:33 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Judyta80 oczywiscie pewnie za jakis czas pomyslimy o slubie. Tylko teraz glowy do tego nie mamy zbyt wiele rzeczy sie dzieje, zbyt duzo zalatwien, dziecko w drodze. Problemy finansowe.. Przyjdzie i czas na slub, ale naprawde nie teraz.
Co do pubu to chodzic moze ma moje pozwolenie ale nie chce. Na szczescie jest naprawde odpowiedzialnym czlowiekiem i ciezko mu spedzac czas w pubie zamiast ze mna, a ja do pubu nie pojde. Moze isc sam ale nie chce i to mnie bardzo cieszy, ze wybiera on towarzystwo moje nawet z ciazowymi humorami, zamiast kolegow w pubie :D

Do góry stronyOffline

Strona 23 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,