Str 21 z 35 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-01-23 12:15:45 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
sssid1 | Post #2 Ocena: 0 2013-03-17 23:51:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2013 Skąd: uk |
Czesc
![]() Oczywiscie spotykam sie z wieloma negatywnymi komentarzami, ale zazwyczaj jak ktos nas dobrze nie zna. No bo moj Anglik ani bogaty, ani mi na zadnym obywatelstwie nie zalezy. Co do roznic kulturowych tez nie widze zbyt duzych. Moze jesli chodzi o religie, ale ze ja za katoliczke sie nie uwazam to mam to z glowy ![]() Kochamy sie bardzo. Nigdy lepszego czlowieka w zyciu swoim nie spotkalam, a bylo ich kilku przed nim. Nie pozwoli mi siatki z zakupami poniesc, sprzata, zmywa, pomaga w gotowaniu. Nawet do pubu nie chce chodzic. Wczesniej chodzilismy razem ale teraz jako ze ja w ciazy to takie rozrywki mnie obecnie nie bawia, ale mowie mu idz od czasu do czasu, rozerwij sie spotkaj ze znajomymi. A on nie bo nie chce bez ciebie.. Uroczy jest ![]() Nie wiem czy mi sie taki skarb trafil czy tacy sa Anglicy ale nie zaluje i pozdrawiam inne dziewczyny z watku! ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2013-03-18 06:45:51 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2013-03-18 08:44:00 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewamik | Post #5 Ocena: 0 2013-03-18 09:09:59 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Cytat: 2013-03-17 23:51:53, sssid1 napisał(a): Czesc ![]() Oczywiscie spotykam sie z wieloma negatywnymi komentarzami, ale zazwyczaj jak ktos nas dobrze nie zna. No bo moj Anglik ani bogaty, ani mi na zadnym obywatelstwie nie zalezy. Co do roznic kulturowych tez nie widze zbyt duzych. Moze jesli chodzi o religie, ale ze ja za katoliczke sie nie uwazam to mam to z glowy ![]() Kochamy sie bardzo. Nigdy lepszego czlowieka w zyciu swoim nie spotkalam, a bylo ich kilku przed nim. Nie pozwoli mi siatki z zakupami poniesc, sprzata, zmywa, pomaga w gotowaniu. Nawet do pubu nie chce chodzic. Wczesniej chodzilismy razem ale teraz jako ze ja w ciazy to takie rozrywki mnie obecnie nie bawia, ale mowie mu idz od czasu do czasu, rozerwij sie spotkaj ze znajomymi. A on nie bo nie chce bez ciebie.. Uroczy jest ![]() Nie wiem czy mi sie taki skarb trafil czy tacy sa Anglicy ale nie zaluje i pozdrawiam inne dziewczyny z watku! ![]() Mam wrażenie,że krótko go znasz. Gratuluję faceta....ale i tak mój (Polak)jest o wiele lepszy ![]() Nawet Ci nie zazdroszczę. Cholernie imponuje mi,gdy mężczyzna potrafi zadbać o rodzinę. Jest odpowiedzialny i pracowity. Przy facecie trzeba czuć sie bezpiecznie w każdej sytuacji. |
|
|
sssid1 | Post #6 Ocena: 0 2013-03-18 10:40:09 (12 lat temu) |
Nie wiem co to za glupie komentarze na temat czy jest robotny czy nie. Jasne ze jest, to ja przez te wszystkie zawirowania, nie mam pracy i to znacznie pogarsza nasza sytuacje. Moj partner ma dobry zawod i referencje. Niestety tutaj wszystko musi zaczynac od zera a to juz proste nie jest. Nie ma znajomosci, referencje z zagranicy i oto dlaczego finansowo nie jestesmy w tym momencie wysoko. Czasem trzeba byc cierpliwym i szukac do skutku. Nawet robic zupelnie cos innego za najnizsza krajowa..
Nigdy nie wiazalabym bym sie z czlowiekiem nieodpowiedzialnym ktory nie potrafi zadbac o mnie czy o siebie. Czuje sie przy nim bezpiecznie, wiem ze do ognia by za mna skoczyl, wspiera mnie w kazdej mojej decyzji. Wydaje mi sie ze tu nie o narodowosc chodzi, bo i Polak taki sie moze znalesc. Ale moj jest akurat Anglikiem, napisalam w temacie do dziewczyn ktore tez maja meza, partnera Anglika aby sie podzielic swoimi spostrzezeniami. A nie po to by ktos pisal swoja opinie co sadzi o mnie czy o nim, kto nie ma wiele wspolnego z tematem, i nie wiem czy jest zazdrosny czy chce dogrysc czy moze jedno i drugie. Pozdrawiam ![]() |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2013-03-18 11:06:57 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2013-03-18 10:40:09, sssid1 napisał(a): Moj partner ma dobry zawod i referencje. Niestety tutaj wszystko musi zaczynac od zera a to juz proste nie jest. Nie ma znajomosci, referencje z zagranicy i oto dlaczego finansowo nie jestesmy w tym momencie wysoko. Czasem trzeba byc cierpliwym i szukac do skutku. Nawet robic zupelnie cos innego za najnizsza krajowa.. Bez obrazy, ale definicja dobrego zawodu jest chyba troche inna: dostaje prace bez problemu i nie zaczynam od zera. Co to za dobry zawod, jak ktos musi lapac byle co za najnizsza krajowa. Carpe diem.
|
sssid1 | Post #8 Ocena: 0 2013-03-18 11:16:10 (12 lat temu) |
Jestesmy tutaj 4 miesiace byla zima a w jego zawodzie w zimie jest ciezko o prace. Ogolnie przez kryzys nie jest tak jak dawniej. Jego obecna praca niestety nie ma wiele wspolnego z zawodem ale wiesz nie bedzie wybrzydzac w sytacji w jakiej jestesmy. Dobry zawod nie koniecznie oznacza prawnik czy chirurg... Az tak dobry to On nie jest hehhe. Pozdrawiam
|
ewamik | Post #9 Ocena: 0 2013-03-18 11:26:15 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
OK..przytoczę słowa mojego męża-"skoro nie ma pracy w swoim zawodzie,to niech sie przekwalifikuje"
Po Twojej wypowiedzi wnioskuję,że jest budowlańcem. ![]() W sumie nie wiem czym sie różni mąz Anglik od męża Polaka. I tu i tu sa chwasty,jak i prawdziwe okazy ![]() I to chyba nie jest powód do dumy. MOjego męża poznałam w Grecji. Gdy ktos mnie pyta,gdzie poznałam męza i mówię,że w Grecji,to widzę u rozmówcy uśmiech ,zaskoczenie i pytanie-masz męża Greka? odpowiadam-Polaka ,po czym rozmówca więdnie i pyta-a czemu nie Greka? Byłam z Grekiem przez 5lat,zaręczona i mówię-nie dziękuję,nigdy! |
sssid1 | Post #10 Ocena: 0 2013-03-18 11:43:51 (12 lat temu) |
Masz racje ewamik co do jego zawodu ogolnie sprawe ujmujac, bo prubuje znalesc prace na roznych stanowiskach zwiazanych z budowlanka, niestety jak dotad bez skutku. Ewent. proponuja mu prace na 2-3 dni. No ale aby ja podjac musialby rzucic to z czego sie obecnie utrzymujemy. Mamy nadzieje ze teraz juz cos sie ruszy powazniejszego. Na poczatku jak przyjechalismy byly resztki moich oszczednosci i troche jego niestety wszystko topnialo. Musial wyrobic karte CSCS. Majac karte i tak ciezko bylo z praca wiec podjal inna nie zwiazana z zawodem, no ale pieniazki z tego marne...
Nie rozumiem czemu ktos ocenia jakim kto jest czlowiekiem przez pryzmat majatku,ewent. dobrej pracy, zawodu. W zyciu roznie sie uklada. Jesli nie zna sie konkretnej sytuacji dokladnie uwazam ze ocena jest nie na miejscu. My mimo zawirowan zyciowych, przeprowadzki, problemow, bardzo sie kochamy i wspieramy nawzajem i mysle ze to jest najwazniejsze i dzieki temu latwiej bedzie nam przezwyciezyc obecne zyciowe trudnosci ![]() ![]() |