Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » ciaza w uk |
| Autor | Strona: 2 z 3 |
|---|---|
| sasj | Post #1 2005-03-19 19:26 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2005 |
po czesci sie z wami zgodze ale nie do konca.tak na marginesie planowanie potomka to nie tylko sprawa kobiety wiec dajcie dziewczynie spokoj mleko sie rozlalo .teraz dziewczyna potrzebuje wsparcia i jakiej kolwiek pomocy.a pszyszlej matce zycze duzo zdrowia
praska aga.
|
| Anonim | Post #2 2005-03-20 20:37 (4 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
|
| Anonim | Post #3 2005-03-21 06:57 (4 lata temu) |
|
moja córka urodziła się 15 miesięcy po moim przybyciu na wyspę...
i też nie było łatwo, bez pozwolenia na pracę itd. ale szybko znalazłam sobie pracę jako niania do innego maluszka ( a angielski miałam fatalny...) i przez następnych kilka lat wychowywałam dwójkę dzieci, co wyszło z kożyścią dla wszystkich, a przede wszystkim dla dzieci ( dziewczynki są teraz jak siostry Nic się nie przejmuj sytuacją maatrialną tylko poustawiaj wszystko tak, żeby było jak najlepiej. A prawdę mówiąc dziecko bardzo mobilizuje rodziców... Buźka i do układania spraw. |
| Emigrantka | Post #4 2005-03-21 19:08 (4 lata temu) |
Z nami od: 04-03-2005 |
Moment - dziewczyna (chyba) nie napisala czy jest z kims czy sama a to robi cholerna roznice.
Wszyscy "jej faceta" wysylacie do pracy itd. Moze ona nie ma faceta? Moze sie ulotnil? Hej - dziewczyna, daj znac i trzymaj sie cieplo. Bedzie dobrze. Tak, to znowu ja
|
| Anonim | Post #5 2005-04-11 13:08 (4 lata temu) |
|
witam;mam pytanie czy twoje dziecko bedzie mialo obywatelstwo angielskie.czy zalezy to od miejsca urodzenia^
|
Post #6 2005-04-11 13:24 (4 lata temu) |
|
|
dziecko dostaje obywatelstwo po rodzicach jezeli rodzice sa ;;;mieszani;;;mozna wybrac obywatelstwo
|
| Anonim | Post #7 2005-04-11 17:07 (4 lata temu) |
|
kiedys bylo po rodzicach , teraz jest inaczej.
jesli jestes rezydentem w UK to dziecko tu urodzone bedzie mialo obywatelstwo brytyjskie (i polskie, jesli sobie zazyczysz). jesli nie masz statusu rezydenta ale zostajesz w UK to w momencie kiedy status ten uzyskasz, np po 4 latach, dziecku zostanie przyznane obywatelstwo brytyjskie - pod warunkiem ze ten status uzyskasz przed 18 urodzinami dziecka. |
Post #8 2005-04-11 19:49 (4 lata temu) |
|
|
masz racje ..ale nie jest tak do konca jak piszesz
Jeśli matka narodowości polskiej, obecnie przebywająca w Wielkiej Brytanii, urodzi tu dziecko, to otrzymuje ono automatycznie obywatelstwo brytyjskie tylko wtedy, gdy ona sama lub ojciec dziecka będący jej małżonkiem posiada obywatelstwo brytyjskie lub stały pobyt. Aktualnie jeśli rodzice dziecka nie są małżeństwem, liczy się tylko status matki. Jeśli jednak małżeństwo zostanie zawarte w Wielkiej Brytanii już po urodzeniu, dziecku przysługuje obywatelstwo brytyjskie po ojcu (jeśli jest on obywatelem WB lub posiada stały pobyt). a wiecej na ten temat znajdziecie tutaj |
| Anonim | Post #9 2005-04-12 19:52 (4 lata temu) |
|
co to znaczy nie do konca?
wszystko co napisalam to prawda elza, powtorzylas to samo tylko troche innym i slowami (i jakby bardziej skomplikowanie ruda |
Post #10 2005-04-12 20:12 (4 lata temu) |
|
|
Bo napisalas ze dziecko dostanie obywatelstwo nawet po 4 latach jezeli jedno z rodzicow dostanie rezydenta .
Dziecko dostanie obywatelstwo jezeli w czasie urodzenia jedno z rodzicow(ojciec) posiada rezydenta ale nie jest w stalym zwiazku z matka i np. po 4 latach wezma slub.......troche namieszalam ale chyba mnie zrozumialas chodzi o to ze jezeli nie masz slubu z gosciem a masz z nim dziecko to to dziecko dostanie obywatelstwo kiedy ten slub wezmiecie . jezeli oboje nie macie rezydenta badz innego statusu na staly pobyt w uk w dniu kiedy dziecko sie urodzi to nawet kiedy dostaniesz ten status po miesiacu dziecko juz nie bedzie mialo obywatelstwa |