Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » ciaza w uk |
| Autor | (Odpowiedzi: 28) |
|---|---|
| Anonim | Post #1 2005-03-18 12:22 (4 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
Jestem w trzecim miesiacu.Biuro porad obywatelskich powiedzialo mi,ze nie mam tu zadnych praw,tylko i wylacznie polroczny zasilek,jesli udowodnie,ze przepracowalam ponad rok.Wtedy dostane 90% tygodniowych zarobkow,ale i tak maksymalnie £80...bez przyslugujacego mieszkania.
Czy ktos moglby mi powiedziec,czy ten horror to prawda?A jesli nie,to gdzie w Wielkiej Brutanii moge znalezc zrodlo rzetelnych informacji i pomoc,zeby uniknac niepotrzebnych stresow? Dzieki. |
| Anonim | Post #2 2005-03-18 13:37 (4 lata temu) |
|
oprocz tego otrzymasz okolo 17 funtow tygodniowo na dziecko i jesli twoj dochod (i twojego partnera) nie przekracza bodajze 55 tys funtow rocznie przysluguje ci child tax credit, moze dojsc do kilku tysiecy rocznie - sa to pieniadze na opieke nad dzieckiem jesli zdecydowalabys sie pracowac.
nie bardzo rozumiem co masz na mysli piszac: bez mieszkania... nie oczekujesz chyba, że ktoś ci da mieszkanie. pozdrawiam |
| Anonim | Post #3 2005-03-18 15:33 (4 lata temu) |
|
Gratulacje, i zdrowia dla potomka.
... ale nie mysl ze ktos da ci cos ot tak bo jestes matka. To prawdz jako matak dostaniesz £17.00 tygodniowo i moze cos jeszcze, nie placisz za leki dla ciebie i dziecka, dziecka do 16 lat, i nic wiecej. Partner do pracy i juz. Kazy tak, ma/mial i juz. Pozwodzenia |
| sasj | Post #4 2005-03-18 16:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2005 |
wszystko zalezy od tego czy ty i twoj partner pracujecie.
mozesz tylko uzyskac zasilek na dziecko tj.17.Ltygodniowo (child benefit),child tax kredit.to wszystko oczywiscie opieka w czasie ciazy jest darmowa ,o mieszkaniu zapomnij.(mozesz tylko kupic)zycze powodzenia .agnes praska aga.
|
| Anonim | Post #5 2005-03-18 16:15 (4 lata temu) |
|
child tax credit w moim przypadku wyniósł 3,500.00 funtów i bardzo mi pomógł...
|
| Anonim | Post #6 2005-03-18 21:25 (4 lata temu) |
|
To wszystko co tu napisano to prawda.Troche za pozno na "zaciagniecie jezyka".Musisz sobie radzic sama...albo a partnerem.W kazdym badz razie nie zazdroszcze mu...Bedzie musial niezle sie wyginac by wykarmic ciebie siebie i potomka.Raczej nastaw sie na rzadkie widzenia znim.No coz kazdy decyduje o swoim losie ,bo Bog dal mu rozum i wolna wole...Mieszkanko...mozesz sobie...kupic jakie tylko chcesz,ale skoro ciebie nie bardzo stac juz na starcie na utrzymanie dziecka tylko rozgladasz sie za darowiznami,to tym bardziej dlugo nie bedzie cie stac na wlasne mieszkanko.No coz taka jest prawda,moze niezbyt rozowa...Bo widzisz najprosciej to jest wtedy gdy wszystko dzieje sie w odpowiednim czasie...Sama miloscia trudno to dziecko bedzie ci wykarmic.Nie wiem w jakim wieku jestes,ale skoro twoj zegar biologiczny jeszcze bije to trzeba bylo poprawic swoj status materialny,a potem pomyslec o potomstwie.Zaoszczedziloby ci to wielu niepotrzebnych stresow.No coz nie bedziemy plakac nad rozlanym mlekiem ...Radz sobie jakos.Kasia
|
| sasj | Post #7 2005-03-19 10:13 (4 lata temu) |
do zalozycielki postu.
nie jestes sama ,mam nadzieje ze sobie jakos poradzisz. jesli chodzi zas o mieszkanie to moge ci cos poradzic.jesli masz jakies pytania to napisz.moj mail agawojtczak@buziaczek.pl zycze powodzenia. praska aga.
|
| sasj | Post #8 2005-03-19 10:15 (4 lata temu) |
do kasi
mam nadzieje ,ze tobie wszysko ulozylo sie w odpowiednim czasie. praska aga.
|
| Anonim | Post #9 2005-03-19 15:25 (4 lata temu) |
|
Dokladnie tak bylo.Dlatego smiem twierdzic ze pewnymi czesciami ciala mozemy same sterowac.A przede wszystkim wlasnym zyciem...Wtedy swiet jest cudowny a i na spontanicznosc przychodzi pora...Wiecie dziewczyny,ze taka jest prawda...Kasia
|
| Anonim | Post #10 2005-03-19 17:49 (4 lata temu) |
|
A ciekawe czy pomyslala o swoim facecie i o tym co go czeka.Ja bylem w takiej sytuacji,musialem tyrac 14 godzin na dobe!Dziecka prawie nie widywalem i choc wiadomo,ze jest kochane i MOJE,to nic i nikt nie zwroci mi tamtych lat ciezkiej harowki,lat z ktorych nie moglem czerpac zadnej radosci nawet usmiechu dziecka bo widywalem je tylko wtedy gdy spalo...Wiec wiem doskonale,ze TE sprawy trzeba planowac z glowa bo moga potwornie przekreslic kilka lat z zycia.Oboje z zona teraz to wiemy o choc nasze dziecko kochamy nad zycie to nie mozemy sobie darowac ,ze bylismy tacy nierozsadni...Tak jak napisala Kasia nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem,ale tych lat i stresow nie zwroci ci nikt i nigdy.Tak juz jest.Adam
|