Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » GINEKOLOG w ANGLI: POLAK CZY ANGLIK ?

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » GINEKOLOG w ANGLI: POLAK CZY ANGLIK ?

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 5)
Mona_Liza

Post #1

2007-04-24 19:43 (2 lata temu)

Mona_Liza

Kobieta

Z nami od: 17-04-2007

Kobiety, wyjeżdżam do Anglii na stałe, a jestem po poważnej operacji ginekologicznej i powinnam chodzić do kontroli. Domyslam sie, że wizyta u ginekologa prywatnie dużo kosztuje, ale może są jakieś inne "wybiegi". Poradźcie cos, i tak juz w Polsce namęczyłam się (usunięcie cysty, lewego jajowodu) i po prostu boję się, że te kłopoty jeszcze się nie skończyły. A wyjeżdżam i wiem, że powinnam pójść do ginekologa. Pracy narazie nie mam. Ale myślę, że po miesiącu bycia w Angli (Kornwalia - Newquay)podejmę ją. Wtedy jest ubezpieczenie, ale z tego co wiem, to do ginekologa i tak trudno jest się dostac. Proszę Was o pomocne rady. Z góry dziękuję.
Monika mail: monika.mona@gazeta.plnull
Monika

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

frelcia

Post #2

2007-05-04 13:45 (2 lata temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Czesc. Moze potrafie cos doradzic. Po pierwsze musisz miec potwierdzenie zameldowania (wystarczy rachunek za gaz, prad albo tax albo z banku)i NIN. Potem udaj sie zarejestrowac do przychodni do GP (lekarza pierwszego kontaktu). Opowiedz mu co przeszlas a on juz pomoze ci zalatwic kontrole u ginekologa. Nie jest trudno. Ja tez chodze do lekarzy bo piec miesiecy temu urodzilam w anglii coreczke. Pozdrawiam. Sylwia
Kiedy skrzyżują się ze sobą chmury - będzie padał deszcz, kiedy skrzyżują się ze sobą słowa - będzie bójka.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer MSN Messenger

Tlumacz_Ania

Post #3

2007-05-15 16:26 (2 lata temu)

Tlumacz_Ania

Kobieta

Moderator

Z nami od: 17-04-2007

Zgadzam sie z Frelcia - musisz najpierw zarejestrowac sie w przychodni tzn. u GP (General Practitioner) - lekarz rodzinny.
Dopiero on moze sie skierowac do ginekologa lub do innego specjalisty. Prywatni ginekolodzy rowniez wymagaja skierowania od GP, nie mozna np. zapisac sie do nich bez skierowania.
Zyje w Anglli cale zycie i przyznam sie ze w zyciu nie bylam u ginekologa - tutaj poprostu nie ma zwyczaju chodzic do tego specjalisty chyba ze zaistnieje jakis problem ale nawet wtedy trzeba najpierw udac sie do GP (ktory jest znawca od wszystkiego).

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4

2007-05-15 19:34 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

A w Polsce mowia, ze kobieta powinna chodzic do ginekologa co pol roku na badania kontrolne.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOnline

ania_caterham

Post #5

2007-05-15 19:49 (2 lata temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Richmond ... mozesz udac sie na badania do G.U.M. clinic (Genito-Urinary Medicine) jesli chcesz. To jest przychodnia dla kobiet i mezczyzn. Wizyta jest poufna i leki sa bezplatne. Nie trzeba miec skierowania ... tylko poszukaj gdzie jest najblizsza przychodnia takiego typu, zadzwon i umow sie na wizyte. Ale to jest raczej dla tych osob, ktorych cos tam swedzi i piecze lub takich, ktorzy chca zmienic partnera, ale najpierw chca sie przebadac ... jesli jestes po operacji ginekologiczej i szukasz lekarza, ktory bedzie Ciebie nadal prowadzil musisz udac sie do GP po skierowanie do ginekologa.

[ Wiadomość edytowana przez : ania_caterham on 15-05-2007 20:11 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

zosiak

Post #6

2007-08-28 15:26 (rok temu)

zosiak

Z nami od: 26-08-2007

W LONDYNIE czeka się na wizytę u ginekologa-anglika 6 miesięcy!Prywatnie to koszt 300-400 funtów.Ale są polskie przychodnie.Dużo,dużo taniej!Byłam na greenfordzie.Całkiem fajnie.Zobaczcie www.polskaprzychodnia.co.uk.Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline