Monika mail: monika.mona@gazeta.plnull
Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:
Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » GINEKOLOG w ANGLI: POLAK CZY ANGLIK ? |
| Autor | (Odpowiedzi: 5) |
|---|---|
| Mona_Liza | Post #1 2007-04-24 19:43 (2 lata temu) |
Z nami od: 17-04-2007 Skąd: Bridgwater |
Kobiety, wyjeżdżam do Anglii na stałe, a jestem po poważnej operacji ginekologicznej i powinnam chodzić do kontroli. Domyslam sie, że wizyta u ginekologa prywatnie dużo kosztuje, ale może są jakieś inne "wybiegi". Poradźcie cos, i tak juz w Polsce namęczyłam się (usunięcie cysty, lewego jajowodu) i po prostu boję się, że te kłopoty jeszcze się nie skończyły. A wyjeżdżam i wiem, że powinnam pójść do ginekologa. Pracy narazie nie mam. Ale myślę, że po miesiącu bycia w Angli (Kornwalia - Newquay)podejmę ją. Wtedy jest ubezpieczenie, ale z tego co wiem, to do ginekologa i tak trudno jest się dostac. Proszę Was o pomocne rady. Z góry dziękuję.
Monika mail: monika.mona@gazeta.plnull Monika
|
| frelcia | Post #2 2007-05-04 13:45 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: Skelmersdale - Lathom |
Czesc. Moze potrafie cos doradzic. Po pierwsze musisz miec potwierdzenie zameldowania (wystarczy rachunek za gaz, prad albo tax albo z banku)i NIN. Potem udaj sie zarejestrowac do przychodni do GP (lekarza pierwszego kontaktu). Opowiedz mu co przeszlas a on juz pomoze ci zalatwic kontrole u ginekologa. Nie jest trudno. Ja tez chodze do lekarzy bo piec miesiecy temu urodzilam w anglii coreczke. Pozdrawiam. Sylwia
Kiedy skrzyżują się ze sobą chmury - będzie padał deszcz, kiedy skrzyżują się ze sobą słowa - będzie bójka.
|
| Tlumacz_Ania | Post #3 2007-05-15 16:26 (2 lata temu) |
Z nami od: 17-04-2007 Skąd: Na granicy Leics, Derbys i Staffs! |
Zgadzam sie z Frelcia - musisz najpierw zarejestrowac sie w przychodni tzn. u GP (General Practitioner) - lekarz rodzinny.
Dopiero on moze sie skierowac do ginekologa lub do innego specjalisty. Prywatni ginekolodzy rowniez wymagaja skierowania od GP, nie mozna np. zapisac sie do nich bez skierowania. Zyje w Anglli cale zycie i przyznam sie ze w zyciu nie bylam u ginekologa - tutaj poprostu nie ma zwyczaju chodzic do tego specjalisty chyba ze zaistnieje jakis problem ale nawet wtedy trzeba najpierw udac sie do GP (ktory jest znawca od wszystkiego). |
| Richmond | Post #4 2007-05-15 19:34 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
A w Polsce mowia, ze kobieta powinna chodzic do ginekologa co pol roku na badania kontrolne.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| ania_caterham | Post #5 2007-05-15 19:49 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-05-2007 |
Richmond ... mozesz udac sie na badania do G.U.M. clinic (Genito-Urinary Medicine) jesli chcesz. To jest przychodnia dla kobiet i mezczyzn. Wizyta jest poufna i leki sa bezplatne. Nie trzeba miec skierowania ... tylko poszukaj gdzie jest najblizsza przychodnia takiego typu, zadzwon i umow sie na wizyte. Ale to jest raczej dla tych osob, ktorych cos tam swedzi i piecze lub takich, ktorzy chca zmienic partnera, ale najpierw chca sie przebadac ... jesli jestes po operacji ginekologiczej i szukasz lekarza, ktory bedzie Ciebie nadal prowadzil musisz udac sie do GP po skierowanie do ginekologa.
[ Wiadomość edytowana przez : ania_caterham on 15-05-2007 20:11 ] |
| zosiak | Post #6 2007-08-28 15:26 (rok temu) |
Z nami od: 26-08-2007 |
W LONDYNIE czeka się na wizytę u ginekologa-anglika 6 miesięcy!Prywatnie to koszt 300-400 funtów.Ale są polskie przychodnie.Dużo,dużo taniej!Byłam na greenfordzie.Całkiem fajnie.Zobaczcie www.polskaprzychodnia.co.uk.Pozdrawiam.
|