Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » Ile czasu muszę przepracować legalnie ...

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » Ile czasu muszę przepracować legalnie aby uzyskać prawo do urlopu ...

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
jona21

Post #1

2007-03-01 19:13 (2 lata temu)

jona21

Z nami od: 27-02-2007

witam!!! ja jestem w 18tygodniu ciąży i mam już za sobą pierwszy scan. Super przeżycie :-D drugi scan mam pod koniec marca i już nie mogę się doczekać :-D dzidzia będzie już większa. Tak jak większość tutaj kobiet pisze że musiało płacić za zdjęcia, dla mnie jest to dziwne, bo ja w ogóle nie płaciłam. Scanu możesz się spodziewać w 12tyg. chociaż ja miałam dopiero w 14.A jeżeli chodzi o podejście do kobiet w ciąży, to faktycznie jest inne niż w Polsce, ale nie narzekam. Wręcz jestem zadowolona. Robią tutaj szczegółowe badania, o których w Polsce można się domagać jedynie za opłatą. Poza tym wszyscy są uśmiechnięci i mili. Nie traktują ludzi na tzw. "sztukę" To bardzo ważne!!!! Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

beatechnik

Post #2

2007-03-02 15:02 (2 lata temu)

beatechnik

Kobieta

Z nami od: 22-02-2007

:-D kin :-D
WITAJ
JA PIERWSZE USG BĘDĘ MIAŁA W OK PIĄTYM TYGODNIU PONIEWAŻ MOJA GINEKOLOG TAK SPRAWDZA CZY RZECZYWIŚCIE JESTEM W CIĄŻY:) BYŁAM U NIEJ W DRUGIM TYGODNIU TO POWIEDZIAŁA ,ŻE W CHWILI OBECNEJ NIE MOŻE W ŻADEN SPOSÓB TEGO SPRAWDZIĆ. TO JEST MOJA DRUGA CIĄŻA A W POPRZEDNIEJ PIERWSZE USG MIAŁAM W CZWARTYM MIESIĄCU I JUŻ WTEDY POWIEDZIELI MI PŁEĆ DZIECKA . FAJNIE ,ŻE OPISAŁAŚ MI JAK BYŁO NA PIERWSZEJ WIZYCIE , PRZYNAJMNIEJ WIEM CZEGO SIĘ SPODZIEWAĆ :-D POZDRAWIAM

Do góry stronyOffline

sarenka

Post #3

2007-04-25 12:34 (2 lata temu)

sarenka

Z nami od: 25-04-2007

Witam. własnie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy,mieszkam w WB 10 miesiecy wraz ze swoim chłopakiem.Nie jestem juz taka młoda ma 30l a on 28.Życie moje nie zawsze bylo bajka raczej wielkim koszmarem mam w polsce syna który ma 11l.Dla mnie i mojego chłopaka to ze zaszłam w ciaże to jest koszmar moze nie dokonca dla mnie ale dla mojego chłopaka to już koniec świata,jest do nie zdecydowany i zmienia decyzje już nie wiem co mam myslec.Biorę pod uwage aborcje słyszałam ze tu w Anglji jest latwiej ,pracuje na kontrakcie dopiero 3 miesiace prawdopodobnie jeszcze na okresie próbnym i to mnie martwi ze nawet jezeli sie zdecyduje to mi sie nic nie bedzie nalezało.Nigdy sie nie starałam o żadne benefity wiec nie mam pojecia jak to wyglada.PROSZE WAS O POMOC Z GORY DZIEKUJE :-[

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4

2007-04-25 17:07 (2 lata temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

dlaczego nic nie bedzie si enalezalo, poczytaj posty o macierzynskim np, jest wiele kobiet w podobnej sytuacji i daja sobie rade.

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

sarenka

Post #5

2007-04-28 11:54 (2 lata temu)

sarenka

Z nami od: 25-04-2007

Witam cie KIKI.widzisz ja czytałam juz chyba wszystko o zasiłkach i kazdy pisze cos innego.pracuje w tej fabryce juz 8 miesiecy ale dopiero od miesiaca stycznia dostalam kontrakt i z tego co pisza inni na forum to moge nie otrzymac zasilku maciezynskiego.Nie mam sie kogo doradzic bo widzisz kazy mowi ,pisze co innego a sa i takie osoby ze moze i ze zlosci nie chca pomagac.JEZELI mogla bys cos wiecej napisac,lub w jaki kolwiek sposob mi doradzic była bym bardzo wdzieczna:-)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony