Str 70 z 70 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
admiralbibol |
Post #1 Ocena: 0 2021-12-11 14:16:42 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat:
2021-12-11 11:16:49, SweetLiar napisał(a):
Emancypantki lub sufrażystki walczyły o cele kiedy nie było to modne i nie robiły tego dla poklasku.
Nieporozumieniem jest stawianie w jednym szeregu współczesnych feministek z dziewiętnastowiecznymi.
Dzisiejszy feminizm to cyniczna kalkulacja, narzędzie polityczne i propagandowe, a także sposób na zrobienie kariery.
Na szczescie nikt nie troluje feministek lepiej niz dzendery  Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
|
Jurny_Jurek |
Post #2 Ocena: 0 2021-12-11 15:26:52 (3 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2021-12-11 11:57:54, sqlserver napisał(a):
kobiety nie dostały praw wyborczych dlatego, ze wywalczyły je sobie sufrażystki, to mit. Dostały pod wpływem partii z kręgu robotniczych którzy zabiegali o to nie dla kobiecej równości tylko licząc na to, ze glosy kobiet pójdą na ich partie. Troche się przeliczyli bo szacuje się ze 80% procent kobiet glosuje dokładnie tak jak ich partner. Również z tego względu promuje się styl życia z kotem, bo młoda niezależna, dumna kobieta zagłosuje tak... jak jej na Facebooku powiedzą. Bardzo podobny mechanizm w lewicowych środowiskach dziś działa z emigrantami. Jeżeli nasprowadzamy emigrantów to oni będą na nas glosowali i nie ma to wiele wspólnego z dobrym sercem.
Jeśli chodzi o demokracje to jest w europie świeża idea (pomijając ta Grecka) nie mająca nawet 100 lat, wcześniej nikt poza grupka ludzi nie miał żadnych praw, niezależnie kobieta czy nie. Zresztą obecna fala feminizmu już zaczyna uważać, ze demokracja to nie jest dobre bo to tyrania większości. Ich zdaniem większość musi się dostosować do nich
Jeżeli chodzi o oddawanie pensji, to u mnie, u moich rodziców i większości polskich rodzin jakie znam finansami żądzą kobiety a faceci są od roboty. Czy to jest przejaw ucisku?
Świetny post, czekałem z podobnym jakby grace jednak dała radę pojawić się przed świętami.
A tak to nie wiem, jest plan wyjazdu na święta z opcją pozostania w PL na stałe wiec sie z forum deaktywuje choc czasem zajrze poczytać. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 11-12-2021 15:27 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #3 Ocena: 0 2021-12-11 15:29:46 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
szacuje się ze 80% procent kobiet glosuje dokładnie tak jak ich partner.
Analogicznie 80% mężczyzn głosuje tak jak ich partnerki.
Mnie to akurat nie dziwi bo ludzie raczej rzadko tworzą pary narodowiec i feministka. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #4 Ocena: 0 2021-12-11 16:46:37 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-12-11 15:29:46, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
szacuje się ze 80% procent kobiet glosuje dokładnie tak jak ich partner.
Analogicznie 80% mężczyzn głosuje tak jak ich partnerki.
Mnie to akurat nie dziwi bo ludzie raczej rzadko tworzą pary narodowiec i feministka.
Z ankiet robionych w tym środowisku wynika ze jeżeli już miały by się z kimś wiązać to musiał by być to silny charakterem mężczyzna, który musiał by mieć trzy szóstki Feministki mówią otwarcie ze gardzą podwójnie facetami w spódnicach.
Prawdopodobnie to patriarchalne wychowanie bo kobiety nie interesują się z zasady samochodami i polityka a wiedzę czerpią z tv i od partnera a nie odwrotnie. Prawdziwy polski chłop musi mieć poglądy polityczne przynajmniej przy wódce
Mówienie o tym ile kobiet było czy jest w sejmie jest nieporozumieniem, powinno się mówić o tym ile było na liście bo tu tylko można wymuszać parytety. W pierwszych polskich wyborach wystartowały dwie organizacje kobiet
Warszawskie Centrum Wyborcze Kobiet które dostało 51 głosów i Kobiety ziemi Łomżyńskiej z trochę ponad 100 w innych partiach było około 80 kandydatek a dostało się 6 i w wyborach uzupełniających jeszcze 2, ciekawe dlaczego kobiety prawie nigdy nie głosują w ramach „solidarności jajników” za to znany jest fenomen przystojnego polityka na którego kobiety oddają głos niezależnie od przekonań. Dla wybieranej kobiet w wyborach jej uroda jest raczej problemem niż atutem i ze strony pań i ich mężów ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 11-12-2021 17:11 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #5 Ocena: 0 2021-12-11 17:23:25 (3 lata temu) |
Ja nie przypominam sobie czy i kiedy oddałam głos na jakąś kobietę, raczej mało prawdopodobne. Nie kieruje się ani solidarnością jajników ani wyglądem kandydata/ kandydatki. Przeciwnie, nie wzbudzają mojego zaufania kandydaci o wyglądzie Barbie czy Kena.
Natomiast jeśli iść tropem, że część kobiet nie interesuje się polityką i wiedzę czerpie od innych, to prawdopodobnie nie tylko od partnerów, ale również od innych członków rodziny, a także znajomych, również płci żeńskiej, które w przeciwieństwie do nich samych interesują się bieżącymi sprawami politycznymi i społecznymi.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
sqlserver |
Post #6 Ocena: 0 2021-12-11 17:48:03 (3 lata temu) |
Cytat:
2021-12-11 17:23:25, SweetLiar napisał(a):
Ja nie przypominam sobie czy i kiedy oddałam głos na jakąś kobietę, raczej mało prawdopodobne. Nie kieruje się ani solidarnością jajników ani wyglądem kandydata/ kandydatki. Przeciwnie, nie wzbudzają mojego zaufania kandydaci o wyglądzie Barbie czy Kena.
Czyli czy tego chcesz czy nie to świetnie wpisujesz się w ten schemat ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #7 Ocena: 0 2021-12-11 18:30:09 (3 lata temu) |
Cytat:
2021-12-11 17:48:03, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2021-12-11 17:23:25, SweetLiar napisał(a):
Czyli czy tego chcesz czy nie to świetnie wpisujesz się w ten schemat
Raczej we fragment schematu.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #8 Ocena: 0 2021-12-11 21:54:17 (3 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Tak sie wtrącę - jako przykład patriartartata to kolejna kobieta na ważnym stanowisku. Po prezydentkach, premierkach, przewodniczacych RE, ministerkach oto i ona - ministerka wojny niemiec:
I niech nikt nie pisze, że kobieta nie zna sie na wojsku bo nie była ale czuje.
Problem, że nikt de facto nie chce fb i insta działaczek na ważnych stanowiskach i o to ten cały krzyk. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 11-12-2021 21:59 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2021-12-11 22:47:11 (3 lata temu) |
 moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|