MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Wyrok na kobiety"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 68 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 67 | 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

Str 68 z 70

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2021-11-30 19:42:21 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

200 tys aborcji rocznie w UK. Ile z nich jest związanych z "wyjechałam z Polski bo to ciemnogród a tutaj kobiety mają prawa i są traktowane z szacunkiem i na równi z mężczyznami"?

Obrazek

Argument "tu kobiety nie boją się zgłaszać" za 3..2..1

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 30-11-2021 19:43 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

violettaphotogr

Post #2 Ocena: 0

2021-12-02 14:19:21 (4 lata temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Cytat:

2021-11-30 14:05:43, admiralbibol napisał(a):
Sugerowanie ze mezczyzna nie moze urodzic dziecka jest wsrod wszystkich osob odpowiednio postepowych, obrzydliwym aktem transfobii. !

Obrzydliwe to jest promowanie dewiacji :-!
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2021-12-02 15:34:52 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Czyli jrsteś anty-LGBT+?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

grace33

Post #4 Ocena: 0

2021-12-05 15:39:53 (4 lata temu)

grace33

Kobieta

Z nami od: 07-11-2021

Cytat:

2021-11-27 01:00:53, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2021-11-26 16:53:29, grace33 napisał(a):
Cytat:

2021-11-26 16:41:22, sqlserver napisał(a):
Chciałem tylko powiedzieć, ze nie wiem skąd u ciebie takie odmienne podejście do relacji damsko męskich, patriarchatu i siłowej dominacji mężczyzn. ale jeżeli masz problemy rodzinne to tu
zagląda wiele osób, w tym również kobiety, które mogą cie pokierować co możesz zrobić, żeby zmienić swoje życie. W tym kraju nawet jeżeli będziesz samotna matka to nie oznacza to ze będziesz miała problemy a może ci być lepiej niż w obecnej prawdopodobnie skomplikowanej sytuacji

Proba deprecjacji adwersarza, czyli erystyka nienajwyzszych lotow, to ten moment, ktory daje mi najwieksza satysfakcje, gdyz jest implikacja braku rzeczowych argumentow.. ;) Kiedys sufrazystki rowniez oskarzano o to samo, jak i histerie, oblakanie etc.. Plyta sie zdarla, i na mnie jak i inne liczne feministki takie arg. nie dzialaja ;)

czyli że to tylko to, że ty wybitnie inteligentna, uzdolniona erudytka nauk wszelakich siedzisz z dzieckiem w domu zamiast bywać na salonach i profilaktycznie kanalizować wszystkich napotkanych samców alfa to mężowi, który wraca dopiero wieczorem musisz majty prac. No co poradzisz, ważne ze dziecko urodziłaś zdrowe i z wyboru a mąż łaskawca nie bije za każde przewinienie

Projektujesz na mnie swoja wizji rzeczywistosci, co jest czesto konsekwencja braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.
Nigdzie na napisalam, ze uwazam sie za nieprzecietnie inteligentna. Moja wypowiedz w tej kwestii miala postac zdania warunkowego.

Reszta odpowiedzi po swietach, na poczatku stycznia. A wszystkim uzytkownikom forum zycze wesolych i zdrowych swiat :)

[ Ostatnio edytowany przez: grace33 05-12-2021 15:55 ]

Do góry stronyOffline

grace33

Post #5 Ocena: 0

2021-12-05 15:53:53 (4 lata temu)

grace33

Kobieta

Cytat:

2021-11-26 22:00:02, Gwontownik napisał(a):
Każda z płci ma swoje wady i zalety. Każda posiada ułomności, które w ujęciu gatunku jako ludzkości uzupełniają się wzajemnie i pozwalają na jego przetrwanie. Walczysz o rolę kobiet w obecnej rzeczywistości. Chwała ci za to. Nikomu nie umniejszając zamień te wszystkie przywileje, doprowadź do faktycznego równouprawnienia. Ciekawe czy na tym zyskają kobiety, straci płeć męska czy cały gatunek ludzki. Ale to zostawiam pod rozwagę.
I nie pisze tych słów jako szowinista. Ale z obserwacji życia widzę i doceniam ten podział społeczny. Może wyraziłem się w dyskusję w bardzo zaawansowanym jej etapie i nie dotarłem do wszystkich treści już opisanych lecz nie mam takiego zamiaru. Jedno co wiem to fakt z obserwacji wzięty, że najbardziej wojowniczymi feministkami są te, które szczęśliwego związku dla siebie zbudować nie potrafią. I otwartym pytaniem pozostaje przyczyną tego stanu rzeczy o czym pisać nie mam zamiaru aby nikogo o odmiennych poglądach nie urazić.

Bardzo podoba mi sie Twoja wypowiedz. Doceniam klase. Po swietach podejme temat. Pozdrawiam..

Uwaga moderatora: Nie umieszczamy na forum postu pod postem. Do godziny od umieszczenia wpisu możesz użyć opcji EDYTUJ. SweetLiar.

Do góry stronyOffline

grace33

Post #6 Ocena: 0

2021-12-05 16:46:10 (4 lata temu)

grace33

Kobieta

Cytat:

2021-11-27 23:22:00, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

2021-11-26 21:14:25, grace33 napisał(a):

Terazniejszosc nie spada nam z nieba, jest konsekwencja przeszlosci. Wzorce kulturowe sa powielane z pokolenia na pokolenie. A przeszlosc byla taka, ze to facet byl strona aktywna ( zarabiajacą, posiadajacą ), a kobieta pasywna / bierna oczekujaca. I takie wlasnie wzorce sa przekazywane.
Mezczyzni posiadaja, a kobiety, aby cos z tych dobr uszczknac musza zaplacic cialem.

W ten sposob facet posiada wladze, kase i seks zarazem ( nawet w malzenstwie - taki zreszta byl cel malzenstwa) trzy rzeczy, ktore dla samcow alfa sa priorytetowe.
Natomiast te kobiety, ktore pracuja zawodowo, sa wiec niezalezne finansowo, stanowia dla nich zagrozenie, burzą ich pozycje dominacji, bo nad kim by dominowal jesli nie nad kobieta ?.

Przeczytałem to swojej żonie i stwierdziła, że musisz tkwić lub tkwiłaś w nieszczęśliwym związku albo skrzywdził cię jakiś facet. Autentycznie cię żałuje i sugeruje psychologa.

A wiesz, że są takie gdzie kobieta nie tylko rządzi ale bije i znęca się nad swoim lubym? Co feministki sądzą o takich kobietach?

Argumenty (jesli nieswiadoma erystyke mozna nazwac argumentami) wynikajace z brakow w wiedzy. Polecam nadrobic.

Rozumiem, ze prace naukowe podejmujace temat meskiej dominacji w ujeciu historycznym oraz wplywu pzreszlosci na terazniejszosc, podejmuja tylko kobiety, i tylko te sfrustrowane, skrzywdzone przez facetow ?

Serio ?;)

Z literatury akademickiej polecam dostepna tez w sieci prace - "Płeć i władza w kontekstach historycznych i współczesnych" pod red. Moniki i Filipa Kubiaczyków, gdzie dosc szczegolowo omawiany jest status kobiety na przestrzeni historii.

Ze zrodel historycznych "Kobieta w ustawodawstwie Bartłomiej Groicki - "Tytuły Prawa magdeburskiego., .Artykuły prawa magdeburskiego" które zowią Speculum Saxonum. i .Porządek sądów i spraw miejskich prawa magdeburskiego w koronie polskiej"

Z tej publikacji dowiesz sie, ze kobiety generalnie pozbawione byly wszelkich praw na rowni z dziecmi, osobami opoznionymi w rozwoju, jak i przestepcami, mialy natomiast prawnie narzucone obowiazki, i za naruszanie porzadku spolecznego byly surowo karane lacznie z kara pozb. wolnosci.
Liczne kroniki kryminalne historyczne i dzisiejsze, statystyki dowodzace iz przemoc ma plec, tzn. agresorami sa mezczyzni, a ofiarami glownie kobiety.

Poza tym liczne publikacje historyka Kamila Janickiego.

Polecam tez szczegolnie Twojej zonie swietna ksiazke zawierajaca mnostwo twardych danych, jednym slowem faktow, czyli "dowodow" ( w cudzyslowie, gdyz fakty nie sa dowodami sensu stricto ) na to, iz swiat dalej wciaz ma charakter androcentryczny, a kobiety sa wciaz niewidzialne - "Invisible Women: Data Bias in a World Designed for Men" (Niewidzialne kobiety. Jak dane tworzą świat skrojony pod mężczyzn" Caroline Criado Perez.

Pytasz co feministki na kobieca agresje ? A jak myslisz ? Kazda agresja jest godna potepienia. Ale ta kobieca wystepuje w znacznie mniejszej skali. Jak dowodzilam w poscie do Servera agresja ma plec, i jest to naukowo dowiedzione .

Wszystko co pisze, nie jest moja opinia, to fakty, a z faktami sie nie dyskutuje. Jedyna wpadka jak mialam do tej pory, byla kwestia aborcji w Rosji, bylam przekonana, iz tam prawo aborcyjne jest co najmniej tak restrykcyjne jak obecnie w Polsce. Tutaj bije sie w piers.

Zdrowych i wesolych.. zonie rowniez ;)

[ Ostatnio edytowany przez: grace33 05-12-2021 17:34 ]

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #7 Ocena: 0

2021-12-07 12:46:30 (4 lata temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Opinia moderatora: Post przeniesiony do odpowiedniego wątku. SweetLiar.

#Violujemy

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2021-12-07 14:16:14 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jest taka drobna roznica, jesli komus sie zdarzy okazjonalnie wypowiedz po wypowiedzi, a forumowicz, ktory nagminnie ignoruje prosby i tlumaczenia i ciagnie strumien wypowiedzi.

Poza tym takie uwagi do modow, to chyba w innym watku, nieprawdaz?

Nieodmiennie bawi mnie forsowanie opinii, jak to kobiety mialy i maja zle, szczegolnie w warunkach polskich, gdzie od wiekow staly na rowni z mezczyznami.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2021-12-07 14:38:37 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2021-12-05 16:46:10, grace33 napisał(a):

Spoczko. Pewna forumowiczka miała podobnie - już się żegnała na jakiś czas z tematem by nie wytrzymać i jednak dalej polemizować. Oszczędzę jej tych bzdur i niech żyje szczęśliwie w ciemnogrodziu.

Dzięki temu, że jest "zacofana" i wychowana w kraju, gdzie nigdy nie szanowano kobiet i nie mają praw nasz najmłodszy jest zdrowym, wyrośniętym jak na swój wiek i niesamowicie zdolnym chłopcem, wbrew temu co sugerowali tutaj lekarze na 20-tyg scan. Nie uważa, że ludzki zarodek to "jej ciało" a zabicie zdrowego jak się okazało dziecka to "jej wybór".

Proponowałem by pojechała do Polski powyzywać policję i rzond i wraz z niejaką lempart wywalczyć aborcję na życzenie ale jest zbyt zajęta by brać udział w tym urągającym kobiecej godności spektaklu wulgarnych frustratek.

Cytat:

2021-12-07 14:16:14, karjo1 napisał(a):
Jest taka drobna roznica, jesli komus sie zdarzy okazjonalnie wypowiedz po wypowiedzi, a forumowicz, ktory nagminnie ignoruje prosby i tlumaczenia i ciagnie strumien wypowiedzi.

Poza tym takie uwagi do modow, to chyba w innym watku, nieprawdaz?

Nieodmiennie bawi mnie forsowanie opinii, jak to kobiety mialy i maja zle, szczegolnie w warunkach polskich, gdzie od wiekow staly na rowni z mezczyznami.

I inna sprawa to właśnie robienie tych trików z telefonu jak teraz, zwłaszcza gdy człek próbuje odnieść sie do kilku wypowiedzi. Wtedy też cytuje i wychodzi post pod postem i fajnie, że nie ma z tym problemu. Czyni to dyskusję nawet bardziej przejrzystą. Gdy dodaje sie coś do swojej opinii wtedy opcja edytuj jest wskazana i chyba o to szczególnie chodzi.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 07-12-2021 14:45 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2021-12-07 15:26:43 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2021-12-07 14:16:14, karjo1 napisał(a):
[/LIST]

:-]

Na równi? W pierwszym sejmie, po pierwszej wojnie, zasiadało bodajże sześć kobiet. Owszem, zdarzały się nosicielki korony, które potrafiły trochę namieszać, ale to nie była reguła.
Weźmy takie tradycyjne postrzeganie posiadania synów i córek. Człowiek który posiadał same córki postrzegany był jako nieszczęśliwy.

Pewien profesor na pytanie o najważniejszą zmianę w XX wieku powiedział, że wcale nie np. któraś wojna, czy inne zmiany polityczne, tylko nabycie praw przez kobiety, dzieci i zwierzęta. Ja się z nim zgadzam, człowiek który spuścił by łomot w XIX wieku swojej żonie, dziecku, czy psu nie zostałby nawet ukarany.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 07-12-2021 15:28 ]

Do góry stronyOffline

Strona 68 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 67 | 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,