Str 66 z 70 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Jurny_Jurek |
Post #1 Ocena: 0 2021-11-27 23:22:00 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2021-11-26 21:14:25, grace33 napisał(a):
Terazniejszosc nie spada nam z nieba, jest konsekwencja przeszlosci. Wzorce kulturowe sa powielane z pokolenia na pokolenie. A przeszlosc byla taka, ze to facet byl strona aktywna ( zarabiajacą, posiadajacą ), a kobieta pasywna / bierna oczekujaca. I takie wlasnie wzorce sa przekazywane.
Mezczyzni posiadaja, a kobiety, aby cos z tych dobr uszczknac musza zaplacic cialem.
W ten sposob facet posiada wladze, kase i seks zarazem ( nawet w malzenstwie - taki zreszta byl cel malzenstwa) trzy rzeczy, ktore dla samcow alfa sa priorytetowe.
Natomiast te kobiety, ktore pracuja zawodowo, sa wiec niezalezne finansowo, stanowia dla nich zagrozenie, burzą ich pozycje dominacji, bo nad kim by dominowal jesli nie nad kobieta ?.
Przeczytałem to swojej żonie i stwierdziła, że musisz tkwić lub tkwiłaś w nieszczęśliwym związku albo skrzywdził cię jakiś facet. Autentycznie cię żałuje i sugeruje psychologa.
A wiesz, że są takie gdzie kobieta nie tylko rządzi ale bije i znęca się nad swoim lubym? Co feministki sądzą o takich kobietach? [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 27-11-2021 23:22 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
sqlserver |
Post #2 Ocena: 0 2021-11-28 00:00:17 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
[
A wiesz, że są takie gdzie kobieta nie tylko rządzi ale bije i znęca się nad swoim lubym? Co feministki sądzą o takich kobietach?[
Ze to wina tego że taka kobieta wychowała się we wzorcach patriarchalnych, napewno widziała jak ojciec bił matkę i ona tylko powiela te wzorce ![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )  moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #3 Ocena: 0 2021-11-28 01:23:31 (4 lata temu) |
Czy wtedy taki bity mąż też jest pasywny i biernie oczekujący i żeby coś z tych "dóbr uszczknąć" musi płacić ciałem? Czy ma iść do roboty i oddać wypłatę? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
daavid |
Post #4 Ocena: 0 2021-11-28 03:25:36 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2021-11-27 22:27:39, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2021-11-27 16:48:33, daavid napisał(a):
Cytat:
2021-11-26 22:00:46, SweetLiar napisał(a):
W takich sytuacjach kobiety mogą liczyć na wsparcie rodziny, ewentualnie księdza lub jakiejś grupy modlitewnej. Tyle. Napewno nie na feministki i to się nazywa hipokryzja.
Możesz to rozszerzyć? Często czytam o tym, że np. Caritas pomaga np. samotnym kobietom a feministki nie. Nie rozumiem takiego zestawienia bo działalności feministek polega na walce o jakieś prawa a nie na pomocy ludziom poszkodowanym zazwyczaj przez jakieś sytuacje życiowe.
Rozumiem, że czytasz ten wątek z doskoku.
Ja nie pisałam nic o Caritas.
Prawdą jest natomiast, że feministki walczą o "jakieś prawa", ale nie o prawo do wyboru. Gdyby w istocie walczyły o prawo do wyboru to pomagałyby kobietom bez względu na to jakiego wyboru dokonały lub dokonać zamierzają, a tak niestety nie jest.
Tak, to prawda, czytam wątek z doskoku.
Przywołałem Caritas bo on często pojawia się w takich dyskusjach.
Chodziło mi o to, że szeroko pojętym ruch feministyczny raczej zajmuje się walką o prawa a nie konsekwencjami wyborów bo równie dobrze mogłabym powołać się na kobiety, które np. po aborcji mają jakieś problemy. Inaczej mówiąc nie wydaje mi, że wyciąganie argumentów wynikających z tego, że feministki nie pomagają kobietom w jakiś sytuacjach jest uprawnione.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #5 Ocena: 0 2021-11-28 04:26:51 (4 lata temu) |
Pewnie, że nie. Feministki ze strajku kobiet zrobiły zrzutkę, kasa znikła jak ta ze zbiórki na seicento kiedy to Szydło prowadziła:
Schemat ten sam - aktywistki "zamknij ryj psie" imponują młodzieży których autorytetami są insta patocelebryci i wpłacajä na "walkę o prawa kobiet". Te zamiast pomóc np.kobietom zmuszonym do urodzenia "dziecka bez mózgu" (200 tys rocznie w UK takich dzieci się nie rodzi dzieki aborcji na życzenie) to co robią z kasą? To samo co ten z KODu, Mateusz K. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
SweetLiar |
Post #6 Ocena: 0 2021-11-28 10:21:39 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2021-11-28 03:25:36, daavid napisał(a):
Tak, to prawda, czytam wątek z doskoku.
Przywołałem Caritas bo on często pojawia się w takich dyskusjach.
Chodziło mi o to, że szeroko pojętym ruch feministyczny raczej zajmuje się walką o prawa a nie konsekwencjami wyborów bo równie dobrze mogłabym powołać się na kobiety, które np. po aborcji mają jakieś problemy.
Nie uważasz, że brak tu konsekwencji? Bo ja tak. Również, w przypadku kobiet, które po aborcji borykają się z problemami.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
daavid |
Post #7 Ocena: 0 2021-11-28 13:08:59 (4 lata temu) |
Nie.
Proponujesz aby feministki zajęły się wszystkimi kobietami, które były w ciąży. Można by to rozszerzyć na przeróżne aspekty wynikające z ciąży. Dla przykładu znam kobiety, które mają za sobą poronienia w dość zaawansowanej ciąży, zarówno w Polsce jaki i w UK. Przeszły to źle i zostały z tym same.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #8 Ocena: 0 2021-11-28 13:16:16 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Porównywanie poronienia do świadomego zabicia swojego dziecka jest kompletnym absurdem. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2021-11-28 15:02:10 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
niech każdy sobie to skomentuje po swojemu moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
daavid |
Post #10 Ocena: 0 2021-11-28 15:15:31 (4 lata temu) |
Cytat:
2021-11-28 13:16:16, SweetLiar napisał(a):
Porównywanie poronienia do świadomego zabicia swojego dziecka jest kompletnym absurdem.
A kto porównuje
Ja się tylko zastanawiam dlaczego pada taki argument, że feministki nie pomagają kobietom które już są w ciąży. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 28-11-2021 15:17 ]
|

|
 |
|