MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Wyrok na kobiety"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 65 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 64 | 65 | 66 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

Str 65 z 70

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2021-11-26 22:00:46 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2021-11-26 19:53:55, grace33 napisał(a):
Nieprawda, aborcja dotyczy tez ciazy pozamacicznej. Zdarzalo sie w przeszlosci, ze nawet w takiej sytuacji lekarze rowniez w Polsce odmawiali kobietom aborcji powolujac sie na klauzule sumienia.

Mozesz podać przykład kiedy odmówiono kobiecie w Polsce laparoskopii?

Cytat:

Potwierdzajace, ze poczatek zycia to nie jest kwestia kluczowa w sprawie aborcji,(...), a 63. proc. z nich oceniło, że są ludźmi niereligijnymi."

Powyższe jednoznacznie obala twoją tezę, że są to poglądy typowe dla "prawicowych pseudoekspertów".

Cytat:

Nie, nie mylę.
Pecherzyki jajnikowe zawieraja komorki jajowe.

Ale nimi nie są. Stają się komórkami jajowymi po osiągnięciu dojrzałości co następuje przed każdą owulacją.

Cytat:

Cytat:

Czyzby ogolnie mozna, ale w poscie skierowanym do Ciebie juz nie ?
Poza tym to Ty odpisalas:

2021-11-22 13:06:07, SweetLiar napisał(a):
Równych tak, ale odmawianie dodatkowych praw dla poszczególnych grup społecznych jest wyrazem rozsądku.

I się pod tym podpisuje, ale na tym stwierdzeniu poprzestanę w tym wątku bo nie jest on o prawach elgiebete.

Cytat:

Taka kobieta po konsultacjach z lekarzami sama podejmuje decyzje co chce zrobić dalej.
Cytat:

Gdzie w Polsce ? Chyba ktos Cie oklamuje. Nawet przed ostatnia ustawa nie bylo takiej opcji chocby ze wzgledu na to, ze zdecydowana wiekszosc lekarzy powolywala sie na klauzule sumienia. Raczej ze strachu przed konsekwencjami niz z przekonania.

Tak, w Polsce.
Nie, nikt mnie nie okłamuje.

Jeśli lekarz postępował nieprofesjonalnie bo wolał wykonać zabieg prywatnie, to nie miało to związku ani z jego przekonaniami ani ze strachem przed konsekwencjami, a wyłącznie z pazernością.

Niestety bardzo często zdarza tak, że kobiecie aborcja przedstawiana jest jako jedyna alternatywa. Jedynie jej upór i chęć walki o dziecko doprowadza do tego, że przychodzi ono na świat zdrowe.

W takich sytuacjach kobiety mogą liczyć na wsparcie rodziny, ewentualnie księdza lub jakiejś grupy modlitewnej. Tyle. Napewno nie na feministki i to się nazywa hipokryzja.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2021-11-26 22:07:32 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

plagiatorka-feminozatorka "w Polsce cię zabiją" 😂
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: -1

2021-11-27 01:00:53 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-11-26 16:53:29, grace33 napisał(a):
Cytat:

2021-11-26 16:41:22, sqlserver napisał(a):
Chciałem tylko powiedzieć, ze nie wiem skąd u ciebie takie odmienne podejście do relacji damsko męskich, patriarchatu i siłowej dominacji mężczyzn. ale jeżeli masz problemy rodzinne to tu
zagląda wiele osób, w tym również kobiety, które mogą cie pokierować co możesz zrobić, żeby zmienić swoje życie. W tym kraju nawet jeżeli będziesz samotna matka to nie oznacza to ze będziesz miała problemy a może ci być lepiej niż w obecnej prawdopodobnie skomplikowanej sytuacji

Proba deprecjacji adwersarza, czyli erystyka nienajwyzszych lotow, to ten moment, ktory daje mi najwieksza satysfakcje, gdyz jest implikacja braku rzeczowych argumentow.. ;) Kiedys sufrazystki rowniez oskarzano o to samo, jak i histerie, oblakanie etc.. Plyta sie zdarla, i na mnie jak i inne liczne feministki takie arg. nie dzialaja ;)

czyli że to tylko to, że ty wybitnie inteligentna, uzdolniona erudytka nauk wszelakich siedzisz z dzieckiem w domu zamiast bywać na salonach i profilaktycznie kanalizować wszystkich napotkanych samców alfa to mężowi, który wraca dopiero wieczorem musisz majty prac. No co poradzisz, ważne ze dziecko urodziłaś zdrowe i z wyboru a mąż łaskawca nie bije za każde przewinienie
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #4 Ocena: 0

2021-11-27 10:46:20 (4 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Sweet - wyrazy uznania za walke z botem. Mnie zniecheca samo czytanie tych wykwitow.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2021-11-27 12:32:37 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Czytanie mnie nie zniechęca bo znam to prawie na pamięć. Jak zdarta płyta.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2021-11-27 12:48:17 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-11-27 12:32:37, SweetLiar napisał(a):
Czytanie mnie nie zniechęca bo znam to prawie na pamięć. Jak zdarta płyta.

Uczestnictwo kobiety w takim wątku w opozycji to tej nowomody daje nadzieje a przede wszystkim daje trochę komfortu bo człowiek się zastanawia kto jest normalny ja czy ci o innych poglądach
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

grace33

Post #7 Ocena: 0

2021-11-27 13:26:07 (4 lata temu)

grace33

Kobieta

Z nami od: 07-11-2021

Cytat:

2021-11-26 21:14:25, grace33 napisał(a):
Takim przykladem niech bedzie Poniatowski, ktory do awansu poszedl przez łozko carycy Katarzyny.
Gdyby nie jej protekcja, Poniatowski m.in. nie wygralby elekcji.

Na dzis wystarczy, dobrej nocy wszystkim..

edit: ktory do awansu doszedl przez lozko carycy Katarzyny

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2021-11-27 16:48:33 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2021-11-26 22:00:46, SweetLiar napisał(a):

W takich sytuacjach kobiety mogą liczyć na wsparcie rodziny, ewentualnie księdza lub jakiejś grupy modlitewnej. Tyle. Napewno nie na feministki i to się nazywa hipokryzja.

Możesz to rozszerzyć? Często czytam o tym, że np. Caritas pomaga np. samotnym kobietom a feministki nie. Nie rozumiem takiego zestawienia bo działalności feministek polega na walce o jakieś prawa a nie na pomocy ludziom poszkodowanym zazwyczaj przez jakieś sytuacje życiowe.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2021-11-27 22:27:39 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2021-11-27 16:48:33, daavid napisał(a):
Cytat:

2021-11-26 22:00:46, SweetLiar napisał(a):

Możesz to rozszerzyć? Często czytam o tym, że np. Caritas pomaga np. samotnym kobietom a feministki nie. Nie rozumiem takiego zestawienia bo działalności feministek polega na walce o jakieś prawa a nie na pomocy ludziom poszkodowanym zazwyczaj przez jakieś sytuacje życiowe.

Rozumiem, że czytasz ten wątek z doskoku.
Ja nie pisałam nic o Caritas.

Prawdą jest natomiast, że feministki walczą o "jakieś prawa", ale nie o prawo do wyboru. Gdyby w istocie walczyły o prawo do wyboru to pomagałyby kobietom bez względu na to jakiego wyboru dokonały lub dokonać zamierzają, a tak niestety nie jest.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2021-11-27 23:02:04 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

I ode mnie słowa uznania Sweet, łopatologicznie i rzeczowo przeciwko wyświechtanym regułkom wymyślonych na potrzeby wąskiej grupce lamparcic.

Widzieliście co ta naczelna feministka odwaliła? Poszła wywalczyć prawo do aborcji na życzenie oraz obalić patriarchat? Poszła na Nowogrodzką, zrobiła demolkę czerwoną farbą i kobieta, co na życie ciężką pracą zarabia sprzątając ten budynek zrobiła z niej kompletną idiotkę po raz n-ty zresztą.

Z Lempart na czele uważam, że ruch feministyczny w Polsce osiągnie taką popularność.. ten knajacki język i bluzgi, ta prezencja i rzeczowe argumenty. Ona musi być agentem Kaczafiego, przecież kto sie chce z kimś takim zadawać, jaka normalna kobieta uczestniczy w tym cyrku.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 65 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 64 | 65 | 66 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,