Str 60 z 70 |
|
---|---|
sqlserver | Post #1 Ocena: 0 2021-11-20 21:52:40 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Przecież one otwartym tekstem tak jak to mówiła Lempart wola psy lub koty od dzieci
![]() ![]() moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
grace33 | Post #2 Ocena: 0 2021-11-20 22:09:07 (4 lata temu) |
Z nami od: 07-11-2021 Skąd: London |
Cytat: 2021-11-20 21:26:46, sqlserver napisał(a): - jak można zabiegać o muzułmanów w europie jeżeli to oni słyną z zamordyzmu stosowanego wobec kobiet - jak farbujesz włosy na różowo to najpierw rozjaśniasz swoje czy walisz farbę bezpośrednio Widzisz tak sie sklada, ze feministki swoje bezpieczenstwo skladaja na oltarzu pomocy innym, bardziej potrzebujacym, czyli wszelakim mniejszosciom w tym seksualnym. I znowu zapytam, komu wiec blizej do wartosci chrzescijanskich ? Papa Franciszek kiedys powiedzial, za co oczywiscie zostal przez polska katolicka prawice zbluzgany, ze zbawieni beda rowniez ateisci, ktorzy czynia dobro, natomiast do tego grona moga nie zalapic sie Ci co najwiecej na temat milosci do Boga krzycza, niczym faryzeusze. <abstrahując od głównego wątku dyskusji wytłumacz mi, jeżeli możesz gdzie jest logika -żeby gej chodził w koszulce z che który wsławił się mordowaniem homoseksualnych ludzi.> Tak samo moge Ciebie zapytac gdzie logika w walce z ideologia LGBT, ktora wslawil sie faszyzm. Zaczelo sie od eliminacji homoseksualistow i osob z uposledzeniem umyslowym. I oczywiscie mamy tutaj do czynienia z hipokryzja rowna tej narodowo faszystowskiej w Polsce gdyz bojowki SA zwalczaly osoby LGBT jednoczesnie bedac aktywnymi homoseksualistami, uprawiajacymi orgie homoseks. na spotkaniach dowodztwa. <- jak farbujesz włosy na różowo to najpierw rozjaśniasz swoje czy walisz farbę bezpośrednio? Ostatnio walilam bezposrednio, bo uzylam farby "dzieki" ktorej zamiast bezu na glowie mialam zielen, rozowa plukanka stonowala ja i mam obecnie piekny bez... ![]() |
Jurny_Jurek | Post #3 Ocena: 0 2021-11-20 22:44:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2021-11-20 22:09:07, grace33 napisał(a): Papa Franciszek kiedys powiedzial, za co oczywiscie zostal przez polska katolicka prawice zbluzgany, ze zbawieni beda rowniez ateisci, ktorzy czynia dobro, natomiast do tego grona moga nie zalapic sie Ci co najwiecej na temat milosci do Boga krzycza, niczym faryzeusze. Czy ateiści po słowach papieża sie ucieszyli czy zasmucili? Stawiam na drugie, oni chca umrzeć, ciało zjedzą robaki i tyle. A tu jakieś zbawienie i wyprowadzenie z życia w błędzie. I codzienne modlitwy w raju. Ktoś ci podpowiada z tymi argumentami? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
grace33 | Post #4 Ocena: 0 2021-11-20 22:45:34 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-11-20 20:47:28, grace33 napisał(a): Jest to odpowiedz na hipokryzje proczojsow, ktorzy tak strasznie bronia zamrozonych zarodkow, ale zamrozone dzieci w lesie nie robia na nich najmniejszego wrazenia, bo to przeciez dzieci nie nasze, polskie, nasi potencjalni przyszli wrogowie, gwalciciele kobiet, jak mozna przeczytac na licznych prawicowych forach. Nie proczojsow, tylko antyczojsow rzecz jasna.. jakos tak z "pro(lajferami)" mi sie skojarzylo - slusznie zreszta ![]() |
Jurny_Jurek | Post #5 Ocena: 0 2021-11-20 22:51:28 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
😂😂😂
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
|
|
grace33 | Post #6 Ocena: 0 2021-11-20 23:29:25 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-11-20 22:44:13, Jurny_Jurek napisał(a): Cytat: 2021-11-20 22:09:07, grace33 napisał(a): Papa Franciszek kiedys powiedzial, za co oczywiscie zostal przez polska katolicka prawice zbluzgany, ze zbawieni beda rowniez ateisci, ktorzy czynia dobro, natomiast do tego grona moga nie zalapic sie Ci co najwiecej na temat milosci do Boga krzycza, niczym faryzeusze. Czy ateiści po słowach papieża sie ucieszyli czy zasmucili? Stawiam na drugie, oni chca umrzeć, ciało zjedzą robaki i tyle. A tu jakieś zbawienie i wyprowadzenie z życia w błędzie. I codzienne modlitwy w raju. Ktoś ci podpowiada z tymi argumentami? A czy ma jakiekolwiek znaczenie, co chcemy ? <Ktoś ci podpowiada z tymi argumentami?> Slabe.. no coz dysonans poznawczy zawsze boli ![]() |
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2021-11-20 23:56:12 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2021-11-20 22:09:07, grace33 napisał(a): Papa Franciszek kiedys powiedzial (...) Ale co mnie obchodzi Papa Francesco? Próbujesz uderzyć w mój chrześcijanizm? No to pudło, bo życie ludzkie nie ma religi ani koloru skóry. Kiedyś odmawiano człowieczeństwa Żydom, Cyganom, czarnoskórym, a teraz chorym, nienarodzonym. To się niczym od siebie nie różni. To jest nazizm. Nazwijmy płód dzieckiem bo jest zdrowe i oczekiwane, ale nazwijmy dziecko płodem kiedy jest chore i wygodniej się go pozbyć bo w ten sposób poczujemy się z tym lepiej/ mniej winni? Przerabiałam to. Przerobisz i Ty, zrozumiesz. A póki co, kuweta czysta? Zadbaj najpierw należycie o to co masz, bo psa/ kota bym życia nie pozbawiła, a tu mówimy o człowieku. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
grace33 | Post #8 Ocena: 0 2021-11-22 09:51:36 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-11-20 18:58:24, sqlserver napisał(a): Cytat: 2021-11-20 18:42:10, grace33 napisał(a): Cytat: 2021-11-17 23:15:10, SweetLiar napisał(a): To dlaczego zwolennicy aborcji zawsze odnoszą się do kościoła i jego nauczania? Co mnie to/nas obchodzi? Nie mają innych argumentów? Jeszcze raz. Podaj mi prosze choc jeden racjonalny argument za rodzeniem dzieci z ciezkimi wadami letalnymi, w kontekscie slow Kaczynskiego, ze "ze będzie "moglo być ochrzczone, pochowane, mialo imie"? Np takie ze pomimo spadku ilości usuniętych ciąży z powodów powikłań genetycznych nie zanotowano wzrostów urodzonych dzieci z downem Dziwne to, bo przeciez jak krzycza antyczojsowcy z Kaja Godek w roli glownej, ustawa ponoc ocalila zycie mnostwa " muminkow" . Muminkami okreslila dzieci w zesp. Downa. Zanim napiszesz kolejny koment. sprawdz w slowniku znaczenie slow, ktorych nie rozumiesz, m.in. wada letalna. Zesp. Downa sie do nich nie zalicza. Nakaz rodzenia dzieci z takimi wadami jest zupelnie pozbawiony sensu, tymbardziej, ze naraza kobiete na utrate zdrowia i zycia. A jedynym argumentem za penalizacja aborcji w takich wypadkach jest arg. religijny, ktorego przyklad podal Kaczynski - ochrzczenie dziecka - a ktorego podstawa jest wiara w dusze niesmiertelna. Cytat: 2021-11-20 21:52:40, sqlserver napisał(a): Przecież one otwartym tekstem tak jak to mówiła Lempart wola psy lub koty od dzieci Sorry, ze nie pasujemy do Twojej wizji rzeczywistosci ![]() Co do feminizmu, to taki radykalny poglad, ze kobieta to tez czlowiek. [ Ostatnio edytowany przez: grace33 22-11-2021 10:06 ] |
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2021-11-22 10:18:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ciężko się dyskutuje z fanatykami religijnymi i osobami, które do wszystkiego mieszają religie (liczba mnoga).
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
grace33 | Post #10 Ocena: 0 2021-11-22 10:34:55 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-11-20 23:56:12, SweetLiar napisał(a):
Ale co mnie obchodzi Papa Francesco? Próbujesz uderzyć w mój chrześcijanizm? No to pudło, bo życie ludzkie nie ma religi ani koloru skóry. Kiedyś odmawiano człowieczeństwa Żydom, Cyganom, czarnoskórym, a teraz chorym, nienarodzonym. Twoja wypowiedz nie spelnia kryterium spojnosci, gdyz jesli dzis Twoim zdaniem odmawiamy czlowieczenstwa istotom ludzkim w fazie prenatalnej ( co nie jest prawda - wyjasnialam juz, ze nie to jest kwestia kluczowa w tej materii ), to rowniez i dzis "odmawiamy czlowieczenstwa" istotom w fazie prenatalnej nalezacym do nacji ktore wymienialas. <To się niczym od siebie nie różni. To jest nazizm.> Realnym nazizmem to jest odmawianie rownych praw wszelkim mniejszosciom etnicznym jak i seksualnym. <Nazwijmy płód dzieckiem bo jest zdrowe i oczekiwane, ale nazwijmy dziecko płodem kiedy jest chore i wygodniej się go pozbyć bo w ten sposób poczujemy się z tym lepiej/ mniej winni?Przerabiałam to. Przerobisz i Ty, zrozumiesz. A póki co, kuweta czysta?> Z kotem, psem to rzeczywiste, a nie wyimaginowane jak w Twoim przypadku pudlo. Nie mam ani kota, ani tez psa. <Zadbaj najpierw należycie o to co masz, bo psa/ kota bym życia nie pozbawiła, a tu mówimy o człowieku. > Ja zabijam tylko muchy i pajaki, to chyba nie nazizm ? Poza tym uderzasz w milosc do zwierzat, ktora jesli juz, to nie dotyczy wylacznie lewakow. Przypominam, ze Kaczynski, nie ma zony i dzieci, ale za to ma kota. Aborcja to nie morderstwo. Zadam Ci kluczowe pytanie, czyje zycie ma wiecej praw, zycie doroslej kobiety, mezczyzny, dziecka czy zycie embrionu, parotygodniowego plodu ? Na jakiej podstawie to rozstrzygasz ? Konkretny przyklad: kobieta z choroba nowotworowa zachodzi w ciaze, jesli nie wezmie chemii skazana bedzie na smierc. Chemia natomiast zabije plod. Co w tej sytuacji ? Czyje zycie nalezy ratowac, czyje zycie jest wazniejsze wg. Ciebie ? Jaki czynnik jest tutaj wg. Ciebie czynnikiem decydujacym ? Dla ulatwienia kolejne pytanie: jesli zalozymy, iz kazde zycie ma taka sam wartosc ( swoja droga kto / co o tym decyduje ?) na jakiej podstawie dzis w Polsce uznaje sie, ze gdy zagrozone jest zycie matki, albo dziecko poczete jest z gwaltu, plod ma mniej prawa do zycia niz dorosla kobieta ? Kolejny przyklad: kobieta, samotna matka ma 5 dzieci, jest w ciazy zagrazajacej jej zyciu z prawdopodobienstwem oszacowanym na 50%. Co w tej sytuacji ? Jaka decyzja podjalabys i na jakiej podstawie, czyli co byloby dla Ciebie czynnikiem decydujacym ? I czy jest to czynnik, ktory mozna uznac za obiektywny / obowiazujacy wszystkich ? Nie wszystko jest takie proste jak wiekszosci sie wydaje, sa kwestie bardziej i mniej zlozone. Nie kazdy jednak jest swiadomy zlozonosci danego probemu, co jest konsekwencja niewiedzy i nie mam tu do nikogo pretensji nikt nie jest omnibusem, wazne zeby zrozumiec, ze jesli czegos nie rozumiemy nie oznacza to, ze nikt inny tego nie rozumie, albo ze wobec powyzszego nasze bledne zrozumienie oznacza to jedyne mozliwe ![]() Pozdrawiam.. Ps. Prosze nie uzywajcie pojecia "aborcja eugeniczna" bo jest ono co najmniej naduzyciem. Wlasciwa nazwa to aborcja z przyczyn embriopatologicznych. [ Ostatnio edytowany przez: grace33 22-11-2021 10:37 ] |