2021-11-06 22:59:21, daavid napisał(a):
Nie chce mi się już mówić o tych strefach. Fakt jest taki, że przegłosowano uchwały które były wymierzone przeciwko tzw. LGBT.
Konkretnie ktore.
Str 48 z 70 |
|
---|---|
admiralbibol | Post #1 Ocena: 0 2021-11-07 13:14:34 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2021-11-06 22:59:21, daavid napisał(a): Nie chce mi się już mówić o tych strefach. Fakt jest taki, że przegłosowano uchwały które były wymierzone przeciwko tzw. LGBT. Konkretnie ktore. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
daavid | Post #2 Ocena: 0 2021-11-07 14:02:39 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Np. w Kraśniku. Zresztą już ją uchylono.
|
sqlserver | Post #3 Ocena: 0 2021-11-07 22:29:20 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Taka ciekawostka
W nowym raporcie autorstwa PwC przyjrzano się wynagrodzeniom członków zarządów i rad nadzorczych spółek giełdowych za 2020 r. Wśród najbardziej zaskakujących informacji jest ta, że w 2020 roku to kobiety zarabiały więcej od mężczyzn. Źródło moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2021-11-07 22:40:54 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2021-11-07 14:02:39, daavid napisał(a): Np. w Kraśniku. Zresztą już ją uchylono. Z tego co ja zrozumiałam to admiralbibol się pyta, które konkretnie uchwały były wymierzone przeciw elgiebete, a nie które gminy się z czegoś wycofały. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
sqlserver | Post #5 Ocena: 0 2021-11-07 23:02:36 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
„Gazeta Wyborcza” 4 stycznia 2017 roku w artykule pt. „Miażdżące wyniki kontroli w szpitalu w Pszczynie”.
Autorka artykułu, Judyta Wątoła napisała: „Szpital w Pszczynie, który od 2010 roku jest dzierżawiony przez spółkę Centrum Dializa z Sosnowca jest jednym z najczęściej kontrolowanych w województwie. Tym razem NFZ chciał sprawdzić m.in. czy i jak szpital zapewnia obsadę lekarską na dyżurach. […] NFZ skontrolował pracę lekarzy, pielęgniarek i sprzęt szpitala. Latem 2016 przez prawie miesiąc oddział geriatrii w ogóle nie przyjmował chorych, nie zgłaszając tego nikomu. (… ![]() Uwagi dotyczyły też oddziału ginekologii i położnictwa: „Noworodki zostawały na wiele godzin bez opieki, bo lekarki schodziły do poradni.[…] Na bloku porodowym z powodu braku personelu zaniedbywano dokumentację medyczną. Autorka artykułu przytacza tez wypowiedź szefa śląskiego oddziału NFZ, Jerzego Szafranowicza: „W trakcie kontroli okazało się też, że na oddziale ginekologiczno-położniczym jedno przyłącze tlenu i jedno przyłącze próżni (gazy potrzebne do ratowania życia) to atrapy, a inne przyłącze próżni nie działa. To samo na sali porodowej. Popsute też było jedno przyłącze tlenu na internie i trzy z czterech przyłączy próżni na intensywnej terapii. »To wręcz niebezpieczne dla pacjentów«.” Z uwagi na liczne zaniedbania i nieprawidłowości NFZ nałożyło na szpital milion złotych kary. Spółka Centrum Dializ nie zgadzała się jednak z ustaleniami kontroli uznając to za „element sporu sądowego". Pod omawianym artykułem w GW znajduje się kilka komentarzy. Przytoczę trzy: qwertyqwertyuiop 24.02.2017, 00:06 Raport całkowicie zgodny z faktami, pszczyński szpital to umieralnia a te słowa kieruje zwłaszcza do doktorka od hematologii, który nie widzi niczego nadzwyczajnego w wynikach krwi, w momencie gdy inny doktor z innego szpitala aż załamuje ręce - taka prawda, niech każdy ratuje się kto może przed takimi szpitalami i pseudo doktorami znachorami XXI wieku steuermann 05.01.2017, 12:18 Jeżeli szpital przynosi godziwe zyski Centrum Dializa, to wszystko jest prawidłowe i dokładnie tak, jak wytyczał Pan Profesor Balcerowicz. Oddać w prywatne ręce i zaraz wzrośnie wydajność (liczona zyskiem wypracowanym przez jednego zatrudnionego), gospodarność wynikająca ze zwolnienia wszystkich pracowników z wyjątkiem Prezesa i dziewczyny od wystawiania faktur i tak dalej. Komunistyczna patologia leczenia chorych w szpitalach została zamieniona na zdrowe, kapitalistyczne ciągnięcie zysków ze szpitali przy ograniczaniu leczenia chorych. iwo07 05.01.2017, 06:53 Z niecierpliwością czekam na odważnego posła, który złoży interpelację w sprawie przejmowania (sorry - dzierżawienia) samorządowych szpitali przez Centrum Dializa. Mechanizm "sanacji" jest prosty - szpitale są brane z kontraktami, CD zarabia poprzez restrukturyzację, czyli zwolnienia pracowników. Pora na prokuratora? Niestety, w 2017 roku prokuratora nie zajęła się wynikami kontroli przeprowadzonej przez NFZ. A w listopadzie 2021 r. dziennikarzy „Gazety Wyborczej” dopadła ciężka przypadłość, zwana amnezją. Z powodu tej amnezji, po pięciu latach od opublikowania artykułu „Miażdżące wyniki kontroli w szpitalu w Pszczynie”, redaktorzy „Gazety Wyborczej” tłumacza swoim czytelnikom, że życie pacjentce mogła uratować tylko aborcja, a lekarze jej nie wykonali, ze względu na orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego z pażdziernika 2020 r. Dlatego, zdaniem owych dziennikarzy GW, za śmierć pacjentki, do której doszło 22 września 2021 r. w szpitalu w Pszczynie, odpowiedzialni są sędziowie Trybunału Konstytucyjnego, którzy orzekli, że aborcja eugeniczna narusza Konstytucję RP, politycy PiS oraz Kościół Katolicki. Dlatego w GW możemy dzisiaj czytać relacje z „Marszów dla Izy”: Źródło moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
|
|
daavid | Post #6 Ocena: 0 2021-11-07 23:55:43 (4 lata temu) |
[*]null
Cytat: 2021-11-07 22:40:54, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2021-11-07 14:02:39, daavid napisał(a): Np. w Kraśniku. Zresztą już ją uchylono. Z tego co ja zrozumiałam to admiralbibol się pyta, które konkretnie uchwały były wymierzone przeciw elgiebete, a nie które gminy się z czegoś wycofały. Proszę: UCHWAŁA NR VIII/66/2019 RADY MIASTA KRAŚNIK z dnia 30 maja 2019 r. w sprawie przyjęcia stanowiska dotyczącego powstrzymania ideologii LGBT przez wspólnotę samorządową ------- Zaniedbania w szpitalu w którym umarła Pani Iza są oczywiste, oczy można tak stwierdzić na podstawie treści samych smsów jak i relacji innych pacjentek. Ma 40°C przenosi się ją gdzieś indziej bo inne pacjentki mają się wyspać i jest pozostawiona sama sobie. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 07-11-2021 23:59 ] |
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2021-11-08 00:06:32 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Nie żartuj, daj klikane.
Jak nie umiesz to Ci pomogę, ale nie traktuj nas jak czytelników potencjalnych gw ![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
daavid | Post #8 Ocena: 0 2021-11-08 03:35:48 (4 lata temu) |
No to po co Ci klikane, skoro podałem przykład takiej uchwały?
No ale skoro nalegasz to jest i link. https://www.prawomiejscowe.pl/UrzadMiastaKrasnik/document/557491/Uchwa%C5%82a-VIII_66_2019 Zresztą uchwała już uchylona. |
Gwontownik | Post #9 Ocena: 0 2021-11-08 05:59:24 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2021-11-08 03:35:48, daavid napisał(a): No to po co Ci klikane, skoro podałem przykład takiej uchwały? No ale skoro nalegasz to jest i link. https://www.prawomiejscowe.pl/UrzadMiastaKrasnik/document/557491/Uchwa%C5%82a-VIII_66_2019 Zresztą uchwała już uchylona. Dawid, a czy przeczytałeś coś więcej oprócz tytułu? Tam jest załącznik, który bardzo ładnie opisuje oczekiwanie tego "homofobicznego środowiska". Coś w tych oczekiwaniach od radnych jest nie tak? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #10 Ocena: 0 2021-11-08 07:45:54 (4 lata temu) |
Uważam, że to kretyńska inicjatywa. Po pierwsze za tą inicjatywą nie idzie nic konkretnego, poza demonstrowaniem swojej niechęci do tzw. LGBT.
Czy nam się podoba, czy nie to te literki to też konkretnymi ludzie. Możemy ich nie lubić, ale mają takie same prawa jak wszyscy inni ludzie. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 08-11-2021 08:12 ] |