MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Wyrok na kobiety"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 35 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

Str 35 z 70

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: +1

2021-10-20 13:51:02 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2021-10-20 08:43:43, MagdaLena922 napisał(a):
nie wyobrażam sobie co ona musiała czuć wiedząc, że dziecko cierpi i że ma chwilę by się z nim pożegnać.

W czasie aborcji dziecko także cierpi, z tą różnicą że my na to nie patrzymy bo rodzi się już martwe. W rzadkich przypadkach żywe i walczy jeszcze o życie, tego też personel medyczny nie zagwarantuje jak będzie.

Dla mnie najbardziej zakłamane jest hasło "nie chce być trumną dla mojego dziecka”. Przecież tym dokładnie chcesz być decydując się na aborcję z jakichkolwiek przesłanek.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-10-20 14:03:30 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-10-20 08:43:43, MagdaLena922 napisał(a):
średnio po polsku w sumie. jeżeli chodzi o temat to wg. mnie każdy niech sobie żyje po swojemu. chcesz rodzić to urodź dziecko. jeżeli nie chcesz urodzić to tego nie rób. sama widzę jak przechodzi stratę dziecka moja kuzynka. dziecko po 2 godzinach od urodzenia zmarło. nie wyobrażam sobie co ona musiała czuć wiedząc, że dziecko cierpi i że ma chwilę by się z nim pożegnać. aborcja to jest bardzo ciężki temat i wg. mnie państwo nie powinno iść tak daleko w stronę kontrolowania kobiet. powoli zaczyna się dziać niebezpiecznie zwłaszcza, że już nawet kobieta, która poroniła jest podejrzewana co świadome pozbycie się płodu.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>MagdaLena922</i> 20-10-2021 08:44 ]

nie powinni tez kontrolować rodziców i jak ktoś okazuje się rozczarowany swoim dzieckiem czy to z powodu wyglądu, choroby czy jakiegoś innego to powinien mieć możliwość legalnego zutylizowania

a to ze takiej Madzi z Sosnowca nie wierzyli ze jej dziecko wypadło z rak jak mówiła to jest hańba i niebezpieczny proceder odbierający kobiecie prawa elementarne

Dla większości rozmowa o aborcji i związanej z nią wolności to teoria na której temat łatwo mieć swoje zdanie bo jest teoretyczne.
Zabieracie głos w dyskusji wiec się urodziliście bo ktoś nie stwierdził ze zlepek komórek nie będzie mu życia ograniczał
Ale... za chwile pojawi się prawo pozwalające twojemu dziecku albo urzędnikowi na podstawie jakiejś opinii albo widzi mi się skierować cie na eutanazje. Czy wtedy tez będziesz bronic prawa do podejmowania decyzji
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2021-10-21 00:50:47 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2021-10-20 11:33:23, admiralbibol napisał(a):
"powoli zaczyna się dziać niebezpiecznie zwłaszcza, że już nawet kobieta, która poroniła jest podejrzewana co świadome pozbycie się płodu." - rozwin prosze na czym polega niebezpieczenstwo i te podejrzenia.

Pozwole sobie przypomniec ze tu nie chodzi o pojedyncze przypadki tylko femiswirom zalezy na tym zeby aborcja byla bezplatna, na zyczenie, w kazdej chwili i przedstawiana jako prosty i przyjazny srodowisku zabieg medyczny.

Dla przykladu, w UK w 2020 :
urodzen : 613 936
aborcji : 210 860

chyba zgodzimy sie ze ciaz zagrozonych jest jednak mniej niz 1/4.

Dodam jeszcze ze na covid zmarlo w UK 139 tys ludzi (w poltora roku) wiec szanse na przezycie wieksze (ok 2 rayz) ma osoba z covidem niz nienarodzone dziecko.

To jest dobra statystyka pokazująca hipokryzję środowisk lewackich, mały % chorych zarodków ma służyć jako pretekst do kolejnego narzedzia antykoncepcji bo jak słusznie zauważono - musi tu panować jakieś straszne promieniowanie skoro 210.000 aborcji rocznie to ludzkie zarodki z "mózgiem rosnącym obok czaszki". Że też ludzie to jeszcze łykają. W Hiszpanii okazało sie jak drogie są abortowane dzieci, kremiki i żele z mydełkiem wegańskie aktywistki wcierają z uwielbieniem.

Do tego medycyna potrzebuje zabijanych ludzi w zarodkowym etapie rozwoju i tu znowu mamy lewicowych krzykaczy "koniec z eksperymentami na szczurach, biedne zwierzątka cierpio!!" a człowiek z pępowiną w łonie matki to w końcu "pasożyt" wdłg. tych maturzystów, magisterów a nawet profesorki, profesorzy czy profesorie. Pasożyt z definicji to chyba organizm innego gatunku korzystający z żywiciela innego gatunku. No chyba, że dla tych mędrców glista ludzka to człowiek bo ma w nazwie ludzka.

Ludzkie glisty to takie, co zachodzą w ciążę mimo szeroko i łatwo dostępnej antykoncepcji a potem usuwają bo brakuje 13m^2 a ci z nas co mają dzieci wiedzą, że dziecko zajmuje 40m^2.

Lewica to stan umysłu o mordzie zandberga i ajkju jaśka kapeli. Chłop pisze wiersze i nazywa sie artystą, ktoś przeczytał jeden? Słyszałem tę twòrczość u Stanowskiego, ćpun na wizji wciągał mefedron i domagał się za ten bełkot "dopłat dla artystów". I tu zgoda - nieraz człowiek urodzi sie z uszkodzeniem mózgu ale w ogóle nie widać pòki nie zacznie mówić czy pisać swoje przemyślenia.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #4 Ocena: 0

2021-10-21 07:36:02 (4 lata temu)

rafal80

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Jurny_Jurek, nie mieszaj dwóch rzeczy. Dlaczego podajesz dane z UK w odniesieniu do sytuacji w Polsce? Przecież zakaz aborcji był w Polsce od dawna. Dopiero bezwzględny nakaz rodzenia uszkodzonych płodów wyprowadził jak to piszesz "lewaków" na ulice.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2021-10-21 08:09:54 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ludzi na ulice wyprowadziła opozycja i w tych protestach chodziło o wszystko tylko nie o uszkodzone płody. To nie było autentyczne i nie mogło się udać.
Cytat:

2021-10-21 07:36:02, rafal80 napisał(a):
Dlaczego podajesz dane z UK w odniesieniu do sytuacji w Polsce? Przecież zakaz aborcji był w Polsce od dawna.

Ale zanim ten zakaz wprowadzono aborcja w Polsce była powszechna i masowa.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #6 Ocena: +1

2021-10-21 10:09:47 (4 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Cytat:

2021-10-21 07:36:02, rafal80 napisał(a):
Jurny_Jurek, nie mieszaj dwóch rzeczy. Dlaczego podajesz dane z UK w odniesieniu do sytuacji w Polsce? Przecież zakaz aborcji był w Polsce od dawna. Dopiero bezwzględny nakaz rodzenia uszkodzonych płodów wyprowadził jak to piszesz "lewaków" na ulice.

Jak komuś sie ,że to łatwo nazwe "współżyć" z drugim człowiekiem, to niech zakłada gumeczke , a nawet 2 i niech sie pisze na to ,że może jednak coś z tego będzie bo gumeczka i tabletki nie dają 100% gwarancji.

Ale mając już w sobie "życie" nagle włącza sie alarm ostrzegawczy, a ja co ze mną? przecież ja sie chciałam tylko ..... z drugim, dla relaxu , dla przyjemności.

Chyba ,że to gwałt lub ryzyko utraty własnego życia, wtedy nigdy tego nie zrozumiem i potrafię zrozumieć taką osobe.

Ale większość przypadków to po prostu kobietki lekkich obyczajów które tu i tam lubią skakać zjednego na drugiego, bo taki przykład daje mamusia, siostra ,koleżanka , społeczeństwo.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 21-10-2021 10:10 ]

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #7 Ocena: 0

2021-10-21 10:56:29 (4 lata temu)

rafal80

Mężczyzna

Dla mnie to prawo to jest trochę dziwna interpretacja ochrony życia. Jeśli ktoś już ma tak silne przekonania jeśli chodzi o ochronę życia poczętego i nie dopuszcza tutaj absolutnie żadnych wyjątków (nawet uszkodzonych płodów) to dlaczego nie ma problemów z zabiciem życia, które jest wynikiem gwałtu?

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #8 Ocena: 0

2021-10-21 11:06:58 (4 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Cytat:

2021-10-21 10:56:29, rafal80 napisał(a):
Dla mnie to prawo to jest trochę dziwna interpretacja ochrony życia. Jeśli ktoś już ma tak silne przekonania jeśli chodzi o ochronę życia poczętego i nie dopuszcza tutaj absolutnie żadnych wyjątków (nawet uszkodzonych płodów) to dlaczego nie ma problemów z zabiciem życia, które jest wynikiem gwałtu?

Byles kiedys zgwalcony? Ja sobie nawet nie wyobrazam co musi czuc taka kobieta.

Natomiast skakac z kwiatka na kwiatek dla przyjemnosci z wlasnej woli? I jeszcze normalizowac to i walczyc jaka to ja biedna jestem?

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #9 Ocena: +1

2021-10-21 11:28:32 (4 lata temu)

rafal80

Mężczyzna

Thorin Oczywiście, że gwałt jest traumatycznym przeżyciem i w żaden sposób tego nie umniejszam. Zauważ jednak, że całkowicie odwracasz tutaj uwagę od wartości życia poczętego skupiając się tylko na tym jak dana kobieta się czuję. Następnie próbujesz jeszcze dalej odsunąć się od niewygodnego tematu przeskakując na temat aborcji na żądanie.

Jeśli to jak się czuję dana kobieta stawiasz ponad ochronę zdrowego życia poczętego to dlaczego nieistotne jest dla ciebie jak się czuje kobieta która przez 9 miesięcy musi nosić w sobie zdeformowany płód który nie ma szans na przeżycie?

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #10 Ocena: 0

2021-10-21 12:10:50 (4 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Odwracasz kota ogonem.
Tych chorych dzieci sa w polsce pewnie pojedyncze przypadki, a jak pokazuja zagraniczne przyklady, uzywa sie tych przypadkow to zgody na aborcje bez trzymanki.

Za Cejrowskim...aborcja jest zawsze zlem.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Strona 35 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,