Str 34 z 70 |
|
---|---|
olifka | Post #1 Ocena: 0 2021-08-27 07:32:40 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-07-2021 Skąd: Liverpool |
Ale może nie zwyczajnie każdy podejmuje decyzję za siebie? Jeżeli ktoś się zdecyduje to jest tej osoby decyzja. Nie moja, nie twoja. Kim my jesteśmy by kogoś osądzać?
|
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2021-08-27 07:43:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Oczywiście, dlatego trzeba też dać szansę dziecku w łonie matki by podjęło decyzję za siebie.
-"No co ty, spodziewacie się zlepka komórek?" -"No, byliśmy na usg i zlepkowi bije zlepek komórek sercowych" -"Super Jadźka, a duży? Zlepek-chłopiec czy zlepek-dziewczynka?" -"Oj, chyba zlepek komórek-chłopak bo tak kopie i się rusza tymi komórkami-nóżkami" -"Super Jadźka, tak ci życzyłam, żeby urodził wam się śliczny zlepek komórek!" I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2021-09-21 23:42:11 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Departament Zdrowia i Opieki Społecznej (HHS) w USA udostępnił 252 strony dokumentów, w których udokumentowano barbarzyńskie praktykistosowane na Uniwersytecie w Pittsburghu. Do celów eksperymentów medycznych i badawczych jeszcze żyjącym wcześniakom wycinano nerki, serca, gonady, mózg, pęcherze.
- Dokumenty te pokazują, że pieniądze podatników są wykorzystywane do przekształcenia Uniwersytetu w Pittsburghu w kompleksowy sklep z tkankami ludzkich płodów – od pozyskiwania tkanki z aborcji selektywnych, poprzez »podział« i składowanie szczątków ludzkich, po dystrybucję i wysyłkę pozyskanej tkanki – powiedział dla Fox News Tom Fitton, prezydent Judicial Watch. Link. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
admiralbibol | Post #4 Ocena: 0 2021-09-22 19:49:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2021-08-27 07:32:40, olifka napisał(a): Ale może nie zwyczajnie każdy podejmuje decyzję za siebie? Jeżeli ktoś się zdecyduje to jest tej osoby decyzja. Nie moja, nie twoja. Kim my jesteśmy by kogoś osądzać? To po polsku ? Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
MagdaLena922 | Post #5 Ocena: -1 2021-10-20 08:43:43 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-10-2021 Skąd: Darlington |
średnio po polsku w sumie. jeżeli chodzi o temat to wg. mnie każdy niech sobie żyje po swojemu. chcesz rodzić to urodź dziecko. jeżeli nie chcesz urodzić to tego nie rób. sama widzę jak przechodzi stratę dziecka moja kuzynka. dziecko po 2 godzinach od urodzenia zmarło. nie wyobrażam sobie co ona musiała czuć wiedząc, że dziecko cierpi i że ma chwilę by się z nim pożegnać. aborcja to jest bardzo ciężki temat i wg. mnie państwo nie powinno iść tak daleko w stronę kontrolowania kobiet. powoli zaczyna się dziać niebezpiecznie zwłaszcza, że już nawet kobieta, która poroniła jest podejrzewana co świadome pozbycie się płodu.
[ Ostatnio edytowany przez: MagdaLena922 20-10-2021 08:44 ] |
|
|
admiralbibol | Post #6 Ocena: +1 2021-10-20 11:33:23 (4 lata temu) |
"powoli zaczyna się dziać niebezpiecznie zwłaszcza, że już nawet kobieta, która poroniła jest podejrzewana co świadome pozbycie się płodu." - rozwin prosze na czym polega niebezpieczenstwo i te podejrzenia.
Pozwole sobie przypomniec ze tu nie chodzi o pojedyncze przypadki tylko femiswirom zalezy na tym zeby aborcja byla bezplatna, na zyczenie, w kazdej chwili i przedstawiana jako prosty i przyjazny srodowisku zabieg medyczny. Dla przykladu, w UK w 2020 : urodzen : 613 936 aborcji : 210 860 chyba zgodzimy sie ze ciaz zagrozonych jest jednak mniej niz 1/4. Dodam jeszcze ze na covid zmarlo w UK 139 tys ludzi (w poltora roku) wiec szanse na przezycie wieksze (ok 2 rayz) ma osoba z covidem niz nienarodzone dziecko. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
rafal80 | Post #7 Ocena: 0 2021-10-20 12:04:10 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: Londyn |
admiralbibol, ale Ty podajesz punkt widzenia z drugiego końca skali po to aby odwrócić uwagę i zagłuszyć to co jest na jej początku. W danej chwili prawo w Polsce jest takie, że zmusza kobiety do rodzenia dzieci nawet w przypadku drastycznych deformacji płodu. Np. znam osobiście przypadek gdzie mózg dziecka rósł poza czaszką (nie w Polsce). Uważasz, że to jest słuszne prawo? Kościół i powiązani z nim politycy poczuli się pewnie dumnymi obrońcami życia ale dla ludzi których to w rzeczywistości dotyczy to jest dramat.
|
admiralbibol | Post #8 Ocena: 0 2021-10-20 12:11:52 (4 lata temu) |
Temat jest o "wyroku na kobiety" a te "kobiety" robia dokladnie odwrotnie, w obronie kilku przypadkow rocznie chca pozwolic na aborcje bez trzymanki.
I nie czekam na pytanie - co bys zrobil gdyby to bylo Twoje dziecko, bo jest tak samo madre jak to gdyby kazano mi wybierac ktore ma przezyc kosztem drugiego. PS. Podejrzewam ze w przypadku wymienionym przez Ciebie osoba zadzwoni pod ten numer ktory przewija sie wszedzie i dostanie pomoc. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
rafal80 | Post #9 Ocena: 0 2021-10-20 12:29:16 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2021-10-20 12:11:52, admiralbibol napisał(a): PS. Podejrzewam ze w przypadku wymienionym przez Ciebie osoba zadzwoni pod ten numer ktory przewija sie wszedzie i dostanie pomoc. To trochę jakby teraz Morawiecki powiedział: "Wiem, że w Polsce źle się żyje no ale przecież u nas jest taka możliwość, że każdy może sobie coś dorobić na lewo". |
admiralbibol | Post #10 Ocena: 0 2021-10-20 12:32:06 (4 lata temu) |
Jesli to ma byc koszt uratowania tysiecy istnien ludzkich, to nie mam z tym zadnego problemu.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|