MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Wyrok na kobiety"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

Str 20 z 70

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2020-10-31 10:37:32 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:
2020-10-30 23:27:10, PannaZMokraGlowa napisał(a):

A widze ze nikt oprocz mnie nie uznal za niestosowny brak zmuszania polskich ojcow do dzielenia z matka dziecka niepelnosprawnego "ciezaru" opieki nad tymze dzieckiem? Polacy zarabiaja lepiej niz Polki. Moze z roznych wzgledow przydalby sie taki przepis prawny.

równouprawnienie to slogan na którym można zrobić karierę polityczna a fakty wyglądają trochę inaczej
- wiek emerytalny to jawne naruszenie konstytucji
- powszechna mobilizacja jest skierowana tylko do mężczyzn
- przepisy bhp i inne wartości które można podnosić
- za podobne przestępstwa kryminalne kobiety dostają niższe wyroki
- mężczyźni zgwałceni albo wobec których stosowana była przemoc w rodzinie są wyśmiewani i nikt ich nie traktuje poważnie
- istnieją kluby sportowe kawiarnie etc tylko dla kobiet, poczytaj o problemach warszawskiego golibrody
- w ramach parytetów na technicznych kierunkach kobiety są preferowane i próg dla nich jest obniżony nie ma podobnych mechanizmów na kierunkach zdominowanych przez kobiety np psychologia
- w Polskim Wojsku i Policji kobiety maja obniżone wymagania sprawnościowe, mężczyzna musi mięć włosy obcięte na krotko kobieta nie
- cala masa przeróżnych kursów startupow i konferencji kierowanych tylko dla kobiet, nie ma takich dla mężczyzn
- więcej pieniędzy jest alokowanych na choroby typowo kobiece (rak piersi czy macicy) pomimo tego ze większa jest śmiertelność na raka prostaty czy jader
- sady rodzinne to wyroki sędzi kobiety wydawane z zupełna ignorancja strony mężczyzny

Tak można by wymieniać jeszcze przez chwile

Kobieta jak nie chce mięć dziecka to może dokonać aborcji
Mężczyzna nie ma wyjścia, jeżeli dziecko urodzi się w czasie trwania małżeństwa to jest jego i koniec kropka, nawet jeżeli będzie czarne, teoretycznie może wnieść sprawę o zaprzeczenie ojcostwa ale ma na to tyko rok i matka możne się nie zgodzić na pobranie materiału genetycznego dziecka.
Jeżeli nie są małżeństwem a kobieta po porodzie poda cie jako biologicznego ojca, nikt cie o tym nie poinformuje to już po 12 miesiącach nie masz możliwości odkręcenia tego.

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 31-10-2020 10:49 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

dominikaaa

Post #2 Ocena: 0

2020-10-31 11:02:43 (5 lat temu)

dominikaaa

Z nami od: 30-03-2008

Kaczyński tak płacze nad wolnością tych dzieci i prawem do życia ale czy bierze pod uwagę, ze jak to dziecko urodzi się chore to cierpi? Nie bierze pod uwagę, ze w brzuchu tez cierpi? Niektóre dzieci żyją tylko i wyłącznie dzieki rozwiniętej medycynie bo w naturze już dawno umarłyby a tak są podtrzymywane sztucznie przy życiu. Czasami miesiącami, w szpitalu, same. Kto wtedy broni i troszczy się o Te dzieci ? Nikt. W przypadku gwałtów można usunąć ciąże ale nie w przypadku chorób. Jako dorośli niektórzy chcą mieć prawo do eutanazji, a wiadomo jak cierpi to dziecko? Dopiero Duda postanowil wnieść w tym przypadku poprawkę chyba dwa dni temu. Kaczyńskiego postawa jest rodzic bez względu na konsekwencje.

[ Ostatnio edytowany przez: dominikaaa 31-10-2020 11:05 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2020-10-31 11:18:12 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2020-10-31 10:02:28, sqlserver napisał(a):
W przypadku gdy zostaniesz zgwałcona albo gdy dziecko będzie skazane na ciężkie kalectwo prawa do aborcji nadal nikt ci nie odmawia. Problem się zaczyna gdy powodem ma być problem kosmetyczny. Czy jak na usg wyjdzie ze dziecko ma rozczep wargi albo tylko cztery palce u reki to je urodzisz, ty na pewno tak ale wiele zindoktrynowanych kultem idealności kobiet nie. Cala machina wmawia kobieta, ze to nie ma problemu bo usuniecie ciąży to nie problem, nie obciąża twojego sumienia. Jeżeli nic się nie zmieni to powodem aborcji będzie odcień cery, kolor oczu, włosów czy pleć. To nadal będzie dla dobra płodu bo jak nie będzie niebieskookim blondynem to lepiej niech się nie meczy na tym świecie.
Przykro mi, ze życie cie dostosowawczy albo i nie bo doświadczenia cie ukształtowały i jesteś tu z sama sobą gdzie teraz jesteś ale tłumaczenie dziewczyny, która będąc zagubiona w wielkim świecie decyduje się na aborcje to tak jak bym opowiadał o moim koledze Zbyszku którego rodzice pili nałogowo alkohol i on od najmłodszych lat musiał organizować sobie jedzenie i ubranie. Nie mała chyba 10 lat jak okradał samochody, potem doszły napady a teraz jest w wiezieniu za zabójstwo. To nie jego winna to wielki zły świat i jego brak wyboru.

O czym Ty piszesz? Cała sprawa dotyczy aborcji której powodem jest jakaś patologia (zwracam uwagę na prawidłowe zrozumienie tego terminu) płodu. Głośno mówi się o jakiś przypadkach kiedy dziecko rodzi się bez szans na przeżycie. Z drugiej strony mamy dzieci z np. Zespołem Downa. Osobiście nie wiem jakbym się w takiej sytuacji zachował (jako partner), ale rozumiem motywację ludzi, którzy w takich przypadkach decydują się na aborcję. Takie dzieci wymagają stałej opieki, nawet jak są dorosłe. Rodzice u kresu życia martwią się o to co się będzie działo z ich dziećmi. To jest łatwe do oceniania dla innych ludzi, ale jeśli nie jesteśmy w takiej sytuacji....

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2020-10-31 11:22:25 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2020-10-31 11:18:12, daavid napisał(a):
Cytat:

2020-10-31 10:02:28, sqlserver napisał(a):
W przypadku gdy zostaniesz zgwałcona albo gdy dziecko będzie skazane na ciężkie kalectwo prawa do aborcji nadal nikt ci nie odmawia. Problem się zaczyna gdy powodem ma być problem kosmetyczny. Czy jak na usg wyjdzie ze dziecko ma rozczep wargi albo tylko cztery palce u reki to je urodzisz, ty na pewno tak ale wiele zindoktrynowanych kultem idealności kobiet nie. Cala machina wmawia kobieta, ze to nie ma problemu bo usuniecie ciąży to nie problem, nie obciąża twojego sumienia. Jeżeli nic się nie zmieni to powodem aborcji będzie odcień cery, kolor oczu, włosów czy pleć. To nadal będzie dla dobra płodu bo jak nie będzie niebieskookim blondynem to lepiej niech się nie meczy na tym świecie.
Przykro mi, ze życie cie dostosowawczy albo i nie bo doświadczenia cie ukształtowały i jesteś tu z sama sobą gdzie teraz jesteś ale tłumaczenie dziewczyny, która będąc zagubiona w wielkim świecie decyduje się na aborcje to tak jak bym opowiadał o moim koledze Zbyszku którego rodzice pili nałogowo alkohol i on od najmłodszych lat musiał organizować sobie jedzenie i ubranie. Nie mała chyba 10 lat jak okradał samochody, potem doszły napady a teraz jest w wiezieniu za zabójstwo. To nie jego winna to wielki zły świat i jego brak wyboru.

O czym Ty piszesz? Cała sprawa dotyczy aborcji której powodem jest jakaś patologia (zwracam uwagę na prawidłowe zrozumienie tego terminu) płodu. Głośno mówi się o jakiś przypadkach kiedy dziecko rodzi się bez szans na przeżycie. Z drugiej strony mamy dzieci z np. Zespołem Downa. Osobiście nie wiem jakbym się w takiej sytuacji zachował (jako partner), ale rozumiem motywację ludzi, którzy w takich przypadkach decydują się na aborcję. Takie dzieci wymagają stałej opieki, nawet jak są dorosłe. Rodzice u kresu życia martwią się o to co się będzie działo z ich dziećmi. To jest łatwe do oceniania dla innych ludzi, ale jeśli nie jesteśmy w takiej sytuacji....

jako argument w dyskusji faktycznie używane są dzieci z wodogłowiem albo zespołem Downa ale tylko dlatego ze taki argument ma większa sile
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2020-10-31 11:26:14 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2020-10-31 10:37:32, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2020-10-30 23:27:10, PannaZMokraGlowa napisał(a):

A widze ze nikt oprocz mnie nie uznal za niestosowny brak zmuszania polskich ojcow do dzielenia z matka dziecka niepelnosprawnego "ciezaru" opieki nad tymze dzieckiem? Polacy zarabiaja lepiej niz Polki. Moze z roznych wzgledow przydalby sie taki przepis prawny.

równouprawnienie to slogan na którym można zrobić karierę polityczna a fakty wyglądają trochę inaczej
- wiek emerytalny to jawne naruszenie konstytucji
- powszechna mobilizacja jest skierowana tylko do mężczyzn
- przepisy bhp i inne wartości które można podnosić
- za podobne przestępstwa kryminalne kobiety dostają niższe wyroki
- mężczyźni zgwałceni albo wobec których stosowana była przemoc w rodzinie są wyśmiewani i nikt ich nie traktuje poważnie
- istnieją kluby sportowe kawiarnie etc tylko dla kobiet, poczytaj o problemach warszawskiego golibrody
- w ramach parytetów na technicznych kierunkach kobiety są preferowane i próg dla nich jest obniżony nie ma podobnych mechanizmów na kierunkach zdominowanych przez kobiety np psychologia
- w Polskim Wojsku i Policji kobiety maja obniżone wymagania sprawnościowe, mężczyzna musi mięć włosy obcięte na krotko kobieta nie
- cala masa przeróżnych kursów startupow i konferencji kierowanych tylko dla kobiet, nie ma takich dla mężczyzn
- więcej pieniędzy jest alokowanych na choroby typowo kobiece (rak piersi czy macicy) pomimo tego ze większa jest śmiertelność na raka prostaty czy jader
- sady rodzinne to wyroki sędzi kobiety wydawane z zupełna ignorancja strony mężczyzny

Tak można by wymieniać jeszcze przez chwile

Kobieta jak nie chce mięć dziecka to może dokonać aborcji
Mężczyzna nie ma wyjścia, jeżeli dziecko urodzi się w czasie trwania małżeństwa to jest jego i koniec kropka, nawet jeżeli będzie czarne, teoretycznie może wnieść sprawę o zaprzeczenie ojcostwa ale ma na to tyko rok i matka możne się nie zgodzić na pobranie materiału genetycznego dziecka.
Jeżeli nie są małżeństwem a kobieta po porodzie poda cie jako biologicznego ojca, nikt cie o tym nie poinformuje to już po 12 miesiącach nie masz możliwości odkręcenia tego.

hahaha szach i mat *ROFL*
to by byl9 na tyle w temacie tego jak ciezkie zycie wioda kobiety :-]

sam tez chetnie poszedlbym na emeryture dwa lata wczesniej niestety jestem dyskryminowany ale kobietom ta dyskryminacja nie przeszkadza nic a nic... rowne prawa tutaj? po co *CRAZY*

tez juz poruszalem ta bardzo wazna kwestie ze jezeli kiedys mialoby wejsc w zycie prawo do aborcji na zyczenie do 3miesiaca zycia*
*czyt wolnosc wyboru kobiet o ktora walcza nawiedzone lewaczki jak wielgusowa dla ktorej dziecko zanim sie nie urodzi jest tylko plodem a nie czlowiekiem

...to powinno to prawo wejsc w zycie razem z obowiazkiem prawnym kobiety do spisania deklaracji ktora zobowiazywalaby ja do wychowania dziecka w pojedynke bez pomocy finansowej ze strony mezczyzny w sytuacji gdyby on tego dziecka nie chcial

jak wybor to dla obu stron a nie tylko dla jednej

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 31-10-2020 11:34 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2020-10-31 11:34:24 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2020-10-31 11:22:25, sqlserver napisał(a):
Cytat:

jako argument w dyskusji faktycznie używane są dzieci z wodogłowiem albo zespołem Downa ale tylko dlatego ze taki argument ma większa sile

Masz dzieci?

Za każdym razem kiedy moja żona była w ciąży za nic w świecie nie mogłem zrozumieć ludzi którzy pytali mnie czy chciałbym chłopczyka czy dziewczynkę. Nie rozumiałem tego pytania. Było mi to zupełnie obojętne. Chciałem tylko żeby urodziło się zdrowe.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2020-10-31 11:39:13 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

mam, zresztą już dorosłe, mój pierwszy syn miał być niedorozwinięty i proponowano nam "rozwiązanie" teraz ma ponad 2 metry wzrostu i masę medali za pływanie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2020-10-31 11:44:36 (5 lat temu)

daavid

Mężczyzna

Cały czas utrzymano taką ekspertyzę? Moja znajoma podczas pierwszego badania usłyszała, że podejrzewają Zespół Downa. Drugie badanie obaliło to podejrzenie. Chłopiec urodził się zdrowy.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2020-10-31 12:12:07 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Pierwsza diagnoza była taka ze dziecko ma tylko polowe okładu pokarmowego i nie przeżyje tygodnia, oczywiście potem okazało się ze to błąd albo cud. Ale zanim były następne badania to "profesor" nalegał ze im wcześniej tym lepiej dla organizmu matki, oczywiście proponował dyskretny zabieg

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2020-10-31 12:28:07 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Sa jeszcze ludzie gotowi do poświęceñ:

https://portal.abczdrowie.pl/10-razy-proponowali-jej-aborcje-urodzila-piekna-corke

Lekarze sa omylni, sprawdzie ilu ludzi umiera w wyniku błedów lekarskich.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,