MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Wyrok na kobiety"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

Str 16 z 70

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2020-10-30 15:54:49 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2020-10-30 15:45:34, dominikana36 napisał(a):
Ale nie mam pomyslu na niewierzacego katolika- kto to?

Ja znam takich. Nie brali ślubu kościelnego, nie ochrzcili dzieci, mimo że sami są. Ostatnio poszli w kierunku religii wschodu, sami są ochrzczeni ale w Trójcę św nie wierzą. Nie cierpią też kleru i nie uznają 10 przykazań, świąt katolickich nie obchodzą i nie święcą koszyczka.

Jednym słowem katolicy niewierzący konsekwentni.

Jednak zdecydowanie z niewierzących dominują raczej niekonsekwentni.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2020-10-30 16:28:29 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Uwaga - bo mnie temat w ogóle nie ekscytuje i napiszę tylko do karjo i jej stonowanych wypowiedzi:

W proteście kobiet odnośnie wyroku TK nie byłoby nic złego gdyby nie to, że kontrolę nad protestami przejęły środowiska skrajnie lewicowe i feministki. A wiec konflikt zrobił się dwóch skrajnych obozów - skrajnej lewicy i kobiet wkreconych w ich rozgrywkę i zagorzałych ultrasów jeśli chodzi o aborcję. To nie normalne kobiety demoluja i wandalizuja pomniki, kościoły, przerywaja msze (w DE grozi do 3 lat pudła) - to ci sami aktywiści lgbt (flagi na pomniku AK), te same lewicowe dzialaczki co otwarcie brzydza się dzieci ,,bo sa nie do rozmowy" i wolą pieski.

To te osoby swoimi wulgaryzmami, chamstwem i demolką niszcza ten pokojowy protest, do Warszawy już jada faszysci z antify z niemiec i bedzie to, co w USA.

,,Obalenie" rzadu nic nie da, trzeba zmienić konstytucję i pod nia pisać ustawy o ewentualnej aborcji na życzenie. Tego Lemart, Budka, Hołownia ludziom nie powiedzą, wolą podsycać konflikt bo jest im politycznie na reke (pis traci, oni zyskuja).

I to tyle, na ulicach Warszawy nie beda sie bily normalne kobiety, beda sie bily lewicowe bojowki atakujace kibicow i prawicowe bojowki stojace pod kosciolami i pomnikami. I tyle.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #3 Ocena: +1

2020-10-30 16:30:47 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Oj dostanie mi sie...
Nie znam sie na polityce I nie sledze... co tam w Polsce.
Jestem katoliczka.....
Jestem za aborcja, za euthanasia I kara smierci.

Nie bede kontynuowac dlaczego? Jak mozna? I tak dalej.
Ja nie jedno w zyciu widzialam.....

Mam nadzieje, ze jak przyjdzie moja kolej na smierc, to mi "ktos" pomoze I bedzie to legalne z prawem. Jak narazie jeszcze sie nie wybieram, ale jestem dawca organow I gdybym miala wypadek, to nie zycze sobie by mnie "skladali", a pozniej byc obciazeniem dla rodziny.

To tyle ode mnie.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #4 Ocena: 0

2020-10-30 16:36:27 (5 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2020-10-30 16:30:47, Misia13 napisał(a):
Oj dostanie mi sie...
Nie znam sie na polityce I nie sledze... co tam w Polsce.
Jestem katoliczka.....
Jestem za aborcja, za euthanasia I kara smierci.

Nie bede kontynuowac dlaczego? Jak mozna? I tak dalej.
Ja nie jedno w zyciu widzialam.....

Mam nadzieje, ze jak przyjdzie moja kolej na smierc, to mi "ktos" pomoze I bedzie to legalne z prawem. Jak narazie jeszcze sie nie wybieram, ale jestem dawca organow I gdybym miala wypadek, to nie zycze sobie by mnie "skladali", a pozniej byc obciazeniem dla rodziny.

To tyle ode mnie.

Brawo Misia13. Brawo za odwagę.

[ Ostatnio edytowany przez: andypolo 30-10-2020 16:37 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2020-10-30 16:52:06 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Ależ taka postawa nie wzbudza kontrowersji, kontrowersje wzbudza eutanazja gdy starsza osoba chce jeszcze żyć ale ma guzik do powiedzenia. To niby to samo ale zupełnie co innego.

I tu dodam: powinnismy wspolczuć rodzinom pograzonym w żałobie nad 88-letnia ofiara covida i czuc ich ból ale powinnismy popierac te rodzine, gdy beda chcieli sie wbrew woli staruszka go legalnie pozbyć.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2020-10-30 17:21:38 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2020-10-30 16:52:06, Jurny_Jurek napisał(a):

I tu dodam: powinnismy wspolczuć rodzinom pograzonym w żałobie nad 88-letnia ofiara covida i czuc ich ból ale powinnismy popierac te rodzine, gdy beda chcieli sie wbrew woli staruszka go legalnie pozbyć.

Coś mi się nie klei w tym poście. Czyżby "?" lub negacji zabrakło przez pośpiech?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 30-10-2020 17:33 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2020-10-30 17:40:24 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Jak już jedziemy po skrajnościach....
Kościół nie nakazuje zbierać z asfaltu nerek, serca, wątroby, żeby złożyć w całość i uporczywie podtrzymywać przy życiu.

Tak samo jest ze wszystkim, może poza karą śmierci, także ja się z Misią zgadzam. Nie chciałabym bym tylko być osobą wykonującąwyrok bo nie chce mieć na sumieniu żadnego człowieka.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #8 Ocena: 0

2020-10-30 17:46:09 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2020-10-30 15:54:49, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2020-10-30 15:45:34, dominikana36 napisał(a):
Ale nie mam pomyslu na niewierzacego katolika- kto to?

Ja znam takich. Nie brali ślubu kościelnego, nie ochrzcili dzieci, mimo że sami są. Ostatnio poszli w kierunku religii wschodu, sami są ochrzczeni ale w Trójcę św nie wierzą. Nie cierpią też kleru i nie uznają 10 przykazań, świąt katolickich nie obchodzą i nie święcą koszyczka.

Jednym słowem katolicy niewierzący konsekwentni.

Jednak zdecydowanie z niewierzących dominują raczej niekonsekwentni.

To nie na temat ale bardzo ciekawe rozumowanie... Na prawde- bo chyba wlasnie sie dowiedzialam, ze jestem niewierzaca katoliczka:-]
Bo wiesz ja nie chodze do kosciola, nie poszlam wprawdzie w kierunku zadnej religi ale nie obchodze ani Wielkanocy ani Bozego Narodzenia ani zadnego innego swieta koscielnego, nie cierpie kleru jako grupy spolecznej i zadnego z koscilow jako instytucji ( nie tylko katolickiego), nie bralam slubu koscielnego i na pewno nie ochrzcilabym dziecka. Nawet nie zyje w katolickim kraju (na szczescie) i meza tez katolika nie mam.
Wprawdzie mnie ochrzczono (nie mialam nic do powiedzenia jako niemowle) i nawet u komunii pierwszej bylam (jako 8 latek tez sie zbuntowac nie moglam) ale wybierzmowac sie juz nie dalam...We wszystkich ankietach zaznaczam "no religion".
Chcialabym , zeby moje cialo po smierci trafilo do instytutu medycyny, bo nie znosze zadnej postaci kultu ciala. Jesli ktos chce sobie urzadzic pozegnanie jak umre, to prosze bardzo byleby bylo swieckie :)
10 przykazan uznaje jako piekne wskazania jak zyc, bo w nich to akurat niz zlego nie ma..
Dalej uwazasz, ze jestem niewierzaca katoliczka? niby dlaczego? chrzest i pierwsza komunia , kt odbyly sie kompletnie bez mojej swiadomosci w Twoich oczach robia ze mnie katolika?
Ja jednak uwazam, ze po prostu katolikiem nie jestem. Ba, nawet ta wierzaca i praktykujaca czesc mojej rodziny tak nie uwaza...

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2020-10-30 17:54:18 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

@Dominikana może tego nie wiesz, ale chrzest jest sakramentem niezmywalnym.
Dlatego bardziej logiczne jest być niewierzącym katolikiem niż ochrzczonym nie- katolikiem.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #10 Ocena: 0

2020-10-30 17:56:46 (5 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2020-10-30 16:52:06, Jurny_Jurek napisał(a):
Ależ taka postawa nie wzbudza kontrowersji, kontrowersje wzbudza eutanazja gdy starsza osoba chce jeszcze żyć ale ma guzik do powiedzenia. To niby to samo ale zupełnie co innego.

Jestem pewien, że Misia13 popiera aborcję ale nie każdą, eutanazję ale na pewnych warunkach. Nie ma sensu tu na ten temat rozpisywać się.
Niestety jest bardzo trudno stworzenie takiego prawa, warunków, aby wszystko było jasne, przejrzyste.

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 70 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 68 | 69 | 70 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,