MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 5 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2020-02-09 09:03:28 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2020-02-09 00:31:37, teresa2462 napisał(a):
To niestety działa w obie strony.
Np: w Polsce kobietę bezdomną zawsze przyjmie noclegownia. Mężczyźni mogą nocować 2 tygodnie maksymalnie a później dają mu kopa w tyłek i niech szuka innej noclegowni. Według mnie jest O.K. no ale idąc tokiem myślenia feministek to jest to dyskryminacja.

Tego nie wiedziałam ale racja, że to działa w dwie strony jak tak pomyśle. Kobieta od zawsze była uważana za ta słabszą i tą, którą trzeba się opiekować. Podobnie jest też przy rozwodach i przyznawaniu opieki nad dzieckiem kobiecie. Zakłada się, ze dziecko powinno zostać z mamą, choć w części przypadków lepiej jednak dziecku byłoby z ojcem.

Cytat:

2020-02-09 02:42:11, daavid napisał(a):

Przecież z tym, że kobieta nie za bardzo mogła ochlać się i leżeć pod płotem wcale nie chodziło o kobietę i jej rzekomo utracony honor, ale o jej mężczyznę, który po czymś takim byłby nikim. To tak na marginesie. Jakbym był kobietą to bym był bardzo rad z tego że żyję teraz a nie np. sto lat wcześniej.

Odnośnie pogrubionego tekstu, w tym kontekście o tym nie myślałam. Jeśli zaś chodzi o ostatnie zdanie, to ja często dziękuję losowi, ze urodziłam sie akurat w tym czasie i miejscu i mogę o sobie decydować. Z moimi poglądami i podejściem do świata ileś lat temu spaliliby mnie na stosie ;-)

Cytat:

Ładnie podsumowany temat.
Jak kilka lat temu Wayne Rooney puszczał swoją żonę kantem z wszelkiej maści prostytutkami i masazystkami to wszystkie psy świata na nim powieszono a nie nazywano bohaterem. Najwyraźniej odbiór osoby i ocena jej zachowania zależy od orientacji seksualnej.
Hetero facet oszukujący żonę? Szmatławiec. Homo facet oszukujący żonę? Bohater.

Zastanawiam się jeszcze nad tym co napisałaś. Nie śledziłam poprzedniej historii i w sumie tej obecnej też aż tak dokładnie nie śledzę.
Na to jak ludzie są postrzegani przez wszystkich nie mam wpływu. Ja zawsze rozpatruje sytuacje, ze swojego punktu widzenia.
Kiedyś pisałaś, że dzielisz wszystko co w necie przez 14 bodajże. Ja podchodzę do tych wszystkich rewelacji na temat osób publicznych również w ten sposób.

To co my wiemy z gazet a to jak wygląda sytuacja naprawdę też pewne gdzieś tam mija się ze stanem rzeczywistym i jest przefiltrowane przez media i ukazane w innym świetle.
Nie wiem czy stawiałabym znak równości pomiędzy dwoma opisanymi przez Ciebie przypadkami.

Ja jakoś zawsze staram się widzieć dwie strony medalu. Nie wiem jaka jest prawda na temat coming outu. Jeśli "puszczał by się " na lewo z wszelkiej maści facetami a na koniec zrobił coming out to mogłabym być może go porównać do pierwszego przypadku.

Jeśli jednak przez te wszystkie lata starał sie "walczyć" ze skłonnościami próbując tworzyć związek z żoną i miał np jakiegoś jednego przyjaciela, to inaczej bym na to patrzyła. Dla mnie istotne jest na ile w takich sytuacjach ktoś się zagubił i poplątał a na ile robi je z wyrachowania i ma gdzieś czyjeś uczucia.

Dla mnie wiele sytuacji życiowych nie jest czarno białych i staram sie je rozpatrywać indywidualnie.

To co napisałaś jako podsumowanie to dla mnie takie trochę uproszczenie dwóch wydaje mi się jednak innych sytuacji albo ja inaczej je widzę.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2020-02-09 09:10:16 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja sie tez pod tym podpoisuje. Faceci chyba patrza na to inaczej, nie kapuja, ze inaczej sie ocenia relacje z emocjonalnym zaangazowaniem, a inaczej sypianie z byle kim, byle wiecej. Obojetnie od orientacji.

Moze dlatego kobiety lubia miec kolege geya- bo on mysli jak kobieta, rozummie kobiecy punkt widzenia:8

Kolejna anegdota. Kolega mi opowiada, ze dowiedzial sie od znajomyh, e jego "zona- nie zona" w kazdym badz razie 10 letnia partnerka i matka jego dziecka przez 5 lat miala na boku kogos innego. No i sie rozeszli teraz dlatego. No i on nie rozumei, bo gdyby to byl jednorazowy skok w bok, to jeszcze, no ale te 5 lat.

Hmm, w calej tej historii od poczatku cos mi nei pasuje. Wziawszy pod uwage, ze dziecko ma 5 lat, a kobieta po urodzeniu dziecka, przynajmniej ten pierwszy rok, w ogole nie bedzie zainteresowana przygodami z kims innym. Hormony dzialaja tak, zeby sie skoncentrowala na dziecku. Ta cala jego sytuacja ogladana z boku wyglada tak: on clay dzien w pracy, po pracy silownia, do domu spac i tak wkolko.

Tu nie tzreba jakiejs specjalnej iteligencji zeby sie domyslic jak taki zwiazek sie skonczy. W dodatku wcale nie bylabym taka pewna, czy on nie mial przez ten czas jakis skokow w bok. Tak wiec kazdyprzypadek jest inny, i nic nie jest takie proste jak mogloby sie wydawac.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 09-02-2020 09:21 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2020-02-09 09:16:22 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"@cris, nie zaden namietna milosc, tylko sex byle jaki z byle kim, byle wiecej.

widocznie wiesz lepiej : P

zgadzam sie rowniez z toba galadier co do lokalizacji Polska vs anglia gdyby to zrobil 20-15 lat temu to niby co by sie stalo?

mialem tu krotki epizod w 2006 roku duzy magazyn mlody anglik ktory szybko powiedzial calej polskiej ekipie z ktora pracowal ze jest homo
to byla jedna z najbardziej lubianych osob jezeli Polacy tak zareagowali to czego mogl oczekiwac od tolerancyjnych anglikow?

kolo sie zapetlalo i bylo coraz trudniej powiedziec prawde widocznie ta spolecznosc sama sobie jest winna z tym ze sie ukrywa ze swoja orientacja w kraju gdzie jest to akceptowane

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #4 Ocena: 0

2020-02-09 10:06:05 (5 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Czyli mozna wyslac na jego raczki wyrazy ogolnego oburzenia i obrzydzenia jego postawa z ramienia spolecznosci MW ?
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #5 Ocena: 0

2020-02-09 11:32:16 (5 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Skoro zasady sa juz od dawna ustalone:

Cytat:
Zresztą różnicę oceny zachowań można też zobaczyć na przykładzie jak postrzegamy kobiety i mężczyzn. Mężczyzna mógł sie ochlać, leżeć pod płotem, spać z kim popadnie i jego zachowania były przez większość traktowane ze zrozumieniem, bo to mężczyzna. Niech to samo by zrobiła kobieta to była jej przyczepiana łatka kobiety lekkich obyczajów.

Miejcie wy lepiej pretensje do swoich mamuś, mam czy matek ewentualnie do tatusiów, tatów, czy ojców ze takimi was urodziły a ojcowie zrobili.

Drogie panie chcecie to zmienicie sobie to świat należy do was.:-D
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

shipley

Post #6 Ocena: 0

2020-02-09 11:35:38 (5 lat temu)

shipley

Mężczyzna

Z nami od: 05-03-2007

Zgadzam się. Zawsze tak myślałem.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2020-02-09 11:48:46 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2020-02-09 11:32:16, ROTAREDOM napisał(a):

Skoro zasady sa juz od dawna ustalone:

Miejcie wy lepiej pretensje do swoich mamuś, mam czy matek ewentualnie do tatusiów, tatów, czy ojców ze takimi was urodziły a ojcowie zrobili.

Drogie panie chcecie to zmienicie sobie to świat należy do was.:-D

Nie wiem gdzie Ty w moim wpisie widzisz pretensje. Napisałam, że mnie to śmieszy. Pretensji nie roszczę. Opisuję tylko, to co zauważam.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2020-02-09 11:52:16 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

smieszy cie to ale nie uwazasz ze faktycznie tak jest ? ze facet moze wiecej?

upijac sie przeklinac i miec wiele partnerek a kobiecie to nie wypada

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #9 Ocena: 0

2020-02-09 11:58:57 (5 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2020-02-09 00:06:33, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Dla mnie nie ma w tym przypadku znaczenia czy on jest homo czy hetero seksualny. W moim przypadku akurat odbiór jego osoby nie zależy od jego orientacji. Okrzyknięcie go przez media bohaterem i dla mnie jest grubą przesadą.

Mogę próbować zrozumieć czyjeś postępowanie, nie piętnować jakiś zachowań, ale z tym bohaterstwem to ktoś sie rozpędził.
Zresztą różnicę oceny zachowań można też zobaczyć na przykładzie jak postrzegamy kobiety i mężczyzn. Mężczyzna mógł sie ochlać, leżeć pod płotem, spać z kim popadnie i jego zachowania były przez większość traktowane ze zrozumieniem, bo to mężczyzna. Niech to samo by zrobiła kobieta to była jej przyczepiana łatka kobiety lekkich obyczajów.
Nie jestem wojującą feministką, w ogóle nie jestem feministką, ale zawsze mnie to śmieszyło.

No przecież to jasne. Dla mnie tez orientacja osoby nie wpływa na ocenę jej postępowania. Morderca homo imorderca hetero są jednakowo źli. Aż dziwne, ze muszę to wyjaśniać...
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2020-02-09 12:05:56 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

jest to dziwne bo szersze grono publiki ocenia to wlasnie zupelnie inaczej tak wnioskuje z waszych komentarzy

szczerze mowiac to nawet nie otworzylem tego linka i nie bardzo wiem o kogo chodzi bardziej opieram sie na intuicji

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,