Str 4 z 11 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ZlotaPerla1 |
Post #1 Ocena: 0 2020-02-08 20:55:25 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Prawda jest taka, że ludzkie podejście do tych spraw zmieniło się.
A tak jak za komuny gej musiał mieć rodzinę i dzieci, bo nie mógł być gejem, a potem po latach taki człowiek wylewa frustrację całego świata - masa zabójstw itp.
Co do bohatera roku to przesada - czysty snobizm - dzieci szoda, żona musiała wiedzieć, nie da się tego nie wiedzieć Opinia moderatora: Post edytowany. Określenie "pedał" ma wydźwięk obraźliwy. Konefka Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #2 Ocena: 0 2020-02-08 21:24:50 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jak jest biseksualny to żona niekoniecznie musi coś wiedzieć. Jeśli jeszcze żona np. nie miała, względnie nie ma innych kochanków, to trochę brak jej punktu odniesienia.
Dzisiaj o wszystkim wie google. Faktycznie czasami więcej jak partner. Wystarczy historia z wyszukiwarki. Jeśli doda się do tego geolokalizację to mamy potężną wiedzę, w tym o kryptogejach/kryptolisbijkach. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 08-02-2020 21:50 ]
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #3 Ocena: 0 2020-02-08 22:11:14 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Cos mi tam w nim nie pasowalo, przeciez to sie da wyczuc w lozku, ze on nie reaguje jak wiekszosc facetow. Chyba, ze ona nie miala skali porownawczej, nie wiadomo.
Nie wiem jak miała wiedzieć jak reaguje większość facetów? Nie każdy uprawia sex z większością facetów w ciągu swojego życia...
Odpowiedź dlaczego ukrywał się do tej pory jest w wielu postach w tym temacie. Samo określenie "dupczenia" wiele mówi o podejściu.
Ada
|

|
 |
|
cris82 |
Post #4 Ocena: 0 2020-02-08 23:03:47 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
o juz sie nie bylo do czego doczepic... "dupczenie" to akurat mlodziezowy odpowiednik uprawiania namietnej milosci
rozumiem ada ze dzieli nas roznica wieku ale bez przesady... : P
|

|
 |
|
galadriel |
Post #5 Ocena: 0 2020-02-08 23:05:41 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Jakoś łatwiej byłoby mi to sobie wytłumaczyć
Dokladnie. Ja tez nie kapuje jak @vlad to odebral.
@radzik, ale tu nie chodzi jak bliscy odbieraja, tylko wlasnie ten aplauz publiki, kompletna abstrakcja.
@cris, nie zaden namietna milosc, tylko sex byle jaki z byle kim, byle wiecej.
A w sumie nie wiemy co ten facet robil- moze sie wcale nie puszczal na prawo i lewo tylko na przyklad byl w wiernym monogamicznym zwiazku z jednym partnerem, a z zona to tzw biale malzenstwo. Nie sadz ludzi po sobie
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 08-02-2020 23:11 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
NightFury |
Post #6 Ocena: 0 2020-02-08 23:33:13 (5 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat:
2020-02-08 19:55:01, iwona38 napisał(a):
Gdyby on byl hetero to ci wszyscy jego obroncy juz dawno by go zlinczowali.
Ładnie podsumowany temat.
Jak kilka lat temu Wayne Rooney puszczał swoją żonę kantem z wszelkiej maści prostytutkami i masazystkami to wszystkie psy świata na nim powieszono a nie nazywano bohaterem. Najwyraźniej odbiór osoby i ocena jej zachowania zależy od orientacji seksualnej.
Hetero facet oszukujący żonę? Szmatławiec. Homo facet oszukujący żonę? Bohater. Music leads me through my life
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2020-02-09 00:06:33 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2020-02-08 23:33:13, NightFury napisał(a):
Jak kilka lat temu Wayne Rooney puszczał swoją żonę kantem z wszelkiej maści prostytutkami i masazystkami to wszystkie psy świata na nim powieszono a nie nazywano bohatere Najwyraźniej odbiór osoby i ocena jej zachowania zależy od orientacji seksualnej.
Hetero facet oszukujący żonę? Szmatławiec. Homo facet oszukujący żonę? Bohater.
Dla mnie nie ma w tym przypadku znaczenia czy on jest homo czy hetero seksualny. W moim przypadku akurat odbiór jego osoby nie zależy od jego orientacji. Okrzyknięcie go przez media bohaterem i dla mnie jest grubą przesadą.
Mogę próbować zrozumieć czyjeś postępowanie, nie piętnować jakiś zachowań, ale z tym bohaterstwem to ktoś sie rozpędził.
Zresztą różnicę oceny zachowań można też zobaczyć na przykładzie jak postrzegamy kobiety i mężczyzn. Mężczyzna mógł sie ochlać, leżeć pod płotem, spać z kim popadnie i jego zachowania były przez większość traktowane ze zrozumieniem, bo to mężczyzna. Niech to samo by zrobiła kobieta to była jej przyczepiana łatka kobiety lekkich obyczajów.
Nie jestem wojującą feministką, w ogóle nie jestem feministką, ale zawsze mnie to śmieszyło. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
teresa2462 |
Post #8 Ocena: 0 2020-02-09 00:31:37 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-03-2009 Skąd: walia |
Cytat:
2020-02-09 00:06:33, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Zresztą różnicę oceny zachowań można też zobaczyć na przykładzie jak postrzegamy kobiety i mężczyzn. Mężczyzna mógł sie ochlać, leżeć pod płotem, spać z kim popadnie i jego zachowania były przez większość traktowane ze zrozumieniem, bo to mężczyzna. Niech to samo by zrobiła kobieta to była jej przyczepiana łatka kobiety lekkich obyczajów.
Nie jestem wojującą feministką, w ogóle nie jestem feministką, ale zawsze mnie to śmieszyło.
To niestety działa w obie strony.
Np: w Polsce kobietę bezdomną zawsze przyjmie noclegownia. Mężczyźni mogą nocować 2 tygodnie maksymalnie a później dają mu kopa w tyłek i niech szuka innej noclegowni. Według mnie jest O.K. no ale idąc tokiem myślenia feministek to jest to dyskryminacja.
|

|
 |
|
daavid |
Post #9 Ocena: 0 2020-02-09 02:42:11 (5 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2020-02-09 00:06:33, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:
2020-02-08 23:33:13, NightFury napisał(a):
Jak kilka lat temu Wayne Rooney puszczał swoją żonę kantem z wszelkiej maści prostytutkami i masazystkami to wszystkie psy świata na nim powieszono a nie nazywano bohatere Najwyraźniej odbiór osoby i ocena jej zachowania zależy od orientacji seksualnej.
Hetero facet oszukujący żonę? Szmatławiec. Homo facet oszukujący żonę? Bohater.
Dla mnie nie ma w tym przypadku znaczenia czy on jest homo czy hetero seksualny. W moim przypadku akurat odbiór jego osoby nie zależy od jego orientacji. Okrzyknięcie go przez media bohaterem i dla mnie jest grubą przesadą.
Mogę próbować zrozumieć czyjeś postępowanie, nie piętnować jakiś zachowań, ale z tym bohaterstwem to ktoś sie rozpędził.
Nie jestem wojującą feministką, w ogóle nie jestem feministką, ale zawsze mnie to śmieszyło.
No tak to na świecie było, że mężczyźni tworzyli historię, pod siebie ją układali i tworzyli dla siebie wygodne normy. W świętych księgach największych religii na Ziemii to mężczyźni odgrywali większą rolę niż kobiety. Pod tym względem ostatnie dziesiątki lat to i tak niewyobrażalna zmiana bo nie tylko w Arabii Saudyjskiej kobiety wcześniej niewiele mogły. Dostęp do nauki był mocno utrudniony a wcześniej niemożliwy.
Przecież z tym, że kobieta nie za bardzo mogła ochlać się i leżeć pod płotem wcale nie chodziło o kobietę i jej rzekomo utracony honor, ale o jej mężczyznę, który po czymś takim byłby nikim. To tak na marginesie. Jakbym był kobietą to bym był bardzo rad z tego że żyję teraz a nie np. sto lat wcześniej.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2020-02-09 08:50:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: To tak na marginesie. Jakbym był kobietą to bym był bardzo rad z tego że żyję teraz a nie np. sto lat wcześniej.
To znaczy urodzona w zachodniej cywilizacji, bo gdzie indziej to te kobiety, geje itp takiej wolnosci/ equality and diversity nie maja; )
Ta cala sytuacja z tym coming out dziwi rowniez dlatego, ze to sie nie dzieje w Pl. Tam by mozna sie zastanawiac, ze sie bal przyznac, bo rodzina, bo spoleczenstwo, zwlaszcza jesli nie jest z duzego miasta. Ale tu maja takiego swira na punkcie human rights, zalegalizowane homo malzenstwa, nhs sponsoruje operacje zmiany plci i mozesz sie identyfikowac jako jedna z 57- miu plci, a on wciaz wolal jak te sto lat temu udawac, ze nie jest gejem. i sie oglasza na starosc. No po prostu abstrakcja to wszytko.
@Ada, w sumie nawet nie chodzi, czy zona miala porownanie, czy nie. To sie pewnie da wyczuc i bez skali porownawczej. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|