Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » zwolnienie lekarskie w ciazy

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » zwolnienie lekarskie w ciazy

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 1)
sysunia

Post #1

2007-02-06 22:56 (2 lata temu)

sysunia

Z nami od: 01-06-2006

Czesc! Pracuje dla jednego z fast foodow, mam kontrakt, stawka godzinowa, nie okreslona w kontrakcie dokladna liczba godzin ( srednio pracuje 50 godzin tygodniowo),czy naleza mi sie jakies pieniazki jesli pojde na zwolnienie lekarskie w ciazy?

p.s.w kontrakcie mam zapis: the company operates the statuory sick pay sheme SSP and if employees are entitledto it, they will normally recive statuory sick pay once a signed doctors certificate is received -
wynika z tego ze pewnie cos mi sie nalezy, ale ile i czy na pewno nie mam pojecia??? boje sie ze zostane bez niczego, bo firma ta lamie bezkarnie wszystkie mozliwe przepisy....
marta

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2

2007-02-07 10:15 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Dostaniesz standardowe wynagrodzenie za zwolnienie, zgodnie ze schematem SSP, jesli zarabialas wiecej niz 84 funty tygodniowo brutto, a wynagrodzenie za zwolnienie wyniesie 70.05 funta tygodniowo.

SSP jest placone do 28 tygodni. Bedziesz musiala dostarczyc zwolnienie od lekarza.
Sa jeszcze rozne kruczki zwiazane z ciaza i zwolnieniem w przypadku 4 tygodni przed terminem porodu. Wtedy zwolnienie zamieni sie w Statutory Maternity Pay jesli kwalifikujesz sie do niego.

Mozesz tez nie kwalifikowac sie w ogole do SSP, musisz sprawdzic reszte kontraktu/regulaminu firmy czy nie ma warunkow, ze placa dopiero po pol roku pracy itp.

Pelna informacja na temat SSP http://www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/statutory_sick_pay.asp

Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz