Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » 13 tydzien |
| Autor | Strona: 2 z 2 |
|---|---|
| alfa170 | Post #1 2007-02-24 09:14 (2 lata temu) |
Z nami od: 25-04-2006 Skąd: Loughborough/Sileby |
Zgadzam sie z Kik nie jest tak zle i wszystko zalezy od regionu gdzie mieszkasz ja jestem w 34 tyg. i czekam na 4 scan w przyszly piatek z racji tego ze pierwszy synek urodzil sie duzy (4 kg)wizyty u poloznej na poczotku mialam co miesiac a teraz co dwa tyg.zawsze podstawowe badania(krew i mocz) co do porodu nie moge za wiele powiedziec bo mam to przed soba mialam do wyboru gdzie chce rodzic dom porodowy albo szpital byla jeszcze opcja porodu w domu ale ta odrzucilismy na poczatku po wizycie w obu miejscach wybralismy ta pierwsza opcje chociaz musze czekac do nastepnego scanu wtedy lekarz zmierzy dziecko jezeli bedzie wieksze niz 4 kg to stwierdzil ze raczej bede musiala miec cesarke.
|
| dziuniek1982 | Post #2 2007-02-24 13:21 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2007 |
Hej wiem ze nie jest tak strasznie jak pisze WIKA 9 , jestem obecnie w 18 tyg. i jest wszystko ok. Mialam juz 2 usg , jest wszystko dobrze, badania krwi, spotkanie z midwife i jest wszystko dobrze, wiec nie wiem czemu tak ostro do tego podchodzisz WIKA 9.
pozdrawiam |
| Wika9 | Post #3 2007-02-24 18:18 (2 lata temu) |
Z nami od: 23-02-2007 Skąd: Będzin-Bristol |
Drogi mamy !!!
Kazda z was do swojej pomaranczowej ksiazeczki dostala rozpiske przewidywanych badan - kobiety w ciazy Zgadzam sie za badan moze byc wiecej jesli lekarze podejzewaja jakie kolwiek komplikacje ale ustawowo jest tylko jedno usg i jedna wizyta u lekarza Wiec jesli ty alfa piewsze dziecko urodzilas duze to wiadomo ze musza kontrolowac wzrost drugiego - chyba ewentualnych powiklan nie musze wymieniac???? Droga Kik szczerze wspolczuje ze tyle musialas wysiadywac w przychodniach - czy po tylu wizytach i skanach to na pewno nie byla ciaza zagrozona??? 6 skanow w ciazy bez podstaw to istna glupota - kazdy skan rozgrzewa brzuch a to zagraza wczesniejszemu odklejeniu sie lozyska PRZYKRO MI ZE WAS NASTRASZYLAM I WSZYSTKO WIDZE W CZARNYCH KOLORACH ALE TO WYNIKA CHYBA Z WIEKSZEGO USWIADOMIENIA PRZEZ ZYCIE Z LEKKOMYSLNYMI MAMUSIAMI WALCZE OD LAT I NIE DLATEGO ABY KOMUS DOLOZYC ALE DLATEGO ABY JE USWIADOMIC GDYZ JESLI PO PORODZIE JEST COS Z DZIECKIEM NIE TAK TRAFIACIE MIEDZY INNYMI DO TAKICH OSOB JAK JA - ALE JEST JUZ ZA POZNO - WIDZE LZY STRACH REZYGNACJE Z ZCYCIA I PYTANIE - DLACZEGO MNIE TO SPOTKALO ???? NIESTETY I SA PRZYPADKI ZE POWINNAM ODPOWIEDZIEC - Z TWOJEJ GLUPOTY I NIEODPOWIEDZIALNOSCI - ALE PO CO JAK JUZ JEST ZA POZNO I TRZEBA ZACZAC WALCZYC A NIE SIE ROZKLEJAC blagam was tylko o jedno dbajcie o swoje malenstwa i badzcie rozsadne noszenie rozowych okularow na nosie tez nie poplaca bo wielu rzeczy sie nie widzi... |
| kik1976 | Post #4 2007-02-24 19:32 (2 lata temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: midlands |
ja sie nie przejmuje tym ze musialam siedziec, to moje 3 dziecko, a 5 ciaza i tez mnie nie dziwi , ze tu tak pozno wysylaja na badania. jesli chodzi o skan, to w polsce mialam ich wiecej i nic sie nie stalo. zawsze jest jakies ryzyko, pijac wode z lyzki mozna sie utopic. co prawda kazda ciaza jest inna i nalezy o tym pamietac. dlatego nawet nie sugeruje si e tym , ze jedna miala tak , a inna jeszcze inaczej. i to radze innym.
|
| ella1980 | Post #5 2007-03-03 00:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 03-03-2007 Skąd: Manchester |
wika ma absolutna racje, ja obecnie czekam kiedy porow sie zacznie termin mialam na 1 marca, wszysto w porzadku przez cala ciaze tylko jeden skan w razie obaw dodatkowe wizyty z lekarzem i wyniki ale trzeba o tym rozmawiac z polozna a nie czekac az ci cos zaproponuje na pewno nie odprawi z kwitkiem zmartwionej przyszlej mamy.
jesli chodzi o zwolnienie i 26 tyg zasilek... ja osobiscie rzucilam prace w ktorej nie sznowali mojego stanu, byla w ok 8 tyg. ciazy wczesniej pracowalam ok 1,5 roku 11 tyg. przed terminem zlozylam wniosek na maternity alowance w job center i placa mi ok.110 £ tyg. przez 26 tyg.jesli nadal pracujesz i bedziesz mozesz otrzymac statuory maternity . moja rada popros polozna o informacje (ulotke) na temat benefitow dla ciezarnych i mlodych mam. pametaj ze masz darmowe recepty(aplikacje od poloznej) pozdrawiam |