Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » ciąża

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » ciąża

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
Wika9

Post #1

2007-02-24 18:27 (2 lata temu)

Wika9

Z nami od: 23-02-2007

Kobieto idz do swojego lekarza rodzinnego i jesli ci cos jest to
mu to powiedz jesli nie da ci skierowania na usg i to natychmiast
to poprozstu doluż ze duzo bardziej boli cie niz w rzeczywistosci
a szczegolnie dol brzucha
miedzy 6 a 8 tygodniem moze to wskazywac na ciaze pozamaciczna i dlatego lekarz musi ci dac
skierowanie na usg!!!!null

Kidys dostalam rade od mojej poloznej - angielki tak na marginesie - czesto aby dostac sie do specjalisty nalezy rządkac badani a nie o nie prosic

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

jona21

Post #2

2007-02-27 11:27 (2 lata temu)

jona21

Z nami od: 27-02-2007

witam. Jestem w piątym miesiącu ciąży, mam za sobą już pierwszy scan i muszę przyznać, że to coś pięknego. Jestem zadowolona z opieki medycznej tutaj, chociaż na początku miałam wątpliwości. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy ;-)

Do góry stronyOffline

wiolka9

Post #3

2008-02-05 18:32:57 (8 miesięcy temu)

wiolka9

Z nami od: 22-11-2007

moze opieka jest tu dobra ale w moim przypadku tez zbytnio sie nie sprawdzila bylam w ciazy i w pazdzierniku poronilam moze nie z winy lekarza nie wiem to byl juz 4 miesiac krwawilam od jakiegos czasu gdy krwawienie sie nasililo pojechalam do szpitala tam owszem mnie zbadali zrobili badania nie moge narzekac ale sie rozczarowalam bo myslalam ze zrobia mi usg .lekarz stwierdzil ze to nie jest krwawienie z ciazy ze z dzieckiem ok a jak za tydzien przyjade na usg to zobacza skad to jest (za tydzien mialam umowione usg)niestety jak przyjechalam polozna mi oswiadczyla ze dziecko nie oddycha wiecie co ja przezylam tu maja problem z robieniem usg dlatego jesli komus cos dolega to walczcie nie dajcie sie zbyc gadka ze wszystko jest ok teraz znowu zaszlam mam nadzieje ze bedzie ok ale bardzo sie boje nie mam zbytnio ochoty isc do przychodni ale nie mam wyjscia
pozdrawiam pa

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #4

2008-02-06 22:19:00 (8 miesięcy temu)

frelcia

Kobieta

Moderator

Z nami od: 01-05-2007

Chyba warto przejzec i poczytac

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailNumer MSN Messenger

wiolka9

Post #5

2008-02-08 14:58:41 (8 miesięcy temu)

wiolka9

Z nami od: 22-11-2007

nie wiem co niby czytac

Do góry stronyOffline

monia28

Post #6

2008-02-08 16:14:00 (8 miesięcy temu)

monia28

Z nami od: 15-08-2007

HEj! Rozumiem wasza kwasote . Ja jestem w piatym miesiacu i musze przyznac, ze na poczatku tak samo utyskiwalam jak wy.Teraz jednak widze plusy tej sytuacji i jestem jak najbardziej zadowolona z opieki jaka jestem otoczona tutaj. My przyzwyczilusmy sie ze nad nami skacza w Polsce jak jestesmy w ciazy a tu jest to traktowane jako cos naturalnego, co zreaszta prawda. Nie skacza i nie robia badan przez pierwsze 3 miesiace, bo i po co? Jesli twoj organizm jest przygotowany do ciazy i dbasz o siebie wystarczjaco , ciaza sie rozwinie wspaniale i wtedy w 12 tyg zobaczysz swoja dzidzie, dostaniesz za darmo zdjecia, zaprponuja ci szereg badan za darmo aby wykluczyc rozne genteyczne choroby. ZA DARMO!!!!MIalybyscie to w Polsce?! Polozna pojawi sie W DOMU przed skanem, nie musicie nawet sie ruszac do doktora. Pobierze krew, mocz , ustawi spotkania, odpowie na kazde pytanie.A wy przed reszte ciazy macie o siebie dbac, chodzic na usg, wizyty u doktora i poloznej , zabierac swoje dokumenty. Pozniej porod , z dowolnymi srodkami przecibolowymi, z mezem, muzyka, masagem. Miallybyscie to w polsce za gruba kase. Wiem ze na poczatku to wszystko jest przrazajace i sie boisz, w kazdym kraju nawet przy najlepszej opiece zdarzaja sie wypadki poronien, bledow lekarzy. Teraz musisz cieszyc sie swoja ciaza, czekac az polozna do ciebie zadzwoni, jesli nie jestes na 100% pewna w twojej przychodni robia testy na ciaze, lub zrob jeszcze 15 testow w ciazy. Dbaj o siebie i bedzie dobrze. Pozdrawiam i gratulacje!!!:-D

Do góry stronyOffline

_Danio_

Post #7

2008-02-09 00:07:56 (8 miesięcy temu)

_Danio_

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2008

Cytat:

2008-02-08 14:58:41, wiolka9 napisał(a):
nie wiem co niby czytac

Wiolka moze i nie jestekm (a na pewno nie jestem) kobieta, ale to co Frelcia przytoczyla to link do wyszukiwarki z tematami o ciazy, które juz wiele razy w kólko byly przerabiane, walkowane - dotyczy to równiez tych samych pytan.

Nie wiem, ale wydaje Mi sie, ze ten kto zaklada nowy temat o tresci tej samej, która juz byla wczesniej, to chyba czuje sie podbudowany, bo to przeciez onona otwarla nowy watek.

Szkoda slów

Do góry stronyOffline

Strona WWW

bretka

Post #8

2008-02-09 03:11:34 (8 miesięcy temu)

bretka

Z nami od: 18-11-2007

Witam przyszle Mamusie,

ja osiem miesiecy temu urodzilam moja corcie i musze powiedziec, ze jestem bardzo zadowolna z opieki jak tutaj otrzymalam. Nie wiem dziewczyny ale skoro tyle w Was watpliwosci, niepwenosci oraz braku zaufania do tutejszej sluzby zdrowia to dlaczego decydujecie sie na prowadzenie ciazy w anglii. Tutejsz inne podjescie nie znaczy zle. Sparwdzilam w praktyce. A jesli tylko mama czuje ze cos jest nie tak, cokolwiek, to za telefon i do lekarza lub na pogotowie. Fora internetowe lub czytanie jakis dziwnych historii nic nie pomoze a wrecz przeciwnie, bo kazda ciaza jest specyficzna i nie ma co sie zastraszac sluchaniem opowiesci.

Trzymajcie sie i glowa do gory

Do góry stronyOffline

nuska

Post #9

2008-02-09 12:51:47 (8 miesięcy temu)

nuska

Z nami od: 09-01-2007

Cytat:

2008-02-08 16:14:00, monia28 napisał(a):
HEj! Rozumiem wasza kwasote . Ja jestem w piatym miesiacu i musze przyznac, ze na poczatku tak samo utyskiwalam jak wy.Teraz jednak widze plusy tej sytuacji i jestem jak najbardziej zadowolona z opieki jaka jestem otoczona tutaj. My przyzwyczilusmy sie ze nad nami skacza w Polsce jak jestesmy w ciazy a tu jest to traktowane jako cos naturalnego, co zreaszta prawda. Nie skacza i nie robia badan przez pierwsze 3 miesiace, bo i po co? Jesli twoj organizm jest przygotowany do ciazy i dbasz o siebie wystarczjaco , ciaza sie rozwinie wspaniale i wtedy w 12 tyg zobaczysz swoja dzidzie, dostaniesz za darmo zdjecia, zaprponuja ci szereg badan za darmo aby wykluczyc rozne genteyczne choroby. ZA DARMO!!!!MIalybyscie to w Polsce?! Polozna pojawi sie W DOMU przed skanem, nie musicie nawet sie ruszac do doktora. Pobierze krew, mocz , ustawi spotkania, odpowie na kazde pytanie.A wy przed reszte ciazy macie o siebie dbac, chodzic na usg, wizyty u doktora i poloznej , zabierac swoje dokumenty. Pozniej porod , z dowolnymi srodkami przecibolowymi, z mezem, muzyka, masagem. Miallybyscie to w polsce za gruba kase. Wiem ze na poczatku to wszystko jest przrazajace i sie boisz, w kazdym kraju nawet przy najlepszej opiece zdarzaja sie wypadki poronien, bledow lekarzy. Teraz musisz cieszyc sie swoja ciaza, czekac az polozna do ciebie zadzwoni, jesli nie jestes na 100% pewna w twojej przychodni robia testy na ciaze, lub zrob jeszcze 15 testow w ciazy. Dbaj o siebie i bedzie dobrze. Pozdrawiam i gratulacje!!!:-D

Nic dodać nic ująć.Jestem w 24 tygodniu,złego słowa nie powiem na angielską służbę zdrowia.A urodziłam w Polsce troje dzieci wiec mam porównanie.Ale wkurzają mnie polskie kobitki,cholera mnie bierze jak siedze w poczekalni a za plecami słyszę-O Jezuu,ale w tej Anglii beznadziejnie,akcent koszmarny,szkoła do dupy,jedzenie ochydne,ludzie to debile,lekarze niedouki bo antybiotyków nie przepisują,nuda,zarobki h...we:-o wogóle mi sie tu nie podoba.W Polsce to co innego.Co innego sie pytam wtedy bo nie zdzierżam.I oczywiście osłupienie w oczach,długie milczenie...No..wszystko jest lepsze.-słysze odpowiedz.
Ta..jasne-Lekarze z uśmiechem na ustach w otoczeniu zadowolonych z płacy pielęgniarek tańczą koło pacjenta.Oczywiście nie patrząc na koperte-no absolutnie nie.Służba zdrowia cudownie dofinansowana,żadnych strajków.Nie ewakuuje sie szpitali z narażeniem życia pacjentów,no skąd-przeciez w Polsce wszystkie szpitale popodpisywały fantastyczne kontrakty z NFZ.W klinikach nie brakuje specjalistów-hmm ciekawe dlaczego w Rabce zamkną niedługo oddział dla dzieci z atopowym zapaleniem skóry.
W polsce przecież takie zdrowe jedzenie--te same kury,pomidory i cała reszta co w Anglii-z Holandii:-D Oczywiście w Polsce nie ma żadnej przestępczosci--nikt nie gwałci własnych córek,księża nie gwałcą ministrantów a świrniete mamy nie kiszą swoich dzieci w beczkachi nikt sie nie morduje.Wogóle to w Polsce jest raj-tylko dlaczego setki tysięcy wybiera sobie za ojczyzne np.Anglię,Szwecję,Jak sie gdzies jedzie to trzeba sie dostosowac a nie mamrac ,narzekac.Zobaczcie dobre strony nowej ojczyzny.Ruszyc trzeba dupsko gdzies za miasto,pozwiedzac Walię,Cumbrię .Odłożyć na rejs dookoła Szetlandów i Orkney.Zaprzyjażnic sie z miejscowymi.Ja naprawde mówie beznadziejnie po angielsku,ale mam przyjaciólke z którą umawiam sie herbatke ,obie lubimy kwiaty,wymieniamy sie sadzonkami.Z druga dwa razy w tygodniu chodzimy do klubu i na basen.Nigdy nie spotkałam sie z głupimi odzywkami,Anglicy są serdeczni.Mamy ubaw bo ja jak czegos nie umiem powiedziec to rysujemy kalambury i jest wesoło.Dziewczyny uśmiech na twarz i do boju.Nie siedziec w domu -wyjsc do ludzi.To i kłopoty znikna.Jak sie siedzi i wsłuchuje w swój organizm i uzala nad sobą to i jakaś cholerna depresja sie przypląta.Wiosna idzie,kwiaty juz kwitna więc na spacer!

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony