Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » poród

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » poród

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 14)
kajka888

Post #1

2006-11-10 11:36 (2 lata temu)

kajka888

Z nami od: 10-11-2006

witam, chciałabym sie dowiedzieć, czy to prawda ,że jeśli urodzę dziecko w anglii, to od razu dostanę mieszkanie i pieniążki na dzidziusia. termin mam na początek marca i chcielibyśmy pojechać tam z moim chłopakiem gdzieś na początku stycznia, bardzo proszę kogoś o odpowiedz!!!!!
kajka888

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AGALON

Post #2

2006-11-10 14:47 (2 lata temu)

AGALON

Kobieta

Moderator

Z nami od: 25-10-2005

nie wiem kto Ci takich bajek naopowiadal ze odrazu dostaniesz mieszkanie! !
Mieszkanie socjalne mozna dostac, ale trzeba spelniac pewne warunki m.in. miec status bezdomnego.NA takie mieszkania czasami trzeba dlugo czekac i pomieszkiwac w hotelach a to chyba nie jest dobre rozwiazania majac malutkie dziecko.
Co do pieniazkow, owszem dostaniesz Child benefit,(17 funtow) ale najpierw musisz zarejestrowac dziecko w lokalnym register office, dostac akt urodzenia i po min 4 tyg dostaniesz odpowiedz.Aby jednak zarejestrowac dziecko musisz miec potwierdzenie adresu min 3 miesieczne.
pozdrawiam

[ Wiadomość edytowana przez : AGALON on 10-11-2006 14:48 ]

Do góry stronyOffline

MAJA-JULIA

Post #3

2006-11-13 15:52 (2 lata temu)

MAJA-JULIA

Z nami od: 02-11-2006

witam

ja jestem tu poltora miesiaca i tez myslalam ze tak wszystko prosto-gupia bylam i naiwna bo w to wierzylam
za niecale dwa tygodnie rodze a nie bylam tu nawet u lekarza bo ciagle maja jakies problemy i odsylaja mnie z jednej przychodni do drugiej , koszmar , gdybym mogla wrocilabym do polski , ale termin porodu za bliski
nie chce straszyc ale radze sie dobrze zastanowic przed przylotem tutaj

pozdrawiam
maja

Do góry stronyOffline

szydelko

Post #4

2006-12-04 15:40 (2 lata temu)

szydelko

Z nami od: 04-12-2006

trzeba bylo do roboty isc a nie dzieci robic i teraz pieniazki chciec za nic pracuje w londynie od szesciu i pol roku i mnie szlak trafia jak widze ludzi ktorzy przyjezdzaja do tu zeby wyludzic pieniadze do roboty i nauki glaby ja tez jestem w ciazy i takim ludziom jak ja sie nalezy pomoc :-Y
szydelko

Do góry stronyOffline

barbarella

Post #5

2007-01-05 19:43 (2 lata temu)

barbarella

Z nami od: 01-01-2007

to nie prawda ze musisz byc bezdomnym aby do stac mieszkanie..jesli jestes samotna matka takie mieszkanie dostaniesz po roku albo pol roku czasu musisz miec tylko duzo dokumentow miedzy innymi home office..kontrakt mieszkaniowy ze wynajmujesz itp..

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6

2007-01-06 08:50 (2 lata temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

znalam jedna taka matke samotna , ktora tu jest teraz piaty miesiac i tez jej sie wydawalo, ze sie nalezy, nawet kase dostale, tyle ze okazalo sie calkiem co innego i kase musi zwracac. dostala informacje ,ze to pomlka. takze nie jest tak, ze sie dostanie po pol roku, do niektorych benefitow, wymagany jest rok posiadania home office

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

ollo

Post #7

2007-01-06 10:29 (2 lata temu)

ollo

Z nami od: 14-05-2006

Ci ludzie co pytaja o takie zeczy to chyba sa niedorozwinienci........ :-Y

Do góry stronyOffline

dzikaroza

Post #8

2007-01-23 20:24 (2 lata temu)

dzikaroza

Z nami od: 22-01-2007

Nie od razu niedorozwinieci, haha, po prostu wierza naiwnie niektorym "bajkopisarzom", ze tu pieniadze leza na ulicy i w ogole "zycie jak w Madrycie", eh, malo takich bylo po slawnym MAJU na Victorii????????? A potem :-o , ze nikt ich nie wita z kwiatami na dworcu...porazka

Do góry stronyOffline

agus23

Post #9

2007-02-19 14:01 (2 lata temu)

agus23

Z nami od: 19-02-2007

Cytat:

04-12-2006, Anonim wrote:
trzeba bylo do roboty isc a nie dzieci robic i teraz pieniazki chciec za nic pracuje w londynie od szesciu i pol roku i mnie szlak trafia jak widze ludzi ktorzy przyjezdzaja do tu zeby wyludzic pieniadze do roboty i nauki glaby ja tez jestem w ciazy i takim ludziom jak ja sie nalezy pomoc :-Y
glabow to ty sobie poszukaj na polu w kapuscie , i nie osadzaj innych to kazdego indywidualna sprawa tak jak twoje stwierdzenie ze "ci sie nalezy" :-o nie lubie takich egoistow

Do góry stronyOffline

Wika9

Post #10

2007-02-24 00:15 (2 lata temu)

Wika9

Z nami od: 23-02-2007

JESTESCIE OKRUTNI DLA TEJ DZIEWCZYNY

sama jak jade do polski to sie takich rzeczy na slucham jak to w anglii jest wspaniale ze mi wlos na glowie staje - a wlosy mam do pasa hahah
ale nic innego mi nie pozostaje jak zapytac sie do ktorej anglii ci ludzie pojechali bo na pewno nie do tej co ja.

1. aby otrzymac mieszkanie
- nie trzeba miec statusu bezdomnego
- ani nie dostaje sie go za urodzenie dziecka

aby zakwalifikowac sie do zlozenia wniosku nalezy miec pelne 12 miesiecy przepracowane i HO KONIECZNIE

co wplywa na zakwalifikowanie sie do otrzymania mieszkania pisalam juz wczesniej

2 dostaniesz pieniadze na dziecko droga KAJKO888
- ale jesli jedno z was podejmie prace legalna min 30 godz w przypadku samotnej matki 16
- i tu dostaniecie child tac credit workink tax credit i hausing benefit
UWAGA - NA TE PIENIADZE SIE CZEKA
JA NA CHILLD TAX CREDIT I WORKING TAx CREDIT CZEKALAM 8 MIESIECY
NA HAUSING BENEFIT MIESIEC
NA CHILD BENEFIT 5 MIESIECY
- WSZYSTKO ZOSTALO WYPLACONE Z WYROWNANIEM

3 jedynym zaliskiem w anglii czy sie siedzi czy sie leży child benefit sie nalezy - jest to 18 f tygodniowo na pierwsze dziecko i 12 na kazde kolejne - a wiec aby to dostawac nie music pracowac wystarczy ze jestes w uk masz dziecko i ..... INnull

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony