Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » poród |
| Autor | (Odpowiedzi: 14) |
|---|---|
| kajka888 | Post #1 2006-11-10 11:36 (2 lata temu) |
Z nami od: 10-11-2006 Skąd: wojska polskiego 321 |
witam, chciałabym sie dowiedzieć, czy to prawda ,że jeśli urodzę dziecko w anglii, to od razu dostanę mieszkanie i pieniążki na dzidziusia. termin mam na początek marca i chcielibyśmy pojechać tam z moim chłopakiem gdzieś na początku stycznia, bardzo proszę kogoś o odpowiedz!!!!!
kajka888
|
| AGALON | Post #2 2006-11-10 14:47 (2 lata temu) |
Z nami od: 25-10-2005 Skąd: London,Edmonton |
nie wiem kto Ci takich bajek naopowiadal ze odrazu dostaniesz mieszkanie! !
Mieszkanie socjalne mozna dostac, ale trzeba spelniac pewne warunki m.in. miec status bezdomnego.NA takie mieszkania czasami trzeba dlugo czekac i pomieszkiwac w hotelach a to chyba nie jest dobre rozwiazania majac malutkie dziecko. Co do pieniazkow, owszem dostaniesz Child benefit,(17 funtow) ale najpierw musisz zarejestrowac dziecko w lokalnym register office, dostac akt urodzenia i po min 4 tyg dostaniesz odpowiedz.Aby jednak zarejestrowac dziecko musisz miec potwierdzenie adresu min 3 miesieczne. pozdrawiam [ Wiadomość edytowana przez : AGALON on 10-11-2006 14:48 ] |
| MAJA-JULIA | Post #3 2006-11-13 15:52 (2 lata temu) |
Z nami od: 02-11-2006 |
witam
ja jestem tu poltora miesiaca i tez myslalam ze tak wszystko prosto-gupia bylam i naiwna bo w to wierzylam za niecale dwa tygodnie rodze a nie bylam tu nawet u lekarza bo ciagle maja jakies problemy i odsylaja mnie z jednej przychodni do drugiej , koszmar , gdybym mogla wrocilabym do polski , ale termin porodu za bliski nie chce straszyc ale radze sie dobrze zastanowic przed przylotem tutaj pozdrawiam maja |
| szydelko | Post #4 2006-12-04 15:40 (2 lata temu) |
Z nami od: 04-12-2006 |
trzeba bylo do roboty isc a nie dzieci robic i teraz pieniazki chciec za nic pracuje w londynie od szesciu i pol roku i mnie szlak trafia jak widze ludzi ktorzy przyjezdzaja do tu zeby wyludzic pieniadze do roboty i nauki glaby ja tez jestem w ciazy i takim ludziom jak ja sie nalezy pomoc
szydelko
|
| barbarella | Post #5 2007-01-05 19:43 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-01-2007 |
to nie prawda ze musisz byc bezdomnym aby do stac mieszkanie..jesli jestes samotna matka takie mieszkanie dostaniesz po roku albo pol roku czasu musisz miec tylko duzo dokumentow miedzy innymi home office..kontrakt mieszkaniowy ze wynajmujesz itp..
|
| kik1976 | Post #6 2007-01-06 08:50 (2 lata temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: midlands |
znalam jedna taka matke samotna , ktora tu jest teraz piaty miesiac i tez jej sie wydawalo, ze sie nalezy, nawet kase dostale, tyle ze okazalo sie calkiem co innego i kase musi zwracac. dostala informacje ,ze to pomlka. takze nie jest tak, ze sie dostanie po pol roku, do niektorych benefitow, wymagany jest rok posiadania home office
|
| ollo | Post #7 2007-01-06 10:29 (2 lata temu) |
Z nami od: 14-05-2006 |
Ci ludzie co pytaja o takie zeczy to chyba sa niedorozwinienci........
|
| dzikaroza | Post #8 2007-01-23 20:24 (2 lata temu) |
Z nami od: 22-01-2007 |
Nie od razu niedorozwinieci, haha, po prostu wierza naiwnie niektorym "bajkopisarzom", ze tu pieniadze leza na ulicy i w ogole "zycie jak w Madrycie", eh, malo takich bylo po slawnym MAJU na Victorii????????? A potem
|
| agus23 | Post #9 2007-02-19 14:01 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-02-2007 |
Cytat: 04-12-2006, Anonim wrote: trzeba bylo do roboty isc a nie dzieci robic i teraz pieniazki chciec za nic pracuje w londynie od szesciu i pol roku i mnie szlak trafia jak widze ludzi ktorzy przyjezdzaja do tu zeby wyludzic pieniadze do roboty i nauki glaby ja tez jestem w ciazy i takim ludziom jak ja sie nalezy pomoc |
| Wika9 | Post #10 2007-02-24 00:15 (2 lata temu) |
Z nami od: 23-02-2007 Skąd: Będzin-Bristol |
JESTESCIE OKRUTNI DLA TEJ DZIEWCZYNY
sama jak jade do polski to sie takich rzeczy na slucham jak to w anglii jest wspaniale ze mi wlos na glowie staje - a wlosy mam do pasa hahah ale nic innego mi nie pozostaje jak zapytac sie do ktorej anglii ci ludzie pojechali bo na pewno nie do tej co ja. 1. aby otrzymac mieszkanie - nie trzeba miec statusu bezdomnego - ani nie dostaje sie go za urodzenie dziecka aby zakwalifikowac sie do zlozenia wniosku nalezy miec pelne 12 miesiecy przepracowane i HO KONIECZNIE co wplywa na zakwalifikowanie sie do otrzymania mieszkania pisalam juz wczesniej 2 dostaniesz pieniadze na dziecko droga KAJKO888 - ale jesli jedno z was podejmie prace legalna min 30 godz w przypadku samotnej matki 16 - i tu dostaniecie child tac credit workink tax credit i hausing benefit UWAGA - NA TE PIENIADZE SIE CZEKA JA NA CHILLD TAX CREDIT I WORKING TAx CREDIT CZEKALAM 8 MIESIECY NA HAUSING BENEFIT MIESIEC NA CHILD BENEFIT 5 MIESIECY - WSZYSTKO ZOSTALO WYPLACONE Z WYROWNANIEM 3 jedynym zaliskiem w anglii czy sie siedzi czy sie leży child benefit sie nalezy - jest to 18 f tygodniowo na pierwsze dziecko i 12 na kazde kolejne - a wiec aby to dostawac nie music pracowac wystarczy ze jestes w uk masz dziecko i ..... INnull |