Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Damskie Sprawy » Ciaza- co i jak?

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: marcheweczka

Strona główna » Damskie Sprawy » Ciaza- co i jak?

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 10
anika84

Post #1

2006-11-20 09:02 (2 lata temu)

anika84

Kobieta

Z nami od: 14-03-2006

co do wolnego tycia i rozstepow to nie prawde... ja przytylam 6kg przez cala ciaze i jak szlam na sale porodowa to nikt by nie powiedzial ze to juz 9miesiac a mam caly brzuch tak zorany rozstepami ze tylko czekam zeby isc na plastyke bo jest fatalny. smarowalam sie kremami oliwkami i nic. wiec jak ktos ma miec rozstepy to je bedzie mial i juz.
ja ze wzgledu na zadna opieke w uk wrocilam rodzic do polski, balam sie naturalnego porodu jak nie wiem wiec poszlam na cesarke i wcale nie zaluje.juz w 3 dobie biegalam jak gdyby nigdy nic.
pozdrawiam i powodzenia
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2

2006-11-20 18:06 (2 lata temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

co do szycia i bolu. jesli rodzilas pierwsze dziecko to niektore rodza jeszcze dluzej, ja tez bylam zszywane jak rodzilam pierwsze dziecko w polsce i niby mialam znieczulenie, ale na szyjke macicy niestety nie dzialalo, zszywali mnie godzine, ale przezylam. kazda przechodzi to inaczej, wiec nie ma co straszyc innych. ja mam lekkie porody i szybkie, inna moze miec odwrotbie , nie ma regoly. jedyne co moge poradzic, to pocwiczcie oddech, jak przy bieganiu, pomaga- przynajmniej mi.

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

asia22

Post #3

2006-11-20 20:05 (2 lata temu)

asia22

Z nami od: 05-11-2006

Niektóre z was chcą się chyba poczuć lepiej po tym jak miały ciężkie porody i przez to straszą inne.
Rozmawiałam z osobą, która rodziła w basenie i powiedziała mi, że jest lżej niż normalnie, i że w razie czego w każdej chwili mogę zrezygnować z porodu wodnego. Poza tym uważam, że najlepiej jest popytać osób, które rodziły w tym szpitalu, co Ty będziesz rodzić. Nie interesuję mnie opieka w Londynie, kiedy będę rodzić w Bath. Znam trzy osoby, które tu rodziły i mówiły, że jest ok.
Zresztą zawsze można wziąć ze sobą obrońce, czyli ojca dziecka, który będzie wsparciem. Ja jestem dobrej mysli i mam nadzieję, że po porodzie wejdę na tą stronę i dodam otuchy dziewczyną w takiej samej sytuacji jak ja teraz, a nie będę ich straszyć.
Pozdrawiam serdecznie. :-D

Do góry stronyOffline

koora

Post #4

2006-11-20 20:26 (2 lata temu)

koora

Z nami od: 23-10-2006

Buuu,nie straszmy sie nawzajem! ja juz jestem 6dni po terminie,szlag mnie juz trafia,nie umiem spac :( trzymjacie kciuki zeby moj Kubus sie juz wynuzyl;) Co do usg w 12tyg to ja mialam a zadnego krwawienia nie bylo,wiec to bzdura ze to tylko dla szczegolnych przypadkow,a za zdjecia nie musialam placic nic wiec te wszystkie wypowiedzi trezba brac z przymrozeniem oka,bo wszedzie jest inaczej
koora

Do góry stronyOffline

asia22

Post #5

2006-11-20 21:21 (2 lata temu)

asia22

No pięknie. Jestesmy wszystkie w Anglii a każda ma inne informacje. Chciałam mieć w wczesnej ciąży USG, to mi osły powiedzieli, że nie mam do tego podstaw , gdyż nie mam krwawienia!!! A za zdjęcie zapłaciłam dokładnie 10 funtow. Nie żałuje bo mam pamiątkę, ale uważam, że jest to nie fair. Wszędzie powinno być tak samo!
Trudno, zdecydowałam się na poród w Anglii i obym tego nie żałowała.
Trzymam za Ciebie i Kubusia kciuki Koora. Na pewno wszystko będzie ok.

Do góry stronyOffline

anika84

Post #6

2006-11-21 16:45 (2 lata temu)

anika84

Kobieta

Z nami od: 14-03-2006

asia22 usg w 12tyg jest zapewnione podczas ciazy - tak mi przynajmniej mowili. robia je w tym czasie aby sprawdzic czy plod napewno dobrze sie rozwija. moim zdaniem powinnas sie upomniec. nastepne jest pod koniec ciazy - to juz bardziej zalerzy od lekarza. wiec 2 razy powinni ci zrobic a darmo.
co do straszenia to macie racje nie nalezy straszyc nikogo. ja w uk nie rodzilam, znam przypadki na plus i na minus....w zyciu roznie bywa i kazda z nas ma inny prog wytrzymalosci.
ja sie przyznalam zpanikowalam i poszlam na latwizne. trzymam kciuki za was kobitki.nie dajcie sie - bedzie oki :-P
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Do góry stronyOffline

asia22

Post #7

2006-11-21 19:12 (2 lata temu)

asia22

Czasem mam wrażenie, że każda z nas pisze o innym kraju.
Miałam to USG, o którym piszesz (anika22nh) w 19 tygodniu ciąży. Dzięki, że napisałas o tym drugim USG, bo nie byłam pewna , czy będzie robione. Teraz na pewno zapytam położną o to.
Pozdrowionka
:-)

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8

2006-11-23 10:22 (2 lata temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ten sam kraj, zreszta wyglada to podobnie jak w polsce, zalezy wszystko od ludzi. ja rodzilam w jednym szpitalu, ale chodzilam do dwoch roznych przychodni, i w kazdej inaczej do mnie podchodzili. raz z laska, ze wogole sie toba zajma, gdzie indziej bez problemu. raz przez tydzien lezalam w szpitalu na podtrzymaniu, to mialam wrazenie , ze jestem porcja miesa w masarni. tu przynajmniej masz za darmo dentyste hahahh i bez laski.

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu

ewa101

Post #9

2006-12-11 09:30 (2 lata temu)

ewa101

Z nami od: 16-11-2006

Hej dziewczyny juz wiem wiecej i w ogole, tu w Bath jest tak ze standardowo jest tylko jedno badanie USG w ciazy wlasnie w ok 20 tyg, polozna mi tlumaczyla czemu taka polityka, twierdza ze nie ma potrzeby, a ja bym powiedziala ze moze szkoda im kasy, i co miasto, szpital,to moze byc inaczej, nie wszedzie standardowo jest USG w 12 tyg... w Bath nie ma, kurcze a ja wlasnie nie wiem czy nie wrocic do PL na czas porodu, boje sie tutaj rodzic bo tu zero praktycznie opieki, i jeszcze Asiu jak piszesz ze musialas dodatkowo 10 Ł bulic za fotki z usg to az szkoda slow :P powinny byc za free :P Kurcze za te podatki co bulimy to kurcze powinnismy miec za darmo opieke w prywatnym szpitalu i usg min 3 razy a nie raz :-o :-Y
Poza tym Asiu dziekuje za ten post wszystko jest juz jasniejsze a ja ciagle czekam na list milosny ze szpitala z terminem na USG a narazie ciagle nie mam i musze sie chyba isc upomniec bo juz w 18 tyg jestem a teraz lece do PL na swieta i zamierzam i tak sobie jeszcze zrobic USG prywatnie jak mi ie uda
Asiu mam jeszcze pytanie bylas juz moze w tej tutejszej szkole rodzenia ? na tych antenantal clasess ? jak bylas, jak bylo ? a bylas moze u tutejszego dentysty ?

[ Wiadomość edytowana przez : ewa101 on 11-12-2006 09:49 ]

Do góry stronyOffline

asia22

Post #10

2006-12-12 16:54 (2 lata temu)

asia22

Czesc Ewa.
Co do listu o USG to dostaniesz na dniach, nie martw sie o to.
Do szkoly rodzenie jeszcze nie uczestniczylam, poniewaz dopiero tydzien temu skonczylam pracowac. Jestem juz w 32 tyg i mam nadzieje, ze nie jest za pozno. W pt ide na spotkanie z polozna to sie wszystko wypytam.
U dentysty jeszcze nie bylam, bo nie mam na tyle odwagi ;D Mysle jednak, ze sie takze zapisze teraz kiedy mam tyle wolnego i pozalatwiam sprawy.
Jak sie w ogole czujesz. Ja nie mialam brzucha az do 6 miesiaca, ale w ostatnie 2 miesiace stal sie ogromny, a pępek jak antenka sterczy. Masakra. Dziecko kopie dosc mocno, czasem to nawet sprawia bol, ale i tak jest to fajne uczucie.
Co do opieki to juz sie nie zamartwiam, poniewaz decydujac sie na porod tutaj, musze zaufac poloznej i lekarzom.
Trzymajcie sie cieplutko. :-]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony