Str 9.1 z 35 |
|
---|---|
enachyla | Post #1 Ocena: 0 2010-06-02 07:31:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-03-2010 Skąd: Sheffield |
Czesc ja mialam cesarke 7 miesiecy temu b dziecko bylo posladkowo ulozone i dlatego sie zdecydowalam na taki porod. wspominam bardzo pozytywnie, nie mialam problemow i zadnych komplikacji i po 3 dniach wyszlam do domu.
Kazde uzasadnienie decyzji o cesarced jest tutaj brane pod uwage i nie moga ci zabronic podjac takiej decyzji wiec glowa do gory jak chcesz to bedziesz miala. |
mkathi | Post #2 Ocena: 0 2010-06-06 23:31:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2010 Skąd: Chelmsford |
Wiesz,chęć by dziecko przyszło na świat poprzez cesarskie cięcie a nie w sposób naturalny nie oznacza koniecznie ,że kobieta boi się bólu i w ogóle jest histeryczką,która na samą myśl o bólu wpada w panikę.Z własnego doświadczenia wiem,że w większości powody są zupełnie inne nie mające nic w spólnego z bólem,tak właśnie było w moim przypadku i w wielu innych,wiem bo przy poprzednich ciążach leżałam w szpitalach wielokrotnie i nasłuchałam się i napatrzyłam)
Np w moim przypadku jest tak,że jest to moja już czwarta ciąża,a mam tylko jedno dziecko,drugie w drodze mam termin cesarki na 29 czerwca ![]() I po tych przeżyciach tak panicznie boję się,że sytuacja mogłaby się powtórzyć,że od początku ciąży byłam pewna,że nie chcę porodu naturalnego,z resztą moja GP mi to doradzała.Mój synek w 41 tyg nie był ułożony do porodu,nie miałam żadnych skurczy i ogólnie nic nie wskazywało na to,żeby miał ochotę wyjść w najbliższym czasie.Dlatego na samą myśl o tym,że miałabym się stresować każdym odrobinę dłuższym brakiem ruchów,czy chociażby mniej energicznymi,dodatkowo jeszcze trudności językowe...a poprzednią cesarkę wspominam bardzo dobrze,zero bólu,szybko zagoiła się rana,znacznie mniej uciążliwe krwawienie bo krótsze niż po naturalnym porodzie,brak ewentualnych problemów z utrzymywaniem moczu po porodzie nie wspominając już o tym,że pochwa nie musi wracać do swoich poprzednich rozmiarów bo nie ulega rozszerzeniu ![]() Nikomu nie polecam cesarki bo to jednak operacja,ale wszystkim które chcą mieć cesarskie cięcie chciałabym powiedzieć,że to równie dobre,a czasem lepsze rozwiązanie i wcale nie należy czuć się gorszym tylko dlatego,że nie czuło się bóli porodowych. |
meryczery | Post #3 Ocena: 0 2010-10-25 09:35:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2010 Skąd: Manchester, SALE |
czesc
![]() 9 msc temu miałam cesrake i zastanawiam sie już nad drugim dziecku. wiem ze powinno czeka c sie 2 lata zanim zajdzie sie w drugą ciąże ale po takim czasie chyba juz sie nie zdecyduje więc wolałabym za jakis czas postarac sie o drugie dziecko ![]() Przy pierwszym dziecku miałam cesrake( w Polsce) gdyż mała zle sie wstawiala głowką do kanału rodnego i zaczeło jej spadac tetno. potem okzaało sie ze była 2 razy owinieta pepowiną ![]() Czy w Angli miałabym cesrakę skoro już jedną miałam?????? Proszę o sprawdzone informacje. Pozdrawiam |
Nie_z_tej_bajki | Post #4 Ocena: 0 2010-10-25 10:04:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Termin odczekania dwoch lat po pierwszej cesarce do kolejnego porodu jest po to, zeby blizna ( ktora przeciez nie jest tylko na zewnatrz ) mogla sie dobrze wygoic i zeby miesnie w miejscach szycia byly mocniejsze.
W PL przekonanie jest takie, ze po pierwszej cesarce, mozesz normalnie drugi raz rodzic naturalnie, jesli wlasnie minal odpowiedni czas. Tutaj z tego co mowia kolezanki, wystarczy porozmawiac z lekarzem i odpowiednio uzsadnic, z jakiego powodu chcialabys rodzic przez cesarskie ciecie. Ja rodzilam drugiego synka 2,5 roku po pierwszej cesarce. I lekarze w PL uparli sie, ze bede rodzila naturalnie, mimo bardzo dzwinych boli juz pod sam koniec. W ostatniej chwili wyladowalam na sali operacyjnej (skurcze mialam juz co minute ), bo okazalo sie, ze pierwsza blizna sie rozeszla i jest zagrozenie zycia mojego i dziecka. Tutaj z cesarka raczej nie powinno byc problemow. Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
Post #5 Ocena: 0 2010-10-25 14:09:55 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
clockwork_orang | Post #6 Ocena: 0 2010-10-25 14:25:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2010-10-25 09:35:28, meryczery napisał(a): czesc ![]() 9 msc temu miałam cesrake i... Czy w Angli miałabym cesrakę skoro już jedną miałam?????? Proszę o sprawdzone informacje. Pozdrawiam z tego samego powodu odradzaja porod w wodzie - nie maja mozliwosci (albo jest tylko jeden sonograf 'podwodny') monitorowania dziecka (puls itp.) ps. raptem tydzien temu rozmiawialismy z polozna ![]() |
meryczery | Post #7 Ocena: 0 2010-10-26 10:17:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2010 Skąd: Manchester, SALE |
dzkieki bardzi dziewczyny
![]() a zapomniałąm zapytac czy podczas cesarki moze byc obecny mąż?? |
mala24 | Post #8 Ocena: 0 2010-10-26 10:46:08 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
tak,moze byc.moj byl i bardzo mi sie przydal bo znieczulenie tak silnie zadzialalo ze nie bylam w stanie wziasc dziecko na rece.troszek to znieczulenie mi poszlo wyzej bo az do szyi prawie
![]() ![]() |
Post #9 Ocena: 0 2010-11-19 00:07:08 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2010-11-19 07:49:43 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|