MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 6 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zezosc

Post #1 Ocena: 0

2009-12-15 17:08:49 (15 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 23-12-2008

pewnie, ze nie kazda moja znajoma rodzila 3 razy -3 porod przez cesarke i nie moze sie nachwalic-zaluje ze wczesniej rodzila naturalnie i znosila te meki
taniec z rydzykami wygrala loda

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tascha

Post #2 Ocena: 0

2009-12-15 17:46:23 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Z nami od: 09-12-2009

Moja znajoma rodziła kilka miesięcy temu bliźniaki. Uznawała za oczywiste,że będzie miała cesarkę ( tak zresztą orzekli lekarze w Polsce). Spokojnie chodziła sobie na kontrole i wszystko było cacy dopuki nie zapytała o tę nieszczęsną cesarkę. Lekarze stwierdzili,że nie ma żadnych wskazań do cesarki. Dziewczyna nie mogła się ju ruszyć do kraju bo do samolotu by jej nie wpuścili, a o 24-godz, jeździe samochodem nie było oczywiście mowy. Cesarki ostatecznie nie zrobiono, jedno z bliźniąt urodziło się już w bezdechu -reanimowano je, na szczęście z powodzeniem. Rodzina przeżywała koszmar obserwując rozwój dziecka-wiadomo,że konsekwencje bezdechu mogą się ujawnić długo po porodzie.
Słyszałam też opinie,że ktoś tam, gdzieś tam chciał cesarkę to ją miał. Myślę,że to zależy od szpitala.
Trochę się zgodzę,że tak na siłę to się nie ma co prosić o cięcie. Ja pierwszy poród miałam koszmarny-paraliżujący strach o dziecko- skonczyło się na drobnym niedotlenieniu. Nie wyobrażałam sobie,że drugi poród też będzie naturalny ( pierwszy, mimo upływu 10 lat, był cały czs żywym
obrazem). Mój ginekolog próbował mi uświadomić,że cesarka to jeden z największych zabiegów operacyjnych, po którym powikłania mogą się pojawić nawet po 10 latach. A ja na to, że konsekwencje powikłanych porodów siłami natury, to ja widzę codziennie w pracy.
I tak można sie przerzucać argumentami za i przeciw .Najsmutniejsze jest to,że ludzie, którm powinnyśmy zaufać- lekarze- dla większości z nas nie są autorytetami. Czemu ?

Do góry stronyOffline

zezosc

Post #3 Ocena: 0

2009-12-15 19:50:53 (15 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

bo sie nie slucha kobiet i tego co maja do powiedzenia,jakby zechcieli mi pomoc i potraktowali mnie jak czlowieka za pierwszym razem to teraz nie byloby problemu,a tak boje sie panicznie i jestem gotowa poniesc ryzyko cesarskiego ciecia byle by przez ten porod nie przechodzic jeszcze raz!

Do góry stronyOffline

tascha

Post #4 Ocena: 0

2009-12-15 20:54:06 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Dokończę- z powodu powikłań po pierwszym porodzie- naturalnym- nie mogłam rodzić siłami natury. Miałam cesarkę i minęło 13 lat i powikłań ani ja ani syn żdnych nie mamy.I myślę,że strach, który odczuwa rodząca , bojąc się naturalnego porodu panicznie, robi większą krzywdę dziecku i matce niż cesarka.

Do góry stronyOffline

zezosc

Post #5 Ocena: 0

2009-12-15 21:54:52 (15 lat temu)

zezosc

Kobieta

Konto zablokowane

Cytat:

2009-12-15 20:54:06, tascha napisał(a):
Dokończę- z powodu powikłań po pierwszym porodzie- naturalnym- nie mogłam rodzić siłami natury. Miałam cesarkę i minęło 13 lat i powikłań ani ja ani syn żdnych nie mamy.I myślę,że strach, który odczuwa rodząca , bojąc się naturalnego porodu panicznie, robi większą krzywdę dziecku i matce niż cesarka.

Dokladnie!nic dodac nic ujac!!!Mi pozostaje czekac do 39 tyg i miec nadzieje ze dojdzie do cesarki,jeszcze mam problem z cisnieniem co tez moze przyspieszyc decyzje:)oby !!!

Do góry stronyOffline

tascha

Post #6 Ocena: 0

2009-12-15 22:09:50 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Jestem absolutnie przekonana,że wszystko ułoży się super, będzie pięknie, wzniośle i bezpiecznie. Trzymam kciuki.

Do góry stronyOffline

sheepek

Post #7 Ocena: 0

2009-12-18 19:59:19 (15 lat temu)

sheepek

Kobieta

Z nami od: 14-12-2009

ojjojoj przepraszam ale nie wiedzialam ze z caps lockiem tak jest nie chcialam na was krzykac dziewczynki moje mam nadzieje ze wszystko sie uda z waszymi dzieciaczkami i mam nadzieje ze bedziecie mialy bardzo szybki porod trzymam kciuki za was dziewczyny nie dajcie sie:-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2009-12-18 20:26:19 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-12-18 20:28:55 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

klaudiasliwinsk

Post #10 Ocena: 0

2010-01-08 14:35:31 (15 lat temu)

klaudiasliwinskakozik

Kobieta

Z nami od: 30-03-2009

Witam.
Ja w Polsce urodzilam dwoje dzieci w sposob naturalny, 3 ciaza to juz cesarka, w UK. Czy chcialam czy nie juz od 5 miesiaca wiedzialam, ze bedzie ciecie. Jednak nie mam nic do porodow naturalnych. Boli, bo musi bolec. Ale o bolu zapominasz jak zobaczysz dzidziusia. Jesli kiedykolwiek jeszcze bede w ciazy i bede miala wybor, wybiore porod silami natury. Bo tak jest naturalnie i najlepiej.Bo cesarke robi sie, w momencie gdy inaczej sie nie da, nie wazne jakie sa powody.

[ Ostatnio edytowany przez: klaudiasliwinskakozik 08-01-2010 14:37 ]

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,