MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 29.1 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 28.1 | 29.1 | 30.1 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 29.1 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sssid1

Post #1 Ocena: 0

2013-03-15 15:21:53 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Witam. Bede miala cesarke mozna to nazwac na zyczenie bo nie ma medycznych wskazan, poza moim wielkim strachem przed porodem SN oraz podejrzeniem depresji i trauma zwazana z porodem siostry. To bedzie moje pierwsze i prawdopodobnie jedyne dziecko. Co sadzicie o cesarskim cieciu tutaj w Uk? Polecacie czy nie za bardzo? Ostateczna decyzje mam podjac w 35 bodajze tyg. Wiec jeszcze mam troche czasu (25tydzien obecnie) jak to jest z tym znieczuleniem i jak dlugo sie dochodzi do siebie. Jestem tutaj jedynie z partnerem zero rodzinki i boje sie ze moge nie dac sobie rady sama po cesarskim cieciu, a on musi raczej pracowac - max tydzien wolnego by mi pomoc. Do tego bede chyba mieszkac na pietrze jak to jest ze znoszeniem wozka po CC, czy w ogole mi wolno i od kiedy dzwigac.. Wiem ze pewnie sie powtarzam ale bardzo Was prosze doradzcie? Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

OKidoki444

Post #2 Ocena: 0

2013-03-15 17:25:59 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

ja tez mialam elective CC,wspomnienia mam jak najbardziej pozytywne- ajuz porownujac moj 1 porod SN to juz wogole.W 39 tyg zostalam umowiona na 8 rano o 8.45 bylo juz po wszystkim- lezalam na recovery z dzieckiem:)
znieczulenie mozna przedyskutowac z anastezjologiem,ja mialam zewnatrzoponowe-w moim przypadku czucie wrocilo po kilku godzinach od zabiegu,nie mialam zadnych skutkow ubocznych.Tego samego dnia co zabieg wieczorem wstalam z lozka i poszlam do toalety-usunieto mi cewnik i wyszlam na drugi dzien z malenstwem do domu.Mnie bol praktycznie wogole nie doskwieral bralam tylko paracetamol-dlatego minn wyszlam do domu bo nie potrzebowalam silnych srodkow przeciwbolowych.
Generalnie ja jestem bardzo zadowolona nie ma porownania do porodu naturalnego..
POWODZENIA!

[ Ostatnio edytowany przez: OKidoki444 15-03-2013 17:26 ]

[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #3 Ocena: 0

2013-03-15 18:46:22 (12 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Ja tez mialam cc w uk planowane, gdzies to juz tutaj opisywalam. Jak znajde wieczorkiem czas to opisze. Ale ogolnie jestem zadowolona niz porod sn corki wazacej 4300 kg.
:-)

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #4 Ocena: 0

2013-03-15 20:21:00 (12 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Ja miałam emergency CS pół roku temu. Nie planowałam tego, tak się poród potoczył. Wszystko działo się bardzo szybko, więc niewiele pamiętam. Podczas operacji byłam przytomna, porod był wieczorem, ruszać nogami mogłam dopiero rano i to tak nie do końca. Po operacji czułam się dobrze, byłam zdeterminowana, by stanąć na nogi szybko. Przez pierwsze dni ból był duży, ledwo chodziłam. Mąż miał 2 tygodnie urlopu, więc mi pomagał jak mógł, ale łatwo nam we dwoje nie było. Bliznę mam do tej pory, ale ładnie schodzi i już zanika. Przez całą ciążę i teraz też, używałam Bio Oil - bardzo polecam!
Minus cesarki jest taki, że dłużej się dochodzi do siebie i nie można od razu zacząć ćwiczyć. Ja dopiero pomału zaczynam, bo jeszcze w tamtym tygodniu pobolewał mnie brzuch, jak przesadziłam z ćwiczeniami.

[ Ostatnio edytowany przez: Capricorn 15-03-2013 20:21 ]

Do góry stronyOffline

sssid1

Post #5 Ocena: 0

2013-03-15 21:35:46 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Dzieki za odpowiedzi :) strasznie sie martwie czy dam sobie sama rade, to bedzie moje pierwsze dziecko i w ogole nie mam pojecia co do opieki nad noworodkiem a co dopiero po cesarce i sama. Jak sobie radzilyscie z tym wozkiem? Moze sie okazac ze przez np 3 tyg. bede uziemiona w domu z baby? Urodze w czerwcu termin mam na razie na 27 ale podobno wyznaczaja okolo 2 tyg. wczesniej CC. Bedzie wiec lato... Chcialabym wychodzic z baby jaknajszybciej na jakies spacerki ale jak ten wozek zniesc, nie wiecie? Czy moge robic to sama? Wiem ze moze glupie pytanie, ale mam tych pytan cale mnostwo...
Co do znieczulenia to boje sie okropnie, chyba juz wolalabym aby mnie uspili, ale na to chyba nie ma szans. Boje sie okropnie widoku krwi i ze tam odplyne nawet bez narkozy. Panikara ze mnie wiem. Ale please napiszcie, nie mam tu nikogo aby porozmawiac zapytac, moze poza polozna ktora za kazdym razem w przychodni widze inna i kazda krzywi sie jak slyszy o cesarce i nie za bardzo chce poruszac temat

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #6 Ocena: 0

2013-03-15 21:42:25 (12 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Ok to ja tak w skrocie. Mialam cc planowe w uk bo SN urodzilam corke ktora wazyla 4300 i strasznie popekalam, syn urodzony w 38 tygodniu juz wazyl 3900. A wiec cc mialam w poniedzialek na 9.00 ale opoznilo sie i urodzilam o 10.07. Po cc od razu na sale, wtorek wyjeli cewnik, kapiel, i rozrusznie, mialam znieczulenie miejscowe. W srode w poludnie bylam juz w domu bo nie potrzebowalam zazywac zadnych srodkow przeciwbolowych. Ja cc wspominam dobrze, nie meczylam sie, ogolnie wszystko sprawnie. Minus to taki ze 6 miesiecy po tylko prysznic.
:-)

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #7 Ocena: 0

2013-03-15 21:54:50 (12 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Pierwsze słyszę, że tylko prysznic można brać. Ja zwykle i tak prysznic biorę, bo nie mam czasu na kąpiel.
Co do wózka - nie znoś sama!
My mieszkamy na 1 piętrze, winda jest zepsuta 'od zawsze'. Od pół roku robimy tak, że codziennie (chyba że leje) mąż znosi mi wózek i zapina na dole - przypinamy do takiej rury i zainwestowaliśmy w naprawdę dobre zapięcie. I w ten sposób wychodzę z córeczką na spacery. Oboje się przyzwyczailiśmy i dajemy radę tak funkcjonować.
To tez jest nasze pierwsze dziecko. W UK nie mamy nikogo, tzn nikogo z rodziny, zresztą znajomi tylko wpadną od czasu do czasu na kawę zobaczyć małą. Ale bez problemu poradziliśmy sobie ze wszystkim. Córeczka ma już pół roku, więc najgorsze już za nami :)

Do góry stronyOffline

sssid1

Post #8 Ocena: 0

2013-03-18 14:42:32 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Dzieki raz jeszcze za rady i info. Zobaczymy co to bedzie z tym wozkiem.. Nie wiem na razie gdzie bedziemy mieszkac. Mam nadzieje ze cos wymyslimy. I ze dam rade sobie z tym wszystkim ohhh, przerazenie mnie dopada. No coz trzeba myslec pozytywnie, bedzie dobrze, a sama cesarka to tylko godzina dam rade :) pozdrawiam serdecznie :)

Do góry stronyOffline

Edyta16281

Post #9 Ocena: 0

2013-03-18 19:36:02 (12 lat temu)

Edyta16281

Kobieta

Z nami od: 17-03-2013

Witam, 4.5 miesiaca temu rodzilam w Uk przez cesarskie ciecie i powiem wam ze to czy bedziesz miala szanse wybrac naprawde zalezy od lekarza czy szpitala w ktorym porod bedzie mial miejsce. U mnie problemu nie bylo, jedyne co zaznaczyl lekarz w papierach ze cesarka jest ''by choice'' bez wskazan medycznych, uprzedzil mnie rowniez ze nie bede mogla starac sie o odszkodowanie z tytulu operacji i pobytu w szpitalu z polisy na zycie. Glowa do gory bo nawet Twoj strach przed nastepnym porodem jest powodem i wskazaniem medycznym - tak miala moja kolezanka, porozmawiaj tylko szczerze z lekarzem.

Co do przebiegu cesarki... w Polsce mialam jedna i wspominam koszmarnie, 3 doby wstac z lozka nie moglam bo mdlalam za kazdym razem, lezalam w szpitalu 10 dni bo tak bylo 10 lat temu, ogolnie myslalam ze nigdy na cesarke sie nie zgodze ale po 10 latach sama wybralam cesarke i nie zaluje. Znieczulenie podpajeczynowkowe, i juz po kilku godzinach stawiali mnie na nogi, moglam normalnie jesc, czulam sie dobrze jak na kogos z pocietym brzuchem i porownujac do pierwszej cesarki. Na druga dobe wyjeli cewnik a juz trzeciego dnia bylam z malenstwem w domu. Dostalam leki przeciwbolowe bez ktorych pewnie byloby ciezko ale z nimi bylo naprawde super.

[ Ostatnio edytowany przez: Edyta16281 18-03-2013 19:41 ]

Do góry stronyOffline

Edyta16281

Post #10 Ocena: 0

2013-03-18 19:43:38 (12 lat temu)

Edyta16281

Kobieta

Z nami od: 17-03-2013

cesarka niby godzina, ale juz po kilku minutach kiedy widzisz swoje malenstwo to nawet nie wiesz jak szybko tak godzina mija, tak szybko jak zadna inna.

Do góry stronyOffline

Strona 29.1 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 28.1 | 29.1 | 30.1 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,