Cytat:
2012-12-25 20:48:15, Kitek1 napisał(a):
Dziewczyny, właśnie znalazłam ten wątek, bo bardzo pilnie szukam informacji dot cesarki. Wyznaczono mi na nią termin co ani trochę mi się nie uśmiecha

Denerwuję się co chwilę, jakieś dziwne (głupie) myśli mnie nachodzą.
Im więcej opinii tym lepiej. Jeśli któreś z Was zechcą się ze mną podzielić informacjami, doświadczeniami, wrażeniami- tutaj bądź na privie, będę BARDZO wdzięczna.
Najbardziej interesuje mnie:
1. Dostałam wczoraj tabletki, które mam wziąć dzień przed cc i w dniu cc. Wiecie może po co one są? Co mają dać mnie bądź dziecku?
2. Wiem już, że dziecko od razu po cc jest ze mną i nie usypiają w UK całkowicie. Ufff.. chociaż tyle dobrze.
3. Czy po cc miałyście problemy z lakacją? Bo ja chciałabym karmić naturalnie (z resztą rodzić też tak chcę! Jak ja nie chcę cesarki...

)
4. Jak długo trzymają w szpitalu jeśli po cesarce wszystko z Mamą i Dzidzią jest wszystko w porządku?
5. Słyszałam, że dzieci urodzone przez cc są bardziej chorobliwe, alergiczne... w Waszych przypadkach tak jest?
6. Wiecie ile można mieć cesarek? Jest jakieś ograniczenie co do ilości dzieci, które można tak urodzić?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Ja miałam nieplanowaną cesarkę tzw emergency CS.
1. Nie wiem, co za tabletki dostałaś. Ja musiałam sobie robić zastrzyk przeciwskrzepowy przez tydzień po cesarce.
2. Córeczkę położyli mi na piersiach w 2-3 minuty po wyjęciu. Cały czas byłam przytomna. Nic nie czujesz, więc się tym w ogóle nie martw.
3. Kilkanaście minut po porodzie przystawiłam córeczkę do piersi i karmiłam. Nie było problemów z tym. Miałam problem w drugiej dobie i chcieli nas dłużej zostawić w szpitalu z tego powodu. Ale to nie z laktacją był problem, tylko mała nie jadła wystarczająco. Karmiłam tylko piersią do około 3 miesiąca. Teraz ma 3,5 miesiąca i od 3 tygodni karmię zarówno piersią i butelką, bo tak zadecydowała córka, tzn pokarm z piersi przestał jej wystarczać i się nie najadała.
4. Urodziłam w czwartek wieczorem, wypuścili mnie w sobotę późnym popołudniem.
5. Moja to okaz zdrowia póki co, a nie ubieram jej za ciepło. Miała mały problem z egzemą, ale to się dzieciom zdarza często. Odpowiedni krem wystarczy, ładnie jej wysypka schodzi.
6. Na to pytanie nie znam odpowiedzi.
Powodzenia!