MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28.1 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27.1 | 28.1 | 29.1 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 28.1 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mama11

Post #1 Ocena: 0

2012-01-30 19:19:55 (13 lat temu)

mama11

Kobieta

Z nami od: 07-04-2010

Cytat:

2012-01-30 19:06:05, Dodziunia napisał(a):
Mama11-strasznie popekalam. 3 osoby probowaly mnie zszyc, stracilam ponad 2 i pol litra krwi. dostalam silnej anemii. lezalam tydzien w szpitalu bo mi puls skoczyl do gory i cisnienie. ale wracam po malu do zdrowia. krocze boli-bardzo. poród mnie tak nie bolal jak boli teraz-ale to przez ilosc szwów jakie mam. nie dosc ze na zewnatrz to jescze wewnatrz na dwoch sciankach wglab na jednej 6cm a na drugiej 7cm.
Poluszka-poród nie boli. tzn. boli ale wytrzymasz.jak zobaczylam dzidzie-i jeszce okazalo sie ze jest ona dziewczynka-to zapomnialam o calym bólu :-]:-]:-]ja mam bardzo niski prog bolu-a dalam rade na zywca czyt. tylko z gazem. ja czekalam w domu dosc dlugo. nie chcialam lezec w szpitalu i sie meczyc-wiec jak jechalam to mialam skurcze co 2 minuty. i poszlo blyskawicznie. poszloby szybciej ale czekalam az M dotrze-wiec godzine wstrzymywalam parcie :-]:-] i jak przyjechal to w 15 minut Emilia sie pojawila na swiecie.

To prawda poród miałaś ekspresowy. Wasza Emilka chyba duża się urodziła. Mój maluch miał 3,6 kg i nie mógł wyjść to co będzie jak nasza Emilka będzie większa? Zaczynam się bać. Ja jestem raczej drobna i mam 158 cm wzrostu a mój M 185cm i się urodził ponad 4 kilo jako pierwsze dziecko.
No nic trzeba być dobrej myśli.:-]
...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-01-30 19:21:45 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #3 Ocena: 0

2012-01-30 19:51:41 (13 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

u mnie cesarka tutaj byla super. bylam uspiona.ale to bylo emergency wiec dlatego. po tygodniu juz biegalam-nic mnie nie bolalo...
Mama11- Emilia wazyla 3690. tylko wyglada na duza na zjdeciach bo tata z bliska je robil ;-);-)

[ Ostatnio edytowany przez: Dodziunia 30-01-2012 19:51 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Kitek1

Post #4 Ocena: 0

2012-12-25 20:48:15 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Dziewczyny, właśnie znalazłam ten wątek, bo bardzo pilnie szukam informacji dot cesarki. Wyznaczono mi na nią termin co ani trochę mi się nie uśmiecha :-( Denerwuję się co chwilę, jakieś dziwne (głupie) myśli mnie nachodzą.

Im więcej opinii tym lepiej. Jeśli któreś z Was zechcą się ze mną podzielić informacjami, doświadczeniami, wrażeniami- tutaj bądź na privie, będę BARDZO wdzięczna.

Najbardziej interesuje mnie:
1. Dostałam wczoraj tabletki, które mam wziąć dzień przed cc i w dniu cc. Wiecie może po co one są? Co mają dać mnie bądź dziecku?

2. Wiem już, że dziecko od razu po cc jest ze mną i nie usypiają w UK całkowicie. Ufff.. chociaż tyle dobrze.

3. Czy po cc miałyście problemy z lakacją? Bo ja chciałabym karmić naturalnie (z resztą rodzić też tak chcę! Jak ja nie chcę cesarki... :-()

4. Jak długo trzymają w szpitalu jeśli po cesarce wszystko z Mamą i Dzidzią jest wszystko w porządku?

5. Słyszałam, że dzieci urodzone przez cc są bardziej chorobliwe, alergiczne... w Waszych przypadkach tak jest?

6. Wiecie ile można mieć cesarek? Jest jakieś ograniczenie co do ilości dzieci, które można tak urodzić?

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

gdanszczanka

Post #5 Ocena: 0

2012-12-25 21:05:28 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Oj Kitku kochany :-)
Nie martw sie o CC wszystko będzie dobrze, zapewne są jakies powody, że to oni zadecydowali o tym zabiegu.... Zazwyczaj, nawet jeśli matka jest zwolenniczka cesarki, to lekarze w UK, starają sie przekonać do naturalnego porodu...
Nie powinnaś mieć kłopotów z laktacją,
uczucie samej cesarki jest prze-dziwne (ja przeszłam obydwa rodzaje porodu),
w szpitalu zastaniesz tak długo, aż oni będą pewni, że jesteś (z dzieckiem) na tyle silna, żeby przetrwać bez pomocy medycznej - więc będzie to zależało od Ciebie i od Twojego maleństwa. Jezeli będziecie obydwoje zdrowi, to bobasek musi sie wykazać swoją zdolnością ssania (obojętnie czy piersi czy butelki) i wtedy - do domu :-)
Odnosnie tego, że dzieci są bardziej chorowite - to nie słuchaj głupstw i opowieści znachorek.
Moja mała musiała wyskoczyć z brzuszka 7tyg przed czasem i jest zdrową, inteligętną i pełną życia dziewczynką...
Nie zawracaj sobie głowy i nie zamartwiaj sie przed czasem - ciesz sie, że już wkrótce będziesz mamą :-) :-) POWODZENIA :-)
ps
na niektóre pytania nie znam odpowiedzi - przepraszam :-)
Phi

Do góry stronyOffline

Capricorn

Post #6 Ocena: 0

2012-12-25 22:43:22 (12 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

Cytat:

2012-12-25 20:48:15, Kitek1 napisał(a):
Dziewczyny, właśnie znalazłam ten wątek, bo bardzo pilnie szukam informacji dot cesarki. Wyznaczono mi na nią termin co ani trochę mi się nie uśmiecha :-( Denerwuję się co chwilę, jakieś dziwne (głupie) myśli mnie nachodzą.

Im więcej opinii tym lepiej. Jeśli któreś z Was zechcą się ze mną podzielić informacjami, doświadczeniami, wrażeniami- tutaj bądź na privie, będę BARDZO wdzięczna.

Najbardziej interesuje mnie:
1. Dostałam wczoraj tabletki, które mam wziąć dzień przed cc i w dniu cc. Wiecie może po co one są? Co mają dać mnie bądź dziecku?

2. Wiem już, że dziecko od razu po cc jest ze mną i nie usypiają w UK całkowicie. Ufff.. chociaż tyle dobrze.

3. Czy po cc miałyście problemy z lakacją? Bo ja chciałabym karmić naturalnie (z resztą rodzić też tak chcę! Jak ja nie chcę cesarki... :-()

4. Jak długo trzymają w szpitalu jeśli po cesarce wszystko z Mamą i Dzidzią jest wszystko w porządku?

5. Słyszałam, że dzieci urodzone przez cc są bardziej chorobliwe, alergiczne... w Waszych przypadkach tak jest?

6. Wiecie ile można mieć cesarek? Jest jakieś ograniczenie co do ilości dzieci, które można tak urodzić?

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Ja miałam nieplanowaną cesarkę tzw emergency CS.

1. Nie wiem, co za tabletki dostałaś. Ja musiałam sobie robić zastrzyk przeciwskrzepowy przez tydzień po cesarce.

2. Córeczkę położyli mi na piersiach w 2-3 minuty po wyjęciu. Cały czas byłam przytomna. Nic nie czujesz, więc się tym w ogóle nie martw.

3. Kilkanaście minut po porodzie przystawiłam córeczkę do piersi i karmiłam. Nie było problemów z tym. Miałam problem w drugiej dobie i chcieli nas dłużej zostawić w szpitalu z tego powodu. Ale to nie z laktacją był problem, tylko mała nie jadła wystarczająco. Karmiłam tylko piersią do około 3 miesiąca. Teraz ma 3,5 miesiąca i od 3 tygodni karmię zarówno piersią i butelką, bo tak zadecydowała córka, tzn pokarm z piersi przestał jej wystarczać i się nie najadała.

4. Urodziłam w czwartek wieczorem, wypuścili mnie w sobotę późnym popołudniem.

5. Moja to okaz zdrowia póki co, a nie ubieram jej za ciepło. Miała mały problem z egzemą, ale to się dzieciom zdarza często. Odpowiedni krem wystarczy, ładnie jej wysypka schodzi.

6. Na to pytanie nie znam odpowiedzi.

Powodzenia!

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #7 Ocena: 0

2012-12-26 08:23:47 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Te tabletki to ranitydyna na zmniejszenie kwasu zoladkowego.Ja mialam planowana cesarke i wspominam ja bardzo pozytywnie,mialam szczescie bo nie musialam czekac w kolejce i jako pierwsza mialam zrobiony zabieg nastepnego dnia wyszlam do domu na wlasna prosbe.Niecierpie szpitali mimo ze tam pracuje to jako pacjent ni huhu
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Kitek1

Post #8 Ocena: 0

2012-12-26 10:26:53 (12 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi! Nie wiem czego się spodziewać, jak taki poród przebiega i dlatego pytam. Chcę jakoś to sobie wyobrazić, wiedzieć na co muszę być gotowa... No i jakoś nie wiem... szukam informacji, które mnie pocieszą :-)

Jeszcze raz BARDZO Wam wszystkim trzem dziękuję! :-)
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

esmi2012

Post #9 Ocena: 0

2013-02-24 21:32:47 (12 lat temu)

esmi2012

Kobieta

Z nami od: 10-01-2012

Majunia, czy Ty jestes aktywna na tym forum albo na stronce. Jestem bardzo ciekawa. Chcialabym zapytac o kilka rzeczy.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #10 Ocena: 0

2013-02-24 21:36:38 (12 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Wyslij wiadomosc na pw, dostanie powiadomienie na email, ze czeka na nia wiadmosc na MW.

Do góry stronyOffline

Strona 28.1 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27.1 | 28.1 | 29.1 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,