No ale jak nie ma opcji to nic się nie poradzi. A tak dobrze wszystko do przedwczoraj szlo

Str 20.1 z 35 |
|
---|---|
Dwunasty | Post #1 Ocena: 0 2011-06-24 20:21:51 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
ech a moja żona załamana bo cesarkę będzie musiała mieć. Dwójka urodzona naturalnie i teraz się kłopoty przyplątały.
No ale jak nie ma opcji to nic się nie poradzi. A tak dobrze wszystko do przedwczoraj szlo ![]() |
wielbicielka | Post #2 Ocena: 0 2011-06-24 20:24:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
Dwunasty nie jest ta cesarka az taka straszna, wazne zeby dzidzia byla zdrowa i zona tez, czego zycze
![]() |
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2011-06-24 20:30:48 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-06-24 20:24:22, wielbicielka napisał(a): Dwunasty nie jest ta cesarka az taka straszna, wazne zeby dzidzia byla zdrowa i zona tez, czego zycze ![]() Ja tam myślę że ją nie tyle co cesarka przeraża ale to że najprawdopodobniej od 34 tyg będzie leżała w szpitalu. W środę dostała krwotoku, zabrali karetka do szpitala, tam się uspokoiło ale niestety zrobili skan i ma łożysko przednie(?). Na szczęście i ona i maluszek na te chwile w porządku,ale przynajmniej do wtorku w szpitalu odpoczywa ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2011-06-24 20:32:50 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wielbicielka | Post #5 Ocena: 0 2011-06-24 20:35:06 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-04-2011 Skąd: Londyn |
O rany, wazne ze wszystko jest pod kontrola lekarzy i ma dobra opieke, trudno jak trzeba przelezec te 4-5 tyg...........
|
|
|
Magdzica | Post #6 Ocena: 0 2011-07-05 22:36:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-07-2011 Skąd: Oxford |
kot3cz3k jakie testy przeprowadzala pani psycholog?
witam ja pierwsza ciaze przechodzilam w uk w 2007 roku. To bylo cos okropnego, po pierwsze mialam wskazania do cc i jeden lekarz powiedzial mi ze powinnam miec cc poniewaz mialam chore i operowane biodro, do dzis mam ogranioczne ruchy, nie moge trzymac tej nogi w jednej pozycji, nie moge duzo chodzic bo boli a czsem boli bez powodu ![]() Wlasnie jutro tez mam spotkanie z psychologiem i jestem strasznie zestresowana, nie moge spac po nocy, poza tym nie rozumie tego bo jeden konsultant umowil mi cc na 20 lipca a tydzien pozniej zadzwonili do mnie ze szpitala ze zaszly zmiany bo nie chca mi zrobic.. ja wiem jedno chocby porod sie zaczal dzis czy za tydzien nie ma takiej mozliwosci zebym rozlozyla nogi ![]() |
milka00 | Post #7 Ocena: 0 2011-12-20 22:39:02 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2011 Skąd: Londyn |
Magdzica mam nadzieje ze sie odezwiesz, bo mam podobny problem co ty, jestem po dwoch porodach naturalnych w UK ktore odbyly sie za pomoca kleszczy i tak mnie ponacinali ze wszystko sie rozeszlo po tygodniu, musialam miec plastyke krocza, ktora wykonalam w PL.
Teraz jestem z trezcim dzieckiem w ciazy i za nic nie chce rodzic naturalnie bo cala plastyke szlag trafi, pozatym moj polski ginekolog kategorycznie zabronil mi rodzic naturalnie poniewaz w srodku mam mnostwo blizn i one sie nie rozciagna w czasie porodu i znow mnie porozrywa. Jak przekonac tu lekarzy ze chce cc probowalam z roznymi ludzmi rozmawiac, od poloznej, gp i lekarza w szpitalu nikt nie wyrazil zgody na cc, twierdza zebym sie nie martwila bo tam sie wszystko ladnie rozciagnie, a skad oni maja wiedziec jak nawet mnie nie badali i nie wiedza jak tam w srodku wyglada. Termin mam za 3 tyg juz nie wiem co mam rozbic, moze mi ktos doradzi dodam ze dziecko ostatnie wazylo 4200 i to teraz tez bedzie duze jak nie wieksze [ Ostatnio edytowany przez: milka00 20-12-2011 22:39 ] |
tofik78 | Post #8 Ocena: 0 2011-12-21 08:14:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: BS |
Milka, a dasz rade ekspresowo zalatwic pismo od gienia z PL przeciwko naturalemu rozwiazaniu ciazy? kontaktowalas sie z PALS? http://www.pals.nhs.uk/
|
latoya | Post #9 Ocena: 0 2011-12-21 09:13:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2011 Skąd: Londyn |
Zastanów sie jeszcze raz zanim sie zdecydujesz na ciecie....ja mam ustawiona na 25 styczia i strasznie sie obawiam znieczulenia w kregoslup i bólu po.... to w prawdzie moja 3 cesarka 1 dziecko urodziłam naturalnie i wiellllle bym dała by móc URODZIC NATURALNIE....
Co do wyboru sposobu rozwiazania to nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze beda trzymac za natura...tak jak u mnie za epiduralem a nie znieczuleniem ogulnymmm ![]() |
milka00 | Post #10 Ocena: 0 2011-12-21 09:38:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2011 Skąd: Londyn |
tofik78 mam pismo od polskiego gina napisane po ang ze powinna byc cc w moim przypadku i mam tez wypis ze szpitala tez przetlumaczony i nic to nie dalo, gdy pokazalam go lekarzowi w szpitalu to glupio sie usmiechnal i powiedzial ze nic mi nie bedzie, a przeciez po ostatnim porodze kleszczowym mialam juz na wierzchu kiszke stolcowa i za tym reszta szla dlatego musialam miec ta plastyke, dokladnie to sie nazywa kolpoperineoplastica. Nie kontaktowalam sie z Pals nawet nie wiem co to jest
latoya przy porodach kleszczowych tez mialam epidural bo nie wloza ci kleszczy na zywca wiec znieczulenie mialam jak do cc, po pierwszym znieczuleniu popuchly mi bardzo nogi, jak wychodzilam do domu ze szpitala to w kapciach bo butow nie szlo wlozyc, po drugim epiduralu bylo ok bol plecow tylko przez pare tyg. teraz minelo od tego 4 lata i nie czuje bolu w plecach, co do porodu naturalnego to tez jestem za i gdyby nie ta plastyka krocza to napewno nie chcialabym cc [ Ostatnio edytowany przez: milka00 21-12-2011 09:39 ] |