Str 19.1 z 35 |
|
---|---|
natalson | Post #1 Ocena: 0 2011-03-04 12:00:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-03-2011 Skąd: cardiff |
Hej Dziewczyny!
Jestem tu nowa ale mam nadzieje ze zdolacie mi pomoc. Ja mam dosc smutna historie.. jeszcze jako mloda idiotka (mialam 18 lat) bylam w ciazy tu w uk ale kategorycznie odmowiono mi cesarki.. a ze bylam mloda i 'niewyszczekana' to sie poplakalam i zdecydowalam na aborcje (w 8 tygodniu). Mam tragiczne historie porodow w rodzinie i od kiedy pamietam mam koszmary i jakas fobie przed porodem naturalnym... Wiem .. nic nie usprawiedliwia aborcji ale bylam zdruzgotana i zdepresjonowana do granic mozliwosci.. a do tego nie bardzo mialam na kogo liczyc bo maz nie rozumial mojej paniki. Teraz po 10 latach bardzo zaluje i myslimy wlasnie o dziecku, ale nie wyobrazam sobie rodzic nauralnie. Czy ktoras z was wie moze jak wyglada sytuacja jezeli mieszkajac na stale w uk zdecydujemy sie rodzic przez cc w polsce? Tzn ubezpieczenie itd.. czy za wszystko musimy placic z wlasnej kieszeni? Wiecie moze orientacyjnie ile trzeba zaplacic? Prosze pomozcie. |
Post #2 Ocena: 0 2011-03-04 14:56:52 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
meryczery | Post #3 Ocena: 0 2011-03-04 15:46:21 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2010 Skąd: Manchester, SALE |
kilka lat temu cc w Polsce kosztowało w granicach 15000-2000. nie wiem jak jest teraz
![]() Jeśli nie masz ubezpieczenia w Polsce to koszty pobytu w szpitalu, każdy podany lek , każde badanie siebie i dziecka bedziesz musiała pokryć z własnej kieszeni. Pogadaj z Polożną tutaj być może paniczne lęk przed porodem naturalnym może być powodem dla którego zrobią Ci cesarke. Ja też panicznie boje sie naturalnego, ale jestem juz po jednym cięciu wiec drugie pewnie też mi zrobią cięcie ![]() |
natalson | Post #4 Ocena: 0 2011-03-04 16:28:22 (14 lat temu) |
Dzieki Merycery. Problem w tym ze nikt nie chce dyskutowac jezeli nie jestes jeszcze w ciazy.. a nie chce znalezc sie w sytuacji gdzie jestem w ciazy a cesarke znowu mi odmowia
![]() |
ragazza | Post #5 Ocena: 0 2011-03-04 16:49:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
Powiem ci, ze pamietam jak mi polozna mowila, ze paniczny lek przed porodem moze byc wskazaniem do cesarki. Wlasnie ze mna polozna bala sie, ze zwariue na porodowce, bo strasznie sie balam i sama mi mowila, ze powinnam miec cesarke. Tyle,ze ja cesarki jeszcze bardziej sie balam wiec rodzilam naturalnie. W kazdym razie paniczny strach moze byc wskazaniem do cesarki.
|
|
|
natalson | Post #6 Ocena: 0 2011-03-04 16:53:43 (14 lat temu) |
Dzieki. A orientujecie sie moze gdzie mozna 'uderzyc' zanim zajdzie sie w ciaze? Na sama mysl o porodzie dostaje dreszczy i nie wybaczylabym sobie narazac dziecko na taki stres, dlatego chce miec czarno na bialym zanim zajde w ciaze.
|
ragazza | Post #7 Ocena: 0 2011-03-04 16:58:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
Nie wiem. Moze do GP? Przypomnialo mi sie, ze polozna propnowala mi psychologa, bo taki strach to jest pewnien rodzaj fobii. wiec mysle, ze powinnac uderzyc na razie do GP. On moze sprobowac gdzies cie skierowac, zebys walczyla ze strachem,a jak to nie przyniesie rezultatow, to beda musieli zrobic Ci cesarke jesli zajdziesz w ciaze.
|
natalson | Post #8 Ocena: 0 2011-03-04 17:08:59 (14 lat temu) |
Wiesz, to jest za gleboko na psychologa... troche jak lek wysokosci, raczej watpie czy cos da a raczej wydaje mi sie ze rozmawianie o tym jeszcze bardziej mnie zestresuje.
Ja przez to od dziecka zawsze deklarowalam ze nie bede miec dzieci.. nawet lalek 'bobasow' nie chcialam. W pewnym sensie czuje sie jak dziwak.. ale na prawde chcialabym miec dziecko ![]() |
mala24 | Post #9 Ocena: 0 2011-03-04 18:43:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
tak jak dziewczyny pisza panika przed poordem moze byc wskazaniem do cc.tez sie balam i w szpitalu nogi krzyzowalam i modlilam sie zeby miec cc.najpierw starajcie sie o maluszka a pozniej bedziesz miala 40 tyg na myslenie co dalej,nie ma co sie stresowac za wczasu bo pozniej sie okaze ze masz 50 lat dalej myslisz o naturalnym poordzie jak czyms najgorszym i bedzie za pozno.jestem pewna ze jak pogadasz z gp o calej sytauacji,co dzialo sie w rodzinie itp bedziesz miala szanase na cc.moze family planing centre pomoze?poszukaj w twojej okolicy.
|
kot3cz3k | Post #10 Ocena: 0 2011-06-24 20:18:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 24-06-2011 Skąd: new foerst |
witam, ja wlasnie zalatwilam sobie ceserka,pierwsze rodzilam naturalnie, gdyz mi odmowiono, brak powodow medycznych, wspomnienia fatalne, z drua ciaza nie dalam se juz w kasze dmuchac, wmowilam im ze mam tokofobie- strach przed porodem. Wysalano mnie wpierw na konsultajce z polozna o moim pierszym porodzie, pozniej do consulatant poloznej. obie stwiedzily ze mam fobie i zebym widziala sie z psychologiem/psychiatra. Skierowano mnie na konsulatacje do adult mental healt, gdzie mila pani rozmawila ze mna, zrobila dwa testy psychologiczne, po tygdniu dostalam pisno, iz tokofobi nie mam, ale mam traume. Dzis mialam spotkanie glownym lekarze, ktrory odmiwl mi w pierszej ciazy cesarki, dzis po poakzaniu listu od lekarz, powidzial ok masz cesrke, tylko idz na spotaknie z consulatat polozna co mi wytlumaczy zagrozenia z tym zwiazane oraz do poloznej- psychologa co bedzie mnie uswiadamiac o porodzie, powiem tak, duzo chodzenia i sciemniaia.ale i na angielska sluzbe znajdize sie sposob. pozdraiwam i trzymacje ksiuki z amnie
![]() |