MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18.1 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17.1 | 18.1 | 19.1 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 18.1 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kaisek

Post #1 Ocena: 0

2011-02-03 16:32:58 (14 lat temu)

kaisek

Kobieta

Z nami od: 21-08-2010

Ja mialam cesarke dwa lata temu.Córeczka byla zle ulozona,oddala mi smólke w brzuchu i do tego jeszcze stan przerzucawkowy:-[ Na szczescie wszystko poszlo prawie bez problemu,poza nacieciem jej nózki:-[ Brzuch goil mi sie bardzo dlugo,przez okolo 8 miesiecy mialam problemy,wieczne zapalenia i ciagle na antybiotyku.Zastanawiam sie teraz nad drugim dzieckiem.Kazda kobieta,któa rodzila pierwsze dziecko przez ciecie ma tutaj prawo wyboru przy nastepnym porodzie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

meryczery

Post #2 Ocena: 0

2011-02-04 12:18:54 (14 lat temu)

meryczery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2010

Kaisek z tego co sie dowiedzialam od innych kobiet to TAK ma prawo wyboru( sama jestem po cc, ale w Polsce) Jak się czegoś dowiesz proszę Pisz:)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

kaisek

Post #3 Ocena: 0

2011-02-04 15:40:14 (14 lat temu)

kaisek

Kobieta

Z nami od: 21-08-2010

Ok,w poniedzialek mam wizyte u pielegniarki to podpytam.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

agnesha

Post #4 Ocena: 0

2011-02-04 22:17:46 (14 lat temu)

agnesha

Kobieta

Z nami od: 03-02-2011

Dziewczyny, tak jak pisalam wczesniej, kobiety po pierwszwej cc maja mozliwosc wyboru i nie ma tu znaczenia ze mialyscie cc w Polsce ( ja tez rodzilam w PL ). Niepamietam dokladnie na ktorej wizycie u poloznej, ale chyba na trzeciej, spytala sie czy chce druga cesarke czy wole normalnie rodzic, dala pare ulotek do zapoznania sie z tematem;-) i umowila mnie w szpitalu na konsultacje.Mialam dwa takie spotkania, na ktorych przedstawiali mi zalety oraz wady jednego jak i drugiego porodu.Nikt oczywiscie nie staral sie na sile mnie przekonywac co do wyboru .Dostalam czas do namyslu i ponad tydzien temu bylam w szpitalu na ustalenie konkretnej daty, tak apropo to cesarke " na zyczenie " robia w 39 tygodniu. W nastepnym tygodniu mam jeszcze spotkanie z lekarzem i anestezjologiem i juz niedlugo powitam syneczka:-P

Meryczery, postaram sie odezwac jak najszybciej po i zdac relacje;-) ja tez sie podpytywalam kogo tylko sie dalo jak to tutaj wyglada;-) akurat moja dobra kolezanka miala cc 2 lata temu i to w tym samym szpitalu co ja bede miec i bardzo sobie chwalila opieke.

jak macie pytania piszcie:-P

[ Ostatnio edytowany przez: agnesha 04-02-2011 22:20 ]

Do góry stronyOffline

normalna

Post #5 Ocena: 0

2011-02-05 01:38:32 (14 lat temu)

normalna

Kobieta

Z nami od: 14-10-2009

hej dziewczyny jeśli chodzi o wybór porodu to nie wiadomo do końca jak to jest ale podejrzewam ze jeśli uświadomi się lekarza ze bardzo się kobieta boi porodu panicznie depresyjnie to jest możliwość ze robią cesarkę u mnie jest tak tutaj nie badają ginekologicznie ja w wieku 15 lat przeszłam operacje na odcinku pęcherz pochwa mam szwy co prawda stare ale są na urlopie bardzo dobra polska gin znając mnie i moja sytuacje powiedziała ze w moim przypadku nie ma możliwości naturalnego porodu pochwa może nie rozciągnąć się przez szwy załamałam się bo tak bardzo chciałam naturalnie możliwe ze przeżyłabym największy ból w życiu ale tego właśnie chciałam tak naturalnie wróciłam z urlopu zastanawiałam się co robić w głowie miałam tylko to ze ja mogłabym zaryzykować ale może coś się stać mojemu maleństwu tego bym sobie nie darowała wiec na wizycie u lekarza powiedziałam co i jak doktorek na to ze on nie widzi przeciwskazań bo wszystko jest wporzadku prawidłowo no jasne ze tak mówię mu zajrzyj do środka może się przekonasz doktorek powiedział ze ewentualnie rozpatrzą to jeśli dostarczę im pismo od tej polskiej gin dlaczego ona tak twierdzi n to moja gin ze ona nie moze takiego czegoś mi wypisać no masakra na ostatniej wizycie uparłam się ze maja mnie zbadać ginekologicznie bo inaczej nie rodzę no i zbadali mnie przedwczoraj dostałam pismo ze mam cesarskie cięcie 16 lutego ciesze się z tej strony ze zapewniłam maleństwu prawdopodobnie najlepszą drogę do przyjścia na świat ciesze się ale nie dlatego ze się boje bo nigdy nie poczuje jak to jest naturalnie a tak bardzo tego chciałam

Do góry stronyOffline

agnesha

Post #6 Ocena: 0

2011-02-25 10:51:48 (14 lat temu)

agnesha

Kobieta

Witajcie, ja juz po :-D:-D:-D ale nie mialam cesarki, maluszek postanowil pojawic sie na swiecie w naturalny sposob;-)Cesarke mialam zaplanowana na wtorek rano a od piatku juz mialam skurcze, nieregularne ale bolesne:-[ W poniedzialek zaczely sie regularne co 15 minut pozniej 10 a wieczorkiem po obejrzeniu One Born Every Minute co 5 minut, po 23 zaczely saczyc sie wody i zaczely sie bole parte:-o no to biegiem do szpitala:-] i po 27 minutach od przyjecia w szpitalu maluszek byl juz nami:-P:-P:-P
Dzisiaj jestem wdzieczna mojemu bobasowi, ze postanowil urodzic sie naturalnie;-) sam porod nie bolal tak jak myslalam ze bedzie tylko skurcze 4- dniowe mnie wykonczyly :-[ ale jestem pewna , ze nastepnym razem wybralabym porod naturalny ( chociaz nieplanuje 3 );-)

powodzenia dziewczyny:-)

Do góry stronyOffline

mala24

Post #7 Ocena: 0

2011-02-25 10:54:58 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Moje gratulacje!I brawa za odwage:)duzo zdrowka dla maluszka:)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-02-25 12:24:19 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mala24

Post #9 Ocena: 0

2011-02-25 12:43:05 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

dudzia tu w uk wiekszosc kobiet to kawal baby:)wiec jakos to musi dzialac:)mnie jak lekarz zobaczyl przed porodem to powiedzial ooo!szczupla,jak dobrze,i jeszcze po angielsku mowisz?jescze lepiej:)z rozmowy wynikalo ze przed mna wiele polek w tym szpitalu rodzilo i milei problemy zeby sie z nimi dogadac,niestety.rowniez mialam cc i wspominam dobrze operacje.szybko,bez bolu jako takiego. nie wspominajac opieki po bo to druga historia.

Do góry stronyOffline

agnesha

Post #10 Ocena: 0

2011-03-04 08:56:03 (14 lat temu)

agnesha

Kobieta

mala24 dziekuje slicznie:-)

co do odwagi to raczej jej nie mialam, po prostu zycie zdecydowalo za mnie;-)mimo ze bylam psychicznie przygotowaana na cesarke a nie na naturalny porod to nie narzekam, nie taki diabel straszny jak go maluja;-)

dudzia ja cesarke mialam w Polsce 7 lat temu, tez jestem zadowolona, po niecalych 10 godzinach wstalam,rana goila sie szybko tylko czasami brzuch bolal , najwiecej przy wysilku:-)
....co do okraglosci, to zgadzam sie z mala24, pelno tu puszystych kobiet wiec jakos to musi tu dzialac;-)

ja mialam to szczescie ze przytylam w ciazy okolo 10 kilo a teraz 2 tygodnie po porodzie nie widac juz ze bylam w ciazy:-P

[ Ostatnio edytowany przez: agnesha 04-03-2011 09:02 ]

Do góry stronyOffline

Strona 18.1 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17.1 | 18.1 | 19.1 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,