Przeglądaj forum |
Działem "Damskie Sprawy" opiekują się: frelcia, marcheweczka |
|
Strona główna » Damskie Sprawy » ciaza |
| Autor | Strona: 2 z 2 |
|---|---|
| mata | Post #1 2006-09-20 13:29 (2 lata temu) |
Z nami od: 11-07-2006 |
acha a moja miejscowosc jest kolo sheffield!to takie wieksze miasto.
|
| Joan01 | Post #2 2006-09-20 14:10 (2 lata temu) |
Z nami od: 09-02-2006 Skąd: Anglia |
Po urodzeniu dziecka przysługuje Ci Child benefit (ok.17 F na tydzień).Możesz się również starać o child tax credit (max. to chyba 175 F tygodniowo) i working tax credit (przy niskich zarobkach). Za urodzenie dziecka dostanie się 500 F (jednorazowo)
Więcej info na stronie http://forum.banda.pl/viewtopic.php?t=565 |
| asiula82 | Post #3 2006-09-21 13:34 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2006 |
hej:)
mam internet od wczoraj,takze moge na biezaco odpisywac i byc z toba w kontakcie. rozczarowalas mnie...myslalam,ze masz porod za soba i udzielisz jakis instrukcji..:) no,coz czekamy,az twoje malenstwo zdecyduje sie wyjsc na ten swiat.zobaczmy jak to bedzie ze mna,ja tez mam cicha nadzieje,ze moze...moze przed terminem...ale jakos watpie moja mama tez przylatuje do mnie i tez mam nadzieje ze dziecko bedzie,choc to nigdy nie wiadomo. no ja mam jeszcze 36 dni i mam dosc..moze nie brzucha,choc to tez przeszkadza,ale raczej takiej bezradnosci...siedzenia w domu...nuda maksymalna... no nic ale tak trzeba:)) odezwij sie jak znajdziesz czas i daj znac jak u lekarza dzis,ja tez mam dzis wizyte u midwife. to tyle.trzymaj sie.pozdrawiam |
| asiula82 | Post #4 2006-09-21 13:39 (2 lata temu) |
czekam na wiadomosc.
[ Wiadomość edytowana przez : asiula82 on 21-09-2006 13:41 ] |
| mata | Post #5 2006-09-21 16:35 (2 lata temu) |
Z nami od: 11-07-2006 |
czesc!
no dzis po wizycie w szpitalu dowiedzialam sie tyle,ze w niedziele mam isc o 8 rano do szpitala i beda mi wywolywac porod!ale chyba nie zastrzykiem,tylko membrane sweep-czyli masaz szyjki macicy!to ponoc strasznie boli-wiec wolalabym dostac zwyczajnie zastrzyk i juz.no zobaczymy!dam ci znac co i jak jak bede juz po,ale mowie ci ze naprawde mam dosc!dzis coz lekaz zbadal mnie w ten sposob,ze posluchal bicia serca dziecka i na tym sie skonczylo..wiec wielkie mi to badanie!!!! w sobote ma przyjsc do mnie pielegniarka i tez ma ponoc robic ten masaz-kurcze juz sie boje i mam nadzieje,ze urodze do soboty! a Ty jak sie czujesz?pozdrawiam!!! |
| asiula82 | Post #6 2006-09-22 16:06 (2 lata temu) |
hej:)
no to powodzenia zycze:) bedzie dobrze,dasz rade.ja tez sie boje porodu,ale zawsze sobie mysle ze przeciez nie jestem pierwsza...wszystkie babki to przezyly wiec i ja dam rade. wczoraj bylam u midwife i mialam bardzo wysokie cisnienie 150/100 wiec wyslali mnie do szpitala i mialam zostac tam na dobe lub kilka,ale chwala wszystko wrocilo do normy:) oczywiscie tez skonczylo sie na sluchaniu malego serduszka przez godzine,pomiarze cisnienia mi i puscili mnie do domu. ogolnie dobrze sie czuje,tylko ciagle jestem spragniona,moze tez mialas cos takiego. powiem ci szczerze ze nieraz sie zastanawiam nad tym czy to dobrze tu rodzic...opieka jak opieka ale stosunkowo malo tu robia specjalistycznych badan:ciagle tylko cisnienie,sluchanie serduszka,mocz i koniec.no ale jest za pozno aby wracac do kraju... masz moze gg,to byloby nam latwiej sie kontaktowac,o ile chcialabys oczywiscie. trzymaj sie.pozdrawiam cie serdecznie |
| kik1976 | Post #7 2006-09-30 17:07 (2 lata temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: midlands |
porod moga wywolac podajac kroplowke, a to nie boli , a masaz szyjki np mnie nic nie bolal.powodzenia.
|